Υποστηρίζουμε την αποκατάσταση του παραθαλάσσιου μετώπου της Ακτής Σκαραμαγκά.








ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ : Παραθαλάσσιο μέτωπο.
Ακτή Σκαραμαγκά και διεκδίκηση από το Δήμο 220 στρ. στο Σκαραμαγκά.
Οι βασικές θέσεις μας για την Ακτή Σκαραμαγκά παραμένουν διαχρονικά σταθερές. Όπως και στο πρόγραμμά μας του 2014.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας και υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος έχει στείλει επιστολή στις αρχές του 2019 προς τους αρμοδίους φορείς, με αίτημα για την απομάκρυνση των βυθισμένων σκαφών και τον καθαρισμό του βυθού της μικρής ακτής (λιμανάκι).
.

Όπως και στο Πρόγραμμα του 2014, υποστηρίζουμε την αποκατάσταση του παραθαλάσσιου μετώπου της Ακτής Σκαραμαγκά.
Να ξαναζωντανέψει το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας και να προσφέρει δυνατότητα φιλοξενίας κατοίκων τόσο της πόλης μας όσο και ευρύτερα της Δυτικής Αθήνας.

Η ακτή Σκαραμαγκά, πανέμορφη κάποτε, «προσαρτήθηκε» από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, χάθηκε από την επέκτασή τους, πνίγηκε από την ανεξέλεγκτη βιομηχανική δραστηριότητα. Η παραλία που κάνανε μαζικά μπάνιο οι Χαϊδαριώτες, αλλά και οι Αθηναίοι, μπαζώθηκε παράνομα, μαζί με εκατοντάδες στρέμματα θάλασσας από τα Ναυπηγεία.

Διεκδικούμε το χώρο της παράνομα κατασκευασμένης με επιχωματώσεις προβλήτας Νο 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (120 στρέμματα) καθώς και του επιπλέον χώρου που έχει καταπατηθεί και ιδιοποιηθεί (άλλα 100 στρέμματα), χωρίς την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος.

Μελέτη αποκατάστασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χώρου που θα προκύψει, για περίπατο, αναψυχή, ναυταθλητικές δραστηριότητες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, πολιτιστικές δράσεις, αλιεία, δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής παρακολούθησης του κόλπου της Ελευσίνας κ.λπ.

Η υπάρχουσα μικρή ακτή Σκαραμαγκά (λιμανάκι) θα φροντιστεί άμεσα από το Δήμο Χαϊδαρίου, θα καθαριστεί ο περιβάλλον χώρος, θα γίνουν ήπιες αισθητικές παρεμβάσεις, θα τοποθετηθεί μικρή δημοτική καντίνα, θα απομακρυνθούν τα βυθισμένα σκάφη και θα γίνει ο χώρος επισκέψιμος και λειτουργικός.

Στηρίζουμε σαν Δημοτική Αρχή και σε κάθε περίπτωση σαν Δημοτικός Συνδυασμός την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που σε μια τέτοια ευκταία περίπτωση μπορεί να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

31/1/2019
Θοδωρής Σπηλιόπουλος
ΥΓ.
Το κείμενο είναι τμήμα του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2019 των ΠΣΔ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *