ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 Μαΐου 2014

H δράση μας είναι άκρως πολιτική, δημοκρατική, νόμιμη και διαφανής…

Η «σιωπή των αμνών» της δημοτικής αρχής και των «ανεξάρτητων» συνδυασμών είναι εκκωφαντική

Η «απάντηση» του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ.Μαραβέλια στην τεκμηριωμένη καταγγελία του Δημοτικού Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι», υποψήφιος Δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος, στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι στο Δημαρχείο στεγαζόταν προεκλογικός μηχανισμός ο οποίος λειτουργούσε για την προβολή συγκεκριμένων στελεχών της δημοτικής αρχής και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο συνδυασμό   του κ.Μποζίκα!!
Ο κ.Μαραβέλιας δεν μας διαψεύδει, αντίθετα μας επιβεβαιώνει γιατί δεν αναφέρεται καθόλου στις συγκεκριμένες καταγγελίες μας, αλλά με τις δηλώσεις του περί «τραμπουκισμών» προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, χωρίς όμως να πείθει ούτε τους στενούς του συνεργάτες ούτε και τους ψηφοφόρους.
Εμείς επαναλαμβάνουμε, «το απόγευμα (9/5/2014) κατόπιν καταγγελιών εργαζομένων, περίπου οκτώ (8) υπάλληλοι (;) ΚΟΙΝΣΕΠ (πιθανά από Βρεφονηπιακούς σταθμούς) «συνελήφθησαν»,  από μέλη της Δημοτικής μας παράταξης «ΠσΔ – ΟΠ», στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (γραφείο παιδικών σταθμών) (στο Ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος), σε διαδικασία άσκησης ψηφοθηρικού έργου  και εκβιασμού συνειδήσεων
Και συνεχίζουμε σήμερα με περισσότερες λεπτομέρειες. Ο προεκλογικός μηχανισμός λειτουργούσε στο ισόγειο του Δημαρχείου,  και συγκεκριμένα στο γραφείο «Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί»  με τον εξής τρόπο:
Επί καθημερινής βάσεως  ΥΠΗΡΧΑΝ λίστες τις οποίες οι οργανωτές του προεκλογικού μηχανισμού «χρέωναν» σε συγκεκριμένα πρόσωπα (που είχαν σχέση με ΚΟΙΣΝΕΠ) με την εντολή να πάρουν τηλέφωνα συνδημότες μας για να προβάλλουν συγκεκριμένους συμβούλους.  Τα πρόσωπα που  «υπηρετούσαν» ή «υποχρεωνόντουσαν» να παίρνουν τηλέφωνα τους ανυποψίαστους δημότες από το Δημαρχείο ήταν «χρεωμένα» να χρησιμοποιούν με παράνομο τρόπο δεδομένα του Δήμου, δηλαδή καταλόγους με ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, τηλέφωνο και διεύθυνση και δίπλα να γράφουν σχόλια για τις αντιδράσεις των ανθρώπων ή τα πολιτικά τους φρονήματα!.Οι κατάλογοι με τα προσωπικά δεδομένα είχαν τίτλους με τους οποίους κατηγοριοποιούσαν τους συνδημότες με βάση την ηλικία, την ιδιότητα κλπ  «Άνεργοι», ΚΑΠΗ κ.λπ.

Τα πολιτικά αλλά και νομικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν  από κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση είναι:
1.    Χρησιμοποιήθηκαν τα προσωπικά δεδομένα που είχε ο Δήμος Χαϊδαρίου για ορισμένες κατηγορίες συνδημοτών μας (άνεργοι, ΚΑΠΗ) για τον προεκλογικό μηχανισμό συγκεκριμένων υποψηφίων συμβούλων; Ποιος προέβη στην γνωστοποίηση αυτών των στοιχείων σε τρίτους και μάλιστα για λόγους άσχετους με την αρχική συλλογή τους; 
2.    Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, και ώρα 19:00 υπήρχε προεκλογικός μηχανισμός στο ισόγειο του Δήμου, στο γραφείο «Παιδικοί Σταθμοί»;  Υπήρχαν εργαζόμενοι με διαφορετικές σχέσεις εργασίας εκτός ωραρίου; Τι ακριβώς έκαναν; [Μήπως σχεδίαζαν τις «καλοκαιρινές τους διακοπές»;] Υπό ποιο καθεστώς παρείχαν εργασία εντός του δημαρχείου, γιατί δεν υπήρχε νόμιμα ανηρτημένος κατάλογος με τα ονόματά τους όπως απαιτεί η Επιθεώρηση Εργασίας?

Εμείς καλέσαμε την ίδια ώρα που λειτουργούσε ο εκλογικός «μηχανισμός» την αστυνομία και καταγγείλαμε το συμβάν . Όσοι συμμετείχαν στο «μηχανισμό» τους έγινε σύσταση από συγκεκριμένο στέλεχος της δημοτικής αρχής να απομακρυνθούν από το Δημαρχείο.
Εμείς παραμείναμε στο χώρο και περιμέναμε την αστυνομία. Όσοι συμμετείχαν ή υποχρεώθηκαν να συμμετέχουν στο μηχανισμό «απομακρύνθηκαν» για να μη τους καταγράψει η αστυνομία.
Για όλα αυτά ο κ. Μαραβέλιας, οι οργανωτές του μηχανισμού,  οι εμπλεκόμενοι δεν απαντούν. Προσπαθούν να «Πετάξουν την μπάλα έξω από το γήπεδο»

Οι «ΠσΔ – ΟΠ» και ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος αποτελούν τη μοναδική εγγύηση για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής για το Δήμο. Μια πολιτική που να «προστατεύει τη Δημοκρατία, που δεν θα εκμεταλλεύεται και δεν θα εκβιάζει εργαζόμενους, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια, την ισονομία και τη δικαιοσύνη, που θα σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών.»
Καλούμε τους κατοίκους του Χαϊδαρίου, τους νέους ψηφοφόρους, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους να στηρίξουν την προσπάθεια μας για τον  εκδημοκρατισμό, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση στο Δήμο Χαϊδαρίου. Σε αυτό τον αγώνα έχουν θέση όλοι οι Χαϊδαριώτες. Για ένα καλύτερο Χαϊδάρι, για μια Νέα Ελλάδα, για μια Ευρώπη της Αλληλεγγύης,  για ένα δικαιότερο κόσμο.

Στελέχη των λεγόμενων «νέων» ή «ανεξάρτητων» συνδυασμών έχουν και αυτοί τη δική τους «ιστορία» και δεν αποτελούν καμία εγγύηση για την αλλαγή που έχει ανάγκη το Χαϊδάρι. Δώστε μας δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα στο Χαϊδάρι. Γίνε συμμέτοχος στην αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας.

Εμείς θέλουμε και μπορούμε.
Εσείς  πρέπει να πάρετε θέση, να συμμετέχετε στους αγώνες για ένα καλύτερο Χαϊδάρι, για μια πιο ανθρώπινη πόλη.



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *