ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», σας ευχόμαστε καλή χρονιά, δημιουργική και παραγωγική για τη χώρα, για το Δήμο μας και για όλους τους εργαζόμενους.

Η φετινή χρονιά ελπίζουμε ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια η κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ  (ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΡΟΙ-ΚΑΠ) τόσο το 2018 όσο και το 2019,παρότι είναι ακόμη μακριά από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις μας.

Υλοποιείται η προκήρυξη 3Κ (ΑΣΕΠ)  που αφορά σε  νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ), με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι προσδιόρισαν. 

Παράλληλα η σχετική ρύθμιση για την προκήρυξη 3200 θέσεων μόνιμου προσωπικού στο «Βοήθεια στο Σπίτι», προβλέπεται στο κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2019.

Με τη δημιουργία νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», (ύψους 1,8 δισ. ευρώ), μπορούν για πρώτη φορά οι Δήμοι  πανελλαδικά να καλύψουν βασικές ανάγκες σε υποδομές στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) αλλά και σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, επανάχρηση δημοτικών κτιρίων,  κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών κτιρίων και σχολικών κτιρίων, ανέγερση παιδικών σταθμών.

Στο ΧΑÏΔΑΡΙ  λοιπόν, σε  εμάς εναπόκειται και εννοώ το Δημοτικό συμβούλιο σαν συλλογικό όργανο, να αξιοποιήσει το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ " σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, θέμα για το οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω σχολιάζοντας τα του " οίκου" μας.

H φετινή χρονιά θα αναδείξει νέα διοίκηση στο Δήμο, με νέο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής. Που δεν θα παραμορφώνει τη δημοκρατία ούτε θα παραχαράζει την ισοτιμία της ψήφου των δημοτών-πολιτών.

Είναι καιρός πια το Δημοτικό Συμβούλιο και τα άλλα όργανα διοίκησης του Δήμου να πάψουν να λειτουργούν με διαδικασίες “διαλόγου κωφών” και προειλημμένων αποφάσεων μέσα σε κομματικά γραφεία. 

Είναι καιρός οι λαμβανόμενες αποφάσεις να είναι προϊόν σύνθεσης, να έχουν περάσει επιτυχώς τη βάσανο της κριτικής και να υποστηρίζονται από πραγματικές πλειοψηφίες μέσα στο σώμα των κοινωνιών για τις οποίες προορίζονται.
     
Η απλή αναλογική δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Ανοίγει επιτέλους το δρόμο για ουσιαστικές και ειλικρινείς συζητήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου, για προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ τους και για συγκρότηση δημοκρατικών, προοδευτικών μετώπων με όραμα, με βάθος αλλά και με αποτελεσματικότητα.

Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα!

Θα επιδιώξουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της ζωής στην πόλη μας, να βελτιώσουμε τις υποδομές, να βελτιώσουμε την καθημερινή συναλλαγή του δημότη με το δήμο και την ποιότητα των από το δήμο προς αυτόν παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Τίποτε όμως από όλα αυτά δε μπορεί να προχωρήσει σωστά και με τους ρυθμούς που επιβάλλει η σημερινή πραγματικότητα, αν δεν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του Δήμου. 

Αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου, προβλήματα που σχετίζονται με ελλείψεις προσωπικού και με λάθος κατανομή του, με ελλείψεις και ανεπάρκειες στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στην υλικοτεχνική υποδομή και στα χρησιμοποιούμενα από τους εργαζόμενους του Δήμου μέσα, μηχανήματα και εξοπλισμό.

Εμείς θα στηρίξουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου, για μόνιμες θέσεις δουλειάς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για βελτίωση στις αποδοχές τους, για τήρηση των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Θα συνεργασθούμε με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και θα συστρατευθούμε για αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που να προβλέπει νέες ουσιαστικές συμμετοχικές δομές γι αυτούς.

Στην κατεύθυνση αυτή θα στηρίξουμε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες για την κρίση των προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια  και όχι με τοποθετήσεις Δημάρχου.

Δεσμευόμαστε σε κοινές προσπάθειες με τους εργαζόμενους του Δήμου για την υπεράσπιση και αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Για ενίσχυση και ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Δεσμευόμαστε για όλα τα παραπάνω, τόσο οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», όσο κι εγώ προσωπικά ως επικεφαλής τους και ως υποψήφιος Δήμαρχος.

Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη, δημιουργική και παραγωγική για όλους σας.



Ιανουάριος 2019 

Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Επικεφαλής των «Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου»
Υποψήφιος Δήμαρχος.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *