Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Παρά τη λάσπη, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Διάθεση καταστροφολογίας προσάπτει η διοίκηση του Νοσοκομείου Αττικόν στο Σωματείο Εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της εφημερίας η μεγάλη μονάδα υγείας της δυτικής Αθήνας οδηγήθηκε σε “έμφραγμα”.
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” επικοινώνησε με τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο, άμισθο στέλεχος της διοίκησης του Αττικού και υποψήφιο δήμαρχο με τους Πολίτες σε Δράση.
Μας μετέφερε μια διαφορετική εικόνα από αυτή του Σωματείου. Ότι, δηλαδή, ναι μεν υπάρχει πίεση στην εφημερία, κυρίως στην παθολογική, λόγω και του καιρού, αλλά δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Υπάρχουν ράντζα, όπως πάντα, αλλά και διάδρομοι χωρίς αυτά.

Οι φωτογραφίες είναι από το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, σε ώρα πλήρους ανάπτυξης της εφημερίας στο Νοσοκομείο Αττικόν

“Κακές υπηρεσίες”

Στην ανακοίνωσή του ο διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Δραγώνας, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Σωματείου προσφέρουν κακή υπηρεσία στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη σε μια περίοδο με έντονα καιρικά φαινόμενα. Σημειώνει ότι η εφημερία έχει υποδεχτεί σημαντικό αριθμό βεβαρυμένων περιστατικών, αλλά πρόκειται για τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου.

Ο Θ. Σπηλιόπουλος μας είπε ότι έφτασε στο Νοσοκομείο αμέσως μετά την δημοσίευση της  ανακοίνωσης του Σωματείου, σήμερα το απόγευμα. Σκοπός του να διαπιστώσει την κατάσταση, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τη δημοσσίευσή της στα ΜΜΕ. “Έχουμε ταχθεί στον αγώνα για την αναστήλωση του Αττικού και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω”, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Σωματείου Εργαζομένων και της διοίκησης του Νοσοκομείου.


ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Σε συνέχεια του από 15-01-2019 Δελτίου Τύπου της Διοίκησης του ΠΓΝ Αττικόν, σχετικά με την Γενική μας Εφημερία, συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε τα εξής:
Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την έναρξη της εφημερίας, Τρίτη 15-01-2019 08.00πμ έως και το κλείσιμο αυτής, Τετάρτη 16-01-2019 08.00μμ, υποδέχτηκε 810 περιστατικά, εκ των οποίων τα 210 εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία.

Η εικόνα της χθεσινής εφημερίας κατά την οποία το Νοσοκομείο υποδέχτηκε σημαντικό αριθμό περιστατικών, πολλά από τα οποία χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον αντιστοιχεί σε μία τυπική εφημερία χειμερινής περιόδου. Οι 587 καλυμμένες κλίνες ενισχύθηκαν με 121 επικουρικές κλίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών του Νοσοκομείου. Επίσης, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΕΠΥ και τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, έγινε ανάσχεση και ανακατεύθυνση των περιστατικών προς άλλα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, η ύπαρξη επικουρικών κλινών αποτελεί  φαινόμενο διαχρονικό και χρονολογείται από την ένταξη του Νοσοκομείου μας στην 24ωρη εφημέρευση (4ος/2011) και δεν έκανε την εμφάνισή του τώρα.

Προφανώς αυτό το φαινόμενο δημιουργεί δυσλειτουργίες στο νοσοκομείο και δυσκολεύει τη φιλότιμη προσπάθεια του προσωπικού για αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών. Είναι γνωστό πάντως ότι για την αντιμετώπιση του το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται, σε συνεργασία με την 1ηκαι τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), ένα νέο μοντέλο εφημερίας των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου σε συνδυασμό με την προσεχή ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)   με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.

Ο Διοικητής

                                                     Κωνσταντίνος Δραγώνας
Από https://xaidarisimera.gr

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *