Wifi 5ης γενιάς .;Όνειρο θερινής νυκτός στο Χαϊδάρι η ρεαλιστικός στόχος για τη νέα τετραετία ;

5ος Άξονας  
Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Δήμο μας.
Η αξιοποίηση των τεχνολογικών εφαρμογών θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών με καθημερινή επίδοση – αποστολή διοικητικών εγγράφων στο σπίτι τους.
Η αξιοποίηση των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με τεχνολογία WiFi θα συμβάλει στην προβολή των χώρων με πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον και στην έγκυρη επικαιροποιημένη πληροφόρηση κατοίκων και επισκεπτών.
Λειτουργία των σημείων και μετά τη λήξη της διάρκειας της χρηματοδότησης με κουπόνια WiFi4EU, προκειμένου να μην εξαρτάται ο κάτοικος, ο κάθε πολίτης από μεμονωμένες και προσωπικές παρεμβάσεις, που προσφέρουν περιορισμένες δυνατότητες, χωρίς επαγγελματικό αντίκρισμα αφενός και χωρίς τοπικό αναπτυξιακό υπόβαθρο αφετέρου.
Παράλληλα στοχεύουμε στην ενίσχυση και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και στην ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην πόλη μας.
Το μέλλον θα κριθεί σε ένα σημαντικό βαθμό στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, με την ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης μας, την προώθηση των βιοτεχνικών παραγόμενων τοπικών προϊόντων, την ποιοτική παροχή των υπηρεσιών, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε στον καλλίτερο δυνατό βαθμό, στην δυνατότητα επίτευξης καινοτομικών δράσεων, στην εξωστρέφειά μας και στην επίτευξη συνεργασιών με προστιθέμενη αξία.
Για να ανταποκριθούμε στα παραπάνω και να συμβαδίσουμε με τον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι το όραμα της μετατροπής της Ευρώπης σε μία κοινωνία Gigabit μέχρι το 2025, δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών που πραγματοποιούνται σε άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής προς όφελος των συμπολιτών μας, των επισκεπτών και όσων δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Δήμο μας,  στις τεχνολογίες 5ης γενιάς, για
  • εξαιρετική ποιότητα τηλεπικοινωνιών,
  • μεγαλύτερη χωρητικότητα,
  • υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
Τι προσφέρει η τεχνολογία 5G (5ης γενιάς);
Η τεχνολογία 5G δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, προσφέροντας έως και 10.000 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα. Οι μέγιστες ταχύτητες θα φτάνουν έως και τα 10Gbps, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο μέση ταχύτητα 100Mbps. Ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%.
Επιπλέον στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τη βάση ανάπτυξης ενός ολόκληρου συστήματος γύρω από τα δίκτυα 5ης γενιάς, με την ενεργό συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) προκειμένου να υποστηρίζεται η δημιουργία και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων.
Επίσης διαμέσου της συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα να αποκτάται τεχνογνωσία για τη βελτίωση τόσο των υπηρεσιών του Δήμου όσο και της καθημερινότητας του πολίτη.
Η 4η βιομηχανική επανάσταση σε λίγα χρόνια από σήμερα θα έχει αλλάξει τα πάντα και είναι καθήκον να συμβαδίζουμε με τις ψηφιακές προκλήσεις.  
Ήδη έχουμε μείνει πολύ πίσω, αφού η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αδρανήσει σε απελπιστικό βαθμό.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *