ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ




ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ» κι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος πραγματοποίησαν στις 13 Φεβρουαρίου, άλλη μια θεματική εκδήλωση στο χώρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου,προσπαθώντας να αναδείξουν τα δικαιώματα των Α.με.Α στην πόλη μας.
Μπροστά σε ένα θερμό κοινό που αγκάλιασε την εκδήλωση οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» κι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος τόλμησαν να δώσουν τον πρώτο λόγο στους ίδιους τους πρωταγωνιστές δείχνοντας έμπρακτα σε όλους μας, ότι πρέπει να ακούμε και να δίνουμε βήμα έκφρασης σε ανθρώπους που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους και στα ζητήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο με τη περιοδεία στη πόλη μας ομάδας των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» με το Γιώργο Ταμπανιάν μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και το Πάνο Ζουρνατζίδη ηθοποιό από το ΘΕ.Α.ΜΑ. που εμπεριείχε και τις συνεντεύξεις τους.
Ο κ. Γιώργος Ταμπανιάν, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και υποψήφιος του συνδυασμού μέσα από ένα βιωματικό λόγο ανέδειξε στο κοινό τα προβλήματα των Α.με.Α και τις δυνατότητες που έχουμε σαν τοπική κοινωνία για βελτίωση των δεκάδων ζητημάτων που απασχολούν τις ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού.
Η κα Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής και τις δράσεις που οδηγούν σε συνεχείς βελτιώσεις της καθημερινότητας των Α.με.Α.
Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις σύγχρονες προσεγγίσεις και έννοιες σχετικά με την αναπηρία, τόνισε τη σημασία της σχέσης αυτής με το περιβάλλον, θέλοντας να αναδείξει πώς ένα προσβάσιμο περιβάλλον αίρει τα εμπόδια και επιτρέπει σε όλους να λειτουργήσουν επί ίσοις όροις.
Τόνισε την πλήρη απραξία της Δημοτικής αρχής σχετικά με αυτό το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι θυμήθηκαν να ασχοληθούν, όταν διαπίστωσαν την οργανωμένη δουλειά των «Πολιτών σε Δράση», σχολιάζοντας καυστικά, ότι ακόμη κι αυτό είναι κέρδος για την πόλη!
Στις προτάσεις του επισήμανε την αναγκαιότητα σημαντικών παρεμβάσεων και δράσεων που αφορούν στην προσβασιμότητα υπηρεσιών του Δήμου και την ανάδειξη της σημασίας του «Σχεδιασμού για Όλους» με τη συνεργασία με τους αντιπροσωπευτικούς χρήστες με αναπηρία σε όλες τις φάσεις του σχεδιασμού και αξιολόγησης των νέων τεχνολογικών λύσεων.
Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων προβάλλονταν βίντεο από το εβδομαδιαίο εργαστήριο “Mirroring” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS +,EDUCATHE+, που αφορούσε την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω του θεάτρου για άτομα με αναπηρία και χωρίς αναπηρία για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το θεατρικό εργαστήριο εκπονήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού του Χαϊδαρίου, τον Ιανουάριο του 2017 με ομάδα 50 ατόμων από 8 χώρες της Ευρώπης, με φιλοξενούντα φορέα την O.C.E.A.N NGO τελικό αποτέλεσμα αποτέλεσε μια θεατρική παράσταση “Reflections” που αποτέλεσε στοιχείο του «όλοι μαζί μπορούμε», όπως εξήγησε η Δήμητρα Κατσιδονιώτη- Σκούφη, συντονίστρια του φορέα και υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσος Πετρόπουλος, η κα Βιβή Τσαβαλιά Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός.
Η εκδήλωση καλυπτόταν και μεταδιδόταν life streaming σε όλες τις Δομές από το epikairo.com.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ», θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν με θεματικές εκδηλώσεις ειδικά ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας, προσπαθώντας να συνεισφέρουν με το διάλογο που αναπτύσσεται ουσιαστικά στην καλύτερη επίλυση και ειδικών ζητημάτων που σχετίζονται με σημαντικές κατηγορίες συμπολιτών μας.
Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν:
1. Κουκουβίνος Χρίστος, από την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με Αναπηρία και                τη  Δομή Έρεισμα.
2. Βλάχος Κωνσταντίνος ,γιατρός και Περιφερειακός σύμβουλος
3. Ζώτος Θεόδωρος εκδότης και υπεύθυνος του epikairo.com.
4. Λάμπρου Πάνος ,μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
5. Βασίλης Οικονόμου και Πάνος Ζουρνατζίδης καλλιτέχνες από το ΘΕ.Α.ΜΑ.
6. Μακρινός Γιώργος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού
7. Κατσανάκη Αικατερίνη και Ελένη Μπρουσιούρα Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας             του Συλλόγου ,Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία Δυτικού Τομέα –ΕΛΠΙΔΑ
8. Σοφία Δημητρίου ,Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ
9. Ειρήνη Γεωργιάδη, Δημοτική Σύμβουλος Χαϊδαρίου
10. Σχοινάς Θεόδωρος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
11. Κατερίνα Κνήτου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
12. Κωνσταντίνος Φωτεινάκης, Πρόεδρος Φίλων της Φύσης
13. Μαρία Μπρή Παπαμακαρίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Πυργουσσών Αττικής                   ''ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ''
14. Νικολέττα Δανιά, Περιφερειακή Σύμβουλος
15.Λιανός Νίκος Πρόεδρος Κ.Ε.Α./Α.ΜΕ.Α
16.Τασία Στεφανοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος
17.Κρητικού Κατερίνα, Περιφερειακή Σύμβουλος
18. Καρυστινάκη Φωτεινή, αναπληρώτρια Γραμματέας Νομαρχιακής Υγείας ΣΥΡΙΖΑ
19. Γουράνιος Διονύσης, Πρόεδρος της « Γέφυρας Ζωής»
20. Μαστοράκη Ελένη, Διευθύντρια Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου               Περιστερίου, η οποία έλαβε και το λόγο.
21. Χαρδαλούπας Θοδωρής, Συντ Ταξίαρχος Πυροσβεστικού σώματος
22. Μπουρολιά Ειρήνη, Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου
φωτογραφικό υλικό: 












ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *