Ανοιχτά εμπορικά κέντρα:Υποστήριξη επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών

Β.2. Υποστήριξη επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών
α. Αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το ΕΣΠΑ με θετικό τοπικό αντίκτυπο.
Ο Συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» δεσμεύεται να μην αδιαφορεί σε δράσεις όπως η σχετική παρακάτω, που αφορούσε στα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» [4/6/2018]

Η δράση αφορούσε όλη την τοπική κοινωνία διαμέσου της συνεργασία, της αναβάθμισης και της δημιουργίας μιας εμπορικής ταυτότητας της πόλης.
Η Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας (Ε.Π. ΑνΕΚ) στόχευε  στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική. 
Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση ήταν η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων που θα υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:
  • την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και
  • την οργάνωση  της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.
Η παντελής αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης στέρησε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας.
β.  Υποστήριξη επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών συμπολιτών μας
Με ανάληψη πρωτοβουλίας, εφόσον έχουμε τη δυνατότητα σαν Δημοτική Αρχή, και με αξιοποίηση του Λογαριασμού Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης υποστηρίζουμε την διοργάνωση δράσεων κατάρτισης επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στο Δήμο μας.
Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων συμβάλλει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Συμβάλλουμε στο να γίνει κάθε επιχείρηση στην πόλη μας ένας οργανισμός που μαθαίνει και βελτιώνεται συνεχώς.
γ. Για τους νέους και τις νέες της πόλης μας
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε, ιδιαίτερα η κάθε Δημοτική Αρχή, στο μέτρο του δυνατού προκειμένου τα παιδιά μας να βοηθηθούν,
  • αφενός στην εργασιακή τους ένταξης στον τόπο τους και
  • αφετέρου στην ανάσχεση της φυγής στο εξωτερικό (brain drain).
Η πρότασή μας είναι :

Αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων, προκειμένου να γίνουν θερμοκοιτίδες (incubators) επιχειρηματικότητας με εγκατάσταση νέων επιχειρηματιών, με υποδομές που υποστηρίζουν τη χρήση νέων τεχνολογιών.
Σε δημοτικό κτήριο, σε διακριτούς επαγγελματικούς χώρους θα φιλοξενούνται δωρεάν για τα πέντε πρώτα χρόνια, νέες καινοτόμες επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα, που θα δημιουργήσουν νέες και νέοι δημότες της πόλης μας. Το διάστημα των πέντε χρόνων θεωρείται επαρκές για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση και να σταθεί αυτοδύναμα στα πόδια της.
Παροχή σε κάθε νέο και νέα που θα θελήσει να δημιουργήσει μια καινοτόμα επιχείρηση επιστολής δήλωσης χρήσης του χώρου, η οποία είναι απαραίτητη για την αίτηση χρηματοδότησης.


1/1/2019
Θοδωρης Σπηλιόπουλος

ΥΓ.ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΝΑΤΟΣ 2019 ΠΣΔ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *