Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

 

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες
17/4/2015
Οι «Πολίτες σε δράση» έχουμε κατ’ επανάληψη συνολικά τοποθετηθεί για την ανάγκη μιας συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη μας.
Η πρότασή μας συνίσταται στα εξής :
  • Βελτίωση των δημόσιων μέσων μεταφοράς
  • Δημιουργία ποδηλατοδρόμων
  • Βελτίωση της βαδισιμότητας
Τα τελευταία χρόνια, της κρίσης, αντί για βελτιώσεις αντιμετωπίζουμε τη χειροτέρευση της δημόσιας συγκοινωνίας που υπήρχε, με αποτέλεσμα περιοχές να στερούνται σύνδεσης με το κέντρο του Χαϊδαρίου, γεγονός που έχει αντανάκλαση στην καθημερινότητα των κατοίκων και στην εμπορική κίνηση.

Όμως «οι καιροί ου μενετοί» - δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής, γι’ αυτό καταθέτουμε δημόσια πρόταση  για κοινή δράση των δυο Δημάρχων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Ο στόχος είναι με την κοινή απεύθυνση προς τον ΟΑΣΑ να κλιμακωθούν οι πιέσεις για γρήγορη και ουσιαστική επίλυση. 
Παρακάτω παραθέτουμε ένα ενδεικτικό κείμενο για …υιοθεσία

ΘΕΜΑ: « ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ»

Κύριοι,
οι κάτοικοι που ζούνε στη περιοχή Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, από τα όρια της Στρ.Καραϊσκάκη προς τη περιοχή Λιούμη, πριν λειτουργήσει η στάση Μετρό της Αγ.Μαρίνας, εξυπηρετούνταν προς την Αθήνα και το κέντρο του Αιγάλεω με το 812 Χαϊδάρι-Αθήνα . Ξαφνικά σταμάτησε η γραμμή 812 και δημιουργήθηκε η γραμμή 811 που έφτανε μέχρι το σταθμό Αιγάλεω. Η διαδρομή αυτή άλλαξε δρομολόγιο,με την λειτουργία του σταθμού Μετρό Αγ.Μαρίνας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν επαφή με το κέντρο της πόλης, είναι απομονωμένοι από το εμπορικό κέντρο, δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ ( π.χ.η ΔΕΗ δεν έχει άλλο κατάστημα ,Δ.Ο.Υ και άλλες Υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών).
Επίσης λειτουργούσε η γραμμή 803 που συνέδεε τους κατοίκους των περιοχών αυτών με το Πειραιά ,μέσω της οδού Θηβών οι δημότες είχαν επαφή με το 3ο Νεκροταφείο και με το Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας .
Σας επισημαίνουμε ότι με την αλλαγή των δρομολογίων ένα κομμάτι των κατοίκων της συνοικίας Λιούμη , δεν μπορεί να συνδεθεί και με το εμπορικό κέντρο του Χαϊδαρίου βρισκόμενο σε απομόνωση λόγω του ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία ανόδου .

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΣ Ο Ο.Α.Σ.Α ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ.


Δημοτική Παράταξη
Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου Θοδωρής Σπηλιόπουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *