Σγουρός, «βασιλικός»



Του  Κώστα Ξυνογαλά 

Υποψήφιου

Περιφερειακού Συμβούλου
στο Δυτικό Τομέα Αθήνας

με την 

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ



 
Ο Μιτεράν έλεγε ότι «η πολιτική είναι πρώτιστα  θέμα συμβολισμών, και κατόπιν ουσίας». Φαίνεται λοιπόν ότι ο , επί δώδεκα χρόνια Αυτοδιοικητικός, κ.  Γιάννης Σγουρός ενστερνίστηκε απόλυτα  την χρησιμότητα (για τον ίδιο) της φράσης, και κατόρθωσε με διάφορες συμβολικές ενέργειες να φτιάξει την εικόνα του (του άφθαρτου, του πετυχημένου, του λαϊκού παλληκαριού), όχι παραμένοντας αδρανής (διότι έτσι κάτι θα είχε περισωθεί  στην Αττική), αλλά καταστρέφοντας ότι  καταπιάστηκε.
Δύο πράγματα αποτέλεσαν τις προτεραιότητες της θητείας του, στην  μεγαλύτερη  Περιφέρεια της χώρας:

  • Η πολιτική κάλυψη που αναζήτησε και του παρείχαν οι Κυβερνήσεις της κρίσης και των Μνημονίων, αφού αναδείχτηκε στον  πιο πιστό και υποτακτικό υπηρέτη τους και έτσι κέρδισε δίκαια την «ανεκτίμητη εκτίμηση» του κ. Φούχτελ,  και
  • Η  συνάφεια του με μεγαλοεκδότες – μεγαλοεργολάβους και μεγαλοδημοσιογράφους.  Τα «μέσα» άλλωστε δεν φτιάχνουν απλά την εικόνα κάποιου (που αγόγγυστα τους εξυπηρετεί ) αλλά ανάβουν λαμπάδες στην «χάρη» του, ίσαμε το μπόι του.

Κι αφού όλα αυτά τα «πετυχημένα» κατόρθωσε, μας άφησε στην «αγωνία» μέχρις τελευταίας στιγμής, αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή όχι . Βέβαια μετά από έντονη «λαϊκή πίεση» δεν άντεξε και ενέδωσε. Θέτει εκ νέου τον εαυτό του στην υπηρεσία του «κοινού καλού» και του «Δημοσίου συμφέροντος».
Αθάνατε Μιτεράν.  Ο Συμβολισμός στην μεγαλοσύνη του και η ουσία στον «περίπατο» της.

Ας σταχυολογήσουμε, μερικά μόνο, από τα «κατορθώματα» του «πετυχημένου» και «υπηρέτη πολλών αφεντάδων» κ. Σγουρού, στο κέντρο μάλιστα της χώρας που λεηλατείται βάναυσα:
1.          Αποδιάρθρωση εργασιακών σχέσεων και εργατικών δικαιωμάτων. Η Περιφέρεια σε «χειμερία νάρκη».
2.         Μαζικές, αναίτιες και άδικες απολύσεις στο Δημόσιο. Η Περιφέρεια απούσα «λόγω διακοπών».
3.              Κόβονται τα προνοιακά επιδόματα ανέργων και πολυτέκνων. Η Περιφέρεια μοιράζει «αριθμούς πρωτοκόλλων» υποσχόμενη να εξετάσει τα αιτήματα τους.
4.                Δημιουργούνται Στρατόπεδα μεταναστών. Η Περιφέρεια «κόβει την κορδέλα».
5.             Κλείσιμο Νοσοκομείων και καρατόμηση των υγειονομικών υπηρεσιών. Η Περιφέρεια «λείπει σε ταξίδι για δουλειές».
6.        Κλείσιμο Ναυπηγείων και Χαλυβουργίας. Η Περιφέρεια απαντά «δεν θέλω να σας γελάσω, αλλά δεν είμαι από δω».
7.                Πέφτει το «μαύρο» στην ΕΡΤ.  Η Περιφέρεια δεν το κατάλαβε «γιατί, βρε παιδί μου, παντού ήτανε μαύρο αφού είχε νυχτώσει».
8.          Κόβουν τον Ο.Λ.Π. σε Docks και τα πουλάνε ένα–ένα (στους Κινέζους).  Η Περι- φέρεια παιανίζει τον «ύμνο της ανάπτυξης».
9.     Πουλάνε τον «Αστέρα» και όλη την χερσόνησο του «Λαιμού». Η Περιφέρεια  πανηγυρίζει και υπογράφει την είσπραξη «των εξόδων της κηδείας».
10.       Σταμάτησαν  την  μεταφορά  της  λημματολάσπης  από  την Ψυτάλλεια και τον καθαρισμός του Σαρωνικού. Η Περιφέρεια είχε πάει «επίσκεψη στην πέρα ρούγα».
Σε μία Περιφέρεια όπου:

  •   Η ταφή των σκουπιδιών είναι το 98% του συνολικού τους όγκου, ενώ η «κομποστοποίηση» μόλις το 2%,

  •   Η Κερατέα βομβαρδίζεται με τόνους χημικών, γιατί ζητάει να μην εγκατασταθεί ΧΥΤΑ (που θέλουν τα «συμφέροντα» των εργολάβων κι ο «κολαούζος» τους) ενώ η Ε.Ε. έχει ψηφίσει την «Καύση και υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων»,

  •  Μεθοδεύεται η πώληση της ΕΥΔΑΠ (το νερό να γίνει ιδιωτικό αγαθό) και ο Περιφερειάρχης  συζητά για τα επίχειρα,

  •  Η Ε.Ε. καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη για κακοδιαχείριση 9 εκατομμυρίων από την ανάπλαση του «Πεδίου του Άρεως» και ο Περιφερειάρχης δηλώνει  ότι θα δώσει απαντήσεις μετά τις εκλογές,

  •  Δηλώνεται πλεόνασμα  303 εκατομμύρια, την ίδια ώρα που οι Έλληνες «σφαγιάζονται» για να διασωθούν οι «σφαγείς» του, ο, εκ νέου, Υποψήφιος Περιφερειάρχης εκδίδει «Πρόγραμμα» 32 σελίδων(!!!!!) χωρίς βεβαίως να δεσμεύεται για τίποτα συγκεκριμένο.  «Πρόγραμμα»  εν είδη «εκθέσεως ιδεών», γεμάτο θολές υποσχέσεις,     διανθισμένες με «καλολογικά στοιχεία».

Στην Αρχαιότητα  η ευθεία εξαπάτηση του Λαού, ήταν αντίστοιχη της Ύβρης. Και την Ύβρη ακολουθούσε η Νέμεση.
Νέμεση για τον ακραίο και επικίνδυνο πολιτικαντισμό του Γιάννη Σγουρού, είναι το «βαθύ μαύρο». 
Ας μη το στερηθεί τούτο το καλοκαίρι.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *