Δίπλα στην κοινωνία ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος! Επίσκεψη ουσίας στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Αττικής

πηγή: epikairo.com
Το Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Αθήνας επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής κυρία Σοφία Κωνσταντέλλια. Το συγκεκριμένο Παράρτημα είναι το μεγαλύτερο από τα 10 ιδρύματα του Κέντρου και το μεγαλύτερο στην Αττική. Τα 160 άτομα που φροντίζει είναι άτομα με αναπηρία, χρόνιοι πάσχοντες και σε αυτούς μεγάλη μερίδα είναι άστεγοι και αποφυλακισμένοι ενώ στο ίδρυμα διαμένουν ακόμα 11 χανσενικοί και οι 18 άνθρωποι, που μεταφέρθηκαν από το Σκαραμαγκά.
Το σύνολο των ανθρώπων που διαμένουν στο ίδρυμα είναι συνάνθρωποί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (και ψυχικής υγείας) και κοινωνικά. Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος είχε λεπτομερή ενημέρωση από την Πρόεδρο, επισκέφθηκε όλους τους χώρους και συνομίλησε πολλή ώρα με τους εργαζόμενους και με γονείς, που βρίσκονταν στο επισκεπτήριο. Παρά τα όσα άκριτα διαδίδονται για φθηνές εντυπώσεις διαπιστώσαμε ότι οι εργαζόμενοι στέκονται δίπλα στους φιλοξενούμενους δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Εκφράζονται με ανθρωπιά, με αγάπη και οι μεταξύ τους σχέσεις είναι άριστες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, κάτοικοι των Δυτικών προαστίων, είναι υπάλληλοι στο ίδρυμα πολλά χρόνια και μάλιστα από τα χρόνια που οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι ήταν ασθενείς της νόσου Hansen.
Οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, στα δωμάτια διαμένουν ένας έως τρεις το πολύ άνθρωποι, με αρκετό χώρο, πλούσιο φωτισμό και ατομικά μπαλκόνια. Στο τμήμα που διαμένουν οι 11 από το Σκαραμαγκά τα δωμάτια είναι κυρίως ατομικά και η πτέρυγα είναι ανακαινισμένη από σημαντική δωρεά και σχεδιασμό νέων επιστημόνων. Επιπλέον η Πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι είναι προγραμματισμένες σημαντικές αλλαγές στο χώρο, μόλις τακτοποιηθούν οι πολεοδομικές εκκρεμότητες της περιοχής και του ιδρύματος. Μία ακόμα προοπτική, η οποία συζητήθηκε και με την ομάδα γονέων είναι η επικείμενη έναρξη λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για την αποσυμφόρηση του Ιδρύματος και κυρίως για τη βελτίωση των συνθηκών των ανθρώπων με αναπηρία. Με βάση πρόσφατο νόμο και το Κέντρο έχει σχεδιάσει τη λειτουργία στεγών, ώστε οι άνθρωποι με αναπηρίες να μένουνε στις γειτονιές μας και όχι στην απομόνωση.
Οι πρώτες πέντε έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και αναμένεται η πρόσληψη του προσωπικού για να αρχίσουν να λειτουργούν, Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο Πρόγραμμα Αποϊδρυματοποίησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που αφορά και σε παιδιά και σε ενήλικες με αναπηρία. Το Παράρτημα ΑμεΑ της Δυτικής Αθήνας είναι ένα χρόνια εγκαταλελειμμένο ίδρυμα, που σήμερα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του Υπουργείου Εργασίας με στόχο την βελτίωση των συνθηκών, την ανάπτυξή του, τη διασύνδεσή του με τις γειτονιές μας και τους δήμους μας. Οι δήμοι, οι υπηρεσίες και οι κάτοικοι αξίζει και πρέπει να συνταχθούμε στη προσπάθεια των ανθρώπων του ιδρύματος και κυρίως στον καθημερινό αγώνα των εργαζόμενων.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *