ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΝΗΤΟΥ
Δικηγόρος
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
με τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για Δήμαρχο , δεν ψηφίζουμε με βασικό κριτήριο την ‘καλύτερη’ διαχείριση, την εξυπηρέτηση του δημότη, τους ικανούς, έξυπνους, ‘μορφωμένους’, ψηφίζουμε για την ζωή μας!

Σήμερα με 1.500.000 εκατομμύριο επίσημα καταγεγραμμένους ανέργους, με μισθούς και συντάξεις πείνας, με μόνιμα εξοντωτικά χαράτσια (ΕΝΦΙΑ), με εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους επαγγελματίες που απειλούνται με κατάσχεση για οφειλές στα ταμεία τους, η κυβέρνηση πραγματοποιεί μια ακόμα συνολική επίθεση στην κοινωνία επιδιώκοντας την εξώθηση του κόσμου στην εκποίηση ακινήτων με στόχο τη βίαιη συγκέντρωση και την αναδιανομή της γης και του κτιριακού αποθέματος σε βάρος των αδυνάτων και όσων βρίσκονται σε ανάγκη, δηλαδή της μεγάλης πλειοψηφίας.
Από 01/01/2014 ισχύει ο νέος νόμος (4224/2013) σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο οποίος στην ουσία οδηγεί προς την πλήρη απελευθέρωσή τους. Η προστασία της κύριας κατοικίας, αυτής δηλαδή που δηλώνεται ως τέτοια στη φορολογική δήλωση, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του έτους, αλλά με πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις τις οποίες ο ίδιος ο οφειλέτης καλείται να αποδείξει στην τράπεζα:
( 1) η αξία του ακινήτου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000€, (2) το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 35.000€, και (3) η συνολική αξία, κινητής και ακίνητης, περιουσίας να είναι μέχρι 270.000€, εφόσον ο οφειλέτης καταθέσει υπεύθυνη δήλωση προς τις Τράπεζες μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία.
Στην πραγματικότητα η κατάργηση του ορίου των 200.000 ευρώ, κάτω από το οποίο απαγορεύονταν οι πλειστηριασμοί, έλυσε τα χέρια των τραπεζών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εξοχικά, πατρικά, οικόπεδα, χωράφια και επιχειρήσεις .
Όχι μόνο η προστασία είναι, πλέον, πολύ περιορισμένη, αλλά ο οφειλέτης είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μια σειρά ενεργειών για να επιτύχει την απαγόρευση του πλειστηριασμού (κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης στην Τράπεζα, αναλυτική ενημέρωση περιουσιακής κατάστασης, αυστηρή τήρηση μηνιαίων καταβολών).
Πρόκειται για ένα εκτεταμένο φακέλωμα των πολιτών ενώ ταυτόχρονα απαιτείται η αποδοχή της οφειλής με κεφαλαιοποίηση τόκων και άλλων υπερχρεώσεων.

Έτσι σήμερα εκτός του Ν.3869/2013 (Κατσέλη), που εξαιρεί τους εμπόρους, δεν υπάρχει προστασία των δανειοληπτών απέναντι στις τράπεζες.
Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς όμως απειλεί και το Δημόσιο (ετοιμάζει μάλιστα και ηλεκτρονική σελίδα ενημέρωσης για τα κατασχεθέντα ακίνητα), καθώς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσουν άμεσα σε διαδικασίες διεκδίκησης των οφειλών, ενώ γι’ αυτού του είδους τα χρέη δεν προβλέπεται καμιά απολύτως προστασία, πέρα από μία δυνατότητα ρύθμισης, η οποία δεν είναι εφικτή για πολλούς οφειλέτες, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και οφείλει να έχει θέση απέναντι στη προσπάθεια πλήρους εξαθλίωσης και απόλυτης περιθωριοποίησης ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας, όλων αυτών που σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης θα βρεθούν έρμαια στις επιλογές των Τραπεζών και της φοροληστρικής λαίλαπας που η κυβέρνηση του success story έχει νομοθετήσει και ετοιμάζεται αμέσως μετά τις εκλογές να υλοποιήσει.
-Διαθέτοντας της νομικές της υπηρεσίες στους δημότες που έχουν άμεση ανάγκη νομικής στήριξης και αδυνατούν να προσφύγουν σε δικηγόρο.
-Συμβάλλοντας στην στον συντονισμό συλλογικοτήτων, φορέων, σωματείων και στη συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων , προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς.
-Παρεμβαίνοντας και έμπρακτα όταν χρειαστεί στην αποτροπή πλειστηριασμών κατοικιών στα αρμόδια Ειρηνοδικεία.

Στις 18 Μάη στο Χαϊδάρι ψηφίζουμε για Δήμαρχο έναν από ΕΜΑΣ, ψηφίζουμε ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ψηφίζουμε ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *