ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ:Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται εδώ και πέντε χρόνια από το Δήμο λόγω της άρνησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για την εναλλακτική διαχείρισή τους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με δημόσιες εκδηλώσεις. Γι’ αυτό και τα ανταποδοτικά τέλη στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι από τα ακριβότερα στην Αττική. Την ίδια στιγμή που διαμαρτυρόμαστε για τη συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, την ίδια στιγμή μεταφέρουμε όλα τα απόβλητα της πόλης μας στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!




ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Καθαριότητα και Εναλλακτική Διαχείριση αποβλήτων.
Επικαιροποίηση Τοπικού Σχεδίου Δράσης για τη Διαχείριση των Αποβλήτων στην πόλη μας.

Υφιστάμενη κατάσταση :
Δεν υφίσταται σύγχρονη, επιστημονική και οικολογική αντίληψη στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Δεν υπάρχει χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, πού είναι η διαλογή στην πηγή σε γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, η εναλλακτική διαχείριση των λιπαντικών-ελαίων, των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων, των μπαταριών, του ηλεκτρικού & ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των απόβλητων υλικών από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις.
Δεν υπάρχει συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοαπόβλητων, τα οποία αποτελούν το 40% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων, και τα οποία θα κατέληγαν σε κομποστοποίηση με μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για το Δήμο μας.
Δεν έχει γίνει η χωροθέτηση, η οργάνωση και η λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης και των Μικρών Πράσινων Σημείων;
Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για ενημέρωση των πολιτών- δημοτών, για δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία.
Δεν εφαρμόζονται στο ελάχιστο ότι προβλέπεται στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και έχει δημοσιοποιήσει το Σεπτέμβριο του 2015.
Η υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας εξαντλήθηκε με την κατάθεσή του και την ψήφισή του.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται εδώ και πέντε χρόνια από το Δήμο λόγω της άρνησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων για την εναλλακτική διαχείρισή τους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με δημόσιες εκδηλώσεις.
Γι’ αυτό και τα ανταποδοτικά τέλη στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι από τα ακριβότερα στην Αττική.
Την ίδια στιγμή που διαμαρτυρόμαστε για τη συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, την ίδια στιγμή μεταφέρουμε όλα τα απόβλητα της πόλης μας στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!


Προτείνουμε
Ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων / απορριμμάτων με ένα σύστημα φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, γιατί δεν προβλέπει καύση, αλλά επαναχρησιμοποίηση των υλικών, το οποίο στηρίζεται στις βασικές αρχές της εγγύτητας, της μικρής κλίμακας, της εκπαίδευσης και της συμμετοχής των πολιτών καθώς επίσης, στον εκσυγχρονισμό της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τον κόσμο.


Δεσμευόμαστε για
Υλοποίηση όσων προβλέπονται στο υφιστάμενο – δημοσιοποιημένο από το Σεπτ. 2015 Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και παράλληλα τη βελτίωση με εκπόνηση επικαιροποιημένου ΤΣΔΑ.
Παράλληλα με τις δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων και των πολιτών που δραστηριοποιούνται ή επισκέπτονται την πόλη μας καθώς και των μαθητών στα σχολεία, σχολείου έτσι ώστε να ετοιμάζονται οι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά ενεργοί πολίτες.
Ξεκινάμε με τη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή.
Τη συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοποβλήτων του Δήμου μας, από τα οποία θα παραχθεί κομπόστ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Δήμο μας σαν εδαφοβελτειωτικό.
Επίσης θα συμβάλλουμε στην παραγωγή pellet (πέλλετ) με την αξιοποίηση της  βιομάζας από δημοτικά κλαδέματα & δασικής βιομάζας, για να στηρίξουμε συμπολίτες μας με θέρμανση το χειμώνα και καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια.

Όπως έχει αναφερθεί το 2014 στις προγραμματικές μας θέσεις μας αφορά η αξιοποίηση της παραγόμενης βιομάζας, η διερεύνηση (εκπόνηση μελέτης) της δυνατότητας δημιουργίας μονάδας παραγωγής βιοντίζελ, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα οχήματα του δήμου, μειώνοντας περίπου στο μισό την αξία των καυσίμων.

Με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνάπτουμε κατόπιν συζήτησης τοπικό σύμφωνο για την διαχείριση των βιοαποβλήτων, στο οποίο θα προβλέπεται άμεσα και σε ποσοστιαία κλίμακα η μείωση του ανταποδοτικού τέλους.
Τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και Μικρών Πράσινων Σημείων. Και οι δύο χώροι είναι οριοθετημένοι και οργανωμένοι με εξοπλισμό από το Δήμο, όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά διάφορα ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση ή ενόχληση στους κατοίκους.
Τα Μικρά Πράσινα Σημεία χρειάζονται περιβαλλοντική αδειοδότηση, χωροθετούνται και εγκαθίστανται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την εγκατάσταση χαρτοφάγων σε όλα τα σχολεία γιατί αποτελούν μια ολοκληρωμένη παρέμβαση εναλλακτικής διαχείρισης και αποκομιδής χαρτιού χωρίς το παραμικρό κόστος για το Δήμο και με εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο μας καθώς απαλλασσόμαστε από τις δαπάνες μεταφοράς στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.
Σε κάθε σχολείο ορίζονται εκπαιδευτικός σαν συντονιστής του προγράμματος και ομάδα ανακύκλωσης από μαθητές που θα εναλλάσσεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν εσωτερικής διαβούλευσης.
Οι δε μαθητές σε καθημερινή βάση έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν σε κατασκευές χάρτινες που δεν εγκυμονούν κανένα κίνδυνο και οι κοινόχρηστο χώροι του σχολείου να μην επιβαρύνονται από σωρούς χαρτιών που παραμένουν αόριστο χρονικό διάστημα σε μεγάλους σάκους απορριμμάτων για να γίνει η αποκομιδή τους.
Σε κάθε σχολείο θα μοιραστούν τέσσερις κάδοι για την προσωρινή αποθήκευση των ανακυκλώσιμων υλικών: για πλαστικό, μέταλλο, χαρτί και γυαλί.
Θα γίνεται ογκομέτρηση του υλικού, το οποίο θα παραλαμβάνει η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου και το σχολείο θα λαμβάνει την ανάλογη βαθμολογία σε εφαρμογή των προκαθορισμένων κριτηρίων βαθμολόγησης.
Η εξοικονόμηση χρημάτων που θα γίνεται θα αποδίδεται στο σχολείο για εξυπηρέτηση αναγκών και στόχων που θα βάζει κάθε σχολικό συμβούλιο.
Την επαναχρησιμοποίηση δευτερογενών πρώτων υλών και αντικειμένων αντί να διαχειρίζονται ως απόβλητα, από τα οποία μπορεί να προκύψουν ακόμη και άμεσα έσοδα από την πώληση των προς επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά η επαναχρησιμοποίηση η όλη διαδικασία θα είναι σχετικά απλή, θα υπόκειται σε σαφείς όρους και προϋποθέσεις και το εμπλεκόμενο προσωπικό θα είναι καλά ενημερωμένο και εκπαιδευμένο.
Την μείωση της επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ στο μέτρο που μας αναλογεί.


Οι Πολίτες σε Δράση δεν ξεκινούν σήμερα τον αγώνα τους και τη δράση τους για τη διαχείριση των αποβλήτων στην πόλη μας.
Οργάνωσαν ειδική ανοιχτή συζήτηση το Μάρτιο του 2017  https://psdhaidari.blogspot.gr/2017/03/8-2017.html?m=1 , προκειμένου να γίνει πλήρης ενημέρωση από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής για το σοβαρό αυτό ζήτημα, που συνομολομογείται απ' όλους και τους τρόπους δράσης στο Δήμο μας. Οργάνωσαν το 2018 καμπάνιες ενημέρωσης των κατοίκων σε όλες τις γειτονιές για την διαχείριση των αποβλήτων στην πηγή.


Στο σχεδιασμό μας είναι η άμεση έναρξη των δράσεων εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων πιλοτικά, με ένα δίκτυο κάδων για διαλογή στην πηγή οργανικών απορριμμάτων εθελοντών-νοικοκυριών (περίπου το 1% του πληθυσμού του δήμου) και στη συνέχεια θα επεκτείνεται το πρόγραμμα διαλογής σε καθολικό επίπεδο.
Η καθολική εφαρμογή της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων θα οδηγήσει συνολικά στη μείωση των σημερινών ανταποδοτικών τελών, των ακριβότερων ανταποδοτικών τελών στην Αττική, κατά 20% τουλάχιστον στην τετραετία σε κατοικίες από το 1,69 €/μ2 που είναι σήμερα και ανάλογα στις επαγγελματικές στέγες.
Η μείωση θα αποτυπώνεται στον ετήσιο προϋπολογισμό και θα είναι ανάλογη του ποσοστού εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων.
Στο νόμο 4496/ΦΕΚ 170/Α/8-11-2017 προβλέπεται ο τρόπος εφαρμογής της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων και την ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.
Ο νόμος συμβάλει στην αύξηση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης με την επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης, στην αναβάθμιση της ποιότητας των δευτερογενών υλικών και στη μείωση του κόστους διαχείρισης, προς όφελος και των πολιτών.
Με το νόμο αυτό ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης αναβαθμίζεται και οι Δήμοι από “συλλέκτες” μετατρέπονται σε “διαχειριστές”. Τους δίνεται πλέον η δυνατότητα μέσω των “πράσινων σημείων” να συλλέγουν, δεματοποιούν, δημοπρατούν και διαθέτουν στην αγορά τα ανακυκλώσιμα υλικά, που οι πολίτες εναποθέτουν στους χώρους αυτούς. Προϋπόθεση βέβαια είναι η διαλογή στην πηγή, σε τέσσερα ρεύματα (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο).


Διανομή σε κατοικίες κάδων κομποστοποίησης ή κομποστοποιητών γειτονιάς κατόπιν σχετικού αιτήματος με έκπτωση στα δημοτικά τέλη, ανάλογα με το βάρος των ποσοτήτων οργανικών απορριμμάτων τα οποία έχουν απορριφθεί στους κομποστοποιητές.
Αυτή η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα με ονομασία «Πρόγραμμα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον».
Οι κάτοικοι που θα ενταχθούν θα προμηθευτούν από τον Δήμο μας μια ειδική κάρτα – χρήσης του κομποστοποιητή και ένα συγκεκριμένο αριθμό από ειδικές σακούλες όπου θα τοποθετούν τα οργανικά απορρίμματα. Μόλις γεμίζει η κάθε σακούλα, ο δημότης θα την τοποθετεί στον κομποστοποιητή, χρησιμοποιώντας την κάρτα του.
Μόλις εξαντληθούν οι σακούλες, οι δημότες θα μπορούν να προμηθεύονται καινούργιες από τον Δήμο με την επίδειξη της ειδικής κάρτας ώστε να καταγράφεται παράλληλα και το βάρος των ποσοτήτων που έχουν απορρίψει. Με βάση αυτόν τον υπολογισμό θα προκύψει αργότερα και η τελική έκπτωση η οποία τους αναλογεί στα δημοτικά τέλη.
Επειδή έχουμε καθυστερήσει σε υπερβολικό βαθμό, λόγω της αδράνειας της σημερινής δημοτικής αρχής, η πρότασή μας δεν στηρίζεται στη θεωρητική προσέγγιση αλλά και σε δράσεις που εφαρμόζονται όπως εντός του λεκανοπεδίου Αττικής αλλά και στην Κρήτη (Δήμος Ηρακλείου), καθώς οι Δημοτικές Αρχές δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στους πολίτες και στο περιβάλλον σε αντιδιαστολή με ότι συμβαίνει στην πόλη μας.
Οι ισχυρισμοί της παρούσας Δημοτικής Αρχής ότι δεν έχει χρήματα ή προσωπικό είναι εντελώς αβάσιμη καθώς δεν αξιοποίησε στο ελάχιστο κανένα σχεδιασμό, όπως το ΤΣΔΑ, κανένα ευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα όπως το ερευνητικό πρόγραμμα HORIZON 2020, στο πλαίσιο του οποίο ο Δήμος Χαλανδρίου υλοποιεί έργο με στόχο να επεκταθεί το πρόγραμμα διαχείρισης, που έως τώρα εφαρμόζεται πολιτικά, σε όλη τη πόλη, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου, το 60% των απορριμμάτων της πόλης να μην καταλήγουν θαμμένα στον ΧΥΤΑ αλλά θα παράγουν, φιλικό προς το περιβάλλον, βιοκαύσιμο για θέρμανση, κίνηση αλλά και για χρήση στην τσιμεντοβιομηχανία.
Για να δώσουμε και ένα μέτρο τι συμβαίνει αλλού η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ με την προκήρυξη με αριθμό 06/2018 προσδοκεί από την ανακύκλωση πλαστικών (PET, HDPE, PP) να εισπράξει τουλάχιστον 228.000€ σε ένα χρόνο και με την προκήρυξη 05/2018 για σύμβαση σύμβασης πώλησης Διαχωρισμένων Ανακυκλώσιμων Χάρτινων Υλικών και Τετραπάκ 7.610 tn για το 2018, 532.050ευρώ.
Για τη σύγκριση και για τις αντιλήψεις της Δημοτικής Αρχής, που προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου βρίσκοντας ψεύτικα άλλοθι και μεταθέτοντας τις ευθύνες οπουδήποτε αλλού εκτός από αυτή.
Η πόλη μας σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία από την παρούσα Δημοτική Αρχή, παράγει και πετάει στα σκουπίδια 5.168tn χαρτί. Με μια τιμή βάσης 5,37λεπτά το κιλό τα χρήματα που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τη Δημοτική Αρχή είναι 277.539ευρώ και να εξοικονομηθούν 232.575€ από την είσοδο στο ΧΥΤΑ με τιμή βάσης τα 45,00€ (το 2018 είναι 48,00€ περίπου), λόγω μη μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ σαν σκουπίδια.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να πράξει το αυτονόητο, την ανακύκλωση των απορριμμάτων της πόλης μας που συμβάλει άμεσα στην εξοικονόμηση χρημάτων, προτίμησε την εύκολη λύση.
Να δανειστεί 1,372 εκατομμύρια ευρώ για αγορά απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού και να τα φορτώσει στις πλάτες των δημοτών.
Έτσι μπορεί! Έτσι θεωρεί! Ανερυθρίαστα!
Με δανεικά και το λογαριασμό στα συνήθη υποζύγια!


Για την επίτευξη των στόχων θα ζητήσουμε και θα αναπτύξουμε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής / Σχολή Μηχανικών και θα αξιοποιήσουμε αποτελέσματα από συναφείς σχετικές παρεμβάσεις (Δήμος Χαλανδρίου & Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμαWaste4Think, το οποίο υλοποιείται στον δήμο σε συνεργασία με 18 άλλους φορείς από όλη την Ευρώπη και υπό την καθοδήγηση της σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).
Με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που κεφαλαιοποιούν την τεχνολογική πρόοδο θα βάλουμε τις βάσεις για τη σχεδίαση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων για τον Δήμο με ορίζοντα τα Μηδενικά Απόβλητα.


Αυτός θα είναι ο βασικός στόχος της επικαιροποίησης του υφιστάμενου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, που οδηγεί στο μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα προκειμένου με ορίζοντα το 2030, να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην προβλεπόμενη συνολική μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου τουλάχιστον σε ποσοστό 40 % σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, με το Πρωτόκολλο του Παρισιού (2015) για την αντιμετώπιση της παγκόσμια κλιματικής αλλαγής.
Η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων δημιουργεί και θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουν την ευθύνη λειτουργίας των Πράσινων Σημείων .
Επίσης προβλέπεται η δημιουργία Κέντρων Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή (Κ.Α.Ε.Δ.Ι.Σ.Π.), στην περίπτωση που τα Πράσινα Σημεία ενσωματώνουν περιβαλλοντική εκπαίδευση, ανήκουν σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ήτοι :
α) χώρου εγκατάστασης επιφάνειας 350 – 1.000 τ.μ.
β) με πρόσβαση πολιτών με όχημα εντός του χώρου ή με τα πόδια, αναλόγως της έκτασης του χώρου,
γ) με δυνατότητα πρόσβασης των οχημάτων μεταφοράς των δεματοποιημένων ανακυκλώσιμων υλικών και των κάδων,
στα οποία γίνεται και εκπαίδευση για την Διαλογή στην Πηγή με ενσωμάτωση των αρχών και των προβλέψεων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και λειτουργούν από τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.
Εμείς σύμφωνα με το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και τις κατευθύνσεις του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Α.Ν.), στο επικαιροποιημένο ΤΣΔΑ θα συμπεριλάβουμε τη συνεργασία με Κέντρο Ανακύκλωσης, Εκπαίδευσης Διαλογής στην Πηγή (Κ.Α.Ε.Δ.Ι.Σ.Π.), που θα λειτουργεί από φορέα Κοινωνικής & της συνεργατικής Αλληλέγγυας οικονομίας εντός των διοικητικών ορίων μας.
ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Στα παραπάνω προστίθεται, η μέριμνά μας με τον κατάλληλο σχεδιασμό για τη βελτίωση επιχειρησιακής λειτουργίας της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης διαμέσου της δημιουργίας ασφαλούς στεγασμένου χώρου (όρχου) στάθμευσης και συντήρησης του κινητού και ακίνητου εξοπλισμού. Υπάρχει τέτοιος χώρος κοντά στον Σκαραμαγκά.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
31/1΄/2019
Υ.γ
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2019 ΠΣΔ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *