Περιοδεία των Πσδ και του Θ. Σπηλιόπουλου στα Κουνέλια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» κι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος βρέθηκαν την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στα Κουνέλια, όπου και συναντήθηκαν με πλήθος κατοίκων της περιοχής και είχαν μια ιδιαιτέρως θερμή και εξόχως περιεκτική δίωρη συζήτηση. Στη διάρκεια αυτής τέθηκαν θέματα τόσο τοπικού χαρακτήρα, όσο και ευρύτερα, που αφορούσαν το σύνολο της ζωής στην πόλη μας, το Χαϊδάρι.
Συνοπτικά, οι ερωτήσεις που τέθηκαν στον Θοδωρή Σπηλιόπουλο αφορούσαν τα εξής θέματα:
  • Την εγκατάλειψη της πλατείας, που είναι η καρδιά της περιοχής, με το σιντριβάνι της κλειστό εδώ και μια δεκαετία.
  • Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της οδού Ανθέων, αλλά τη σύνδεση της περιοχής με το μετρό.
  • Το ζήτημα των παιδικών χαρών που παραμένουν άδειες ή «ξηλωμένες» 4 χρόνια μετά τα προβλήματα στην πιστοποίηση σχετικά με την ασφάλειά τους.
  • Το θέμα της έλλειψης Δημοτικών Ιατρείων και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Χαϊδάρι.
  • Ενδεχόμενες συνεργασίες της παράταξης μετεκλογικά αλλά και η στάση της παράταξης απέναντι στη διοίκηση Σελέκου.
  • Τα υψηλά δημοτικά τέλη της περιοχής και οι δυνατότητες μείωσης τους.
Σε κάθε θέμα ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος φρόντισε να είναι ιδιαίτερα αναλυτικός καλύπτοντας όλες τις απορίες που εκφράστηκαν.
Πιο συγκεκριμένα:
Δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής, την στήριξη με «έργα και όχι λόγια» της περιοχής και των δρόμων που οι μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν. Ειδικότερα για το ζήτημα των παιδικών χαρών και των χώρων πρασίνου τόνισε πως η επίλυση του ζητήματος είναι στις άμεσες προτεραιότητες της παράταξης, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική γιατί χρειάστηκε μια τετραετία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να κατατεθούν οι σχετικές μελέτες στην Περιφέρεια.
Για το κυκλοφοριακό της οδού Ανθέων ο κ. Σπηλιόπουλος υποστήριξε πως δεν είναι μόνο θέμα αποσυμφόρησης ενός και μόνο δρόμου της πόλης, αλλά συνολικού σχεδιασμού εκ νέου του κυκλοφοριακού χάρτη, ούτως ώστε η πόλη να γίνει φιλόξενη για όλους του κατοίκους της, ακόμη και για ευπαθής ομάδες του πληθυσμού.( ΑμεΑ, κλπ. ). Ενημέρωσε παράλληλα, ότι η τελευταία συζήτηση για τη συγκοινωνιακή μελέτη έγινε πριν δυο περίπου χρόνια μετά από πίεση των «Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου» , η οποία όμως δεν κατέληξε πουθενά .
Ενημέρωσε ότι επίκειται συναντήσεις με την διοίκηση του ΟΑΣΑ μετά από αίτημα του, καθώς και προσπάθεια επικοινωνίας με το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να τεθεί το θέμα άμεσα «επί τάπητος».
Για τα ζητήματα της ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης, τόνισε, ότι δεν αποκλείει την ύπαρξη δημοτικών ιατρείων στο δήμο, αλλά επανέλαβε ότι στην απόλυτη προτεραιότητά του είναι η βελτίωση της κατάστασης στα νοσοκομεία της περιοχής και ειδικότερα του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, του οποίου είναι άμισθο μέλος του Διοικητικού συμβουλίου και του πρώην Λοιμωδών που διορίστηκε Διοικητής ο Θύμιος Γεωργόπουλος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που είναι και διοικητής του νοσοκομείου ΕΡΥΘΡΟΥ Σταυρού, και του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
Στο ζήτημα τον δημοτικών τελών ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ήταν κατηγορηματικός για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής του Σελέκου, υπενθυμίζοντας, ότι το Χαϊδάρι έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι με μια διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων θα μπορούσαμε σαν Δήμος, να εξοικονομούμε 200.000 ευρώ το χρόνο και κατά συνέπεια να μην χρειαζόταν να περιμένουμε 5 χρόνια για να πάρουμε δάνειο για νέα απορριμματοφόρα. Σχηματικά τόνισε ότι κάθε χρόνο θα μπορούσαμε να αγοράζουμε από ένα απορριμματοφόρο «δωρεάν»!
Τέλος στο κρίσιμο θέμα των συνεργασιών, δεδομένης και της διεξαγωγής των εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση μας, πως θα συνεργαστούμε με βάση τις συμφωνίες που θα έχουμε στο πρόγραμμά μας, βάζοντας «κόκκινες γραμμές» σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων μακριά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τη διασφάλιση κάθε «σπιθαμής» δημόσιου χώρου προς όφελος των δημοτών.
Φωτογραφικό υλικό από το καφενείο της περιοχής 










ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *