ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

«Αγαπητοί Δασιώτες, κάτοικοι του Χαϊδαρίου….
 Πρώτα από όλα θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης, της αισιοδοξίας, της ελπίδας για ένα καλύτερο Χαϊδάρι σε μια ανθρωπινότερη Ελλάδα. Μαζί θα καταφέρουμε την ανατροπή σε επίπεδο Δήμου Χαϊδαρίου αλλά και συνολικά στη χώρα μας. Αλλά για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει «Ούτε μια μέρα να πάει χαμένη! Αλλάζουμε το Χαϊδάρι τώρα!  Δημιουργούμε τις πολιτικές, τις τεχνοκρατικές και διοικητικές προϋποθέσεις για ένα δήμο στην υπηρεσία του λαού και της κοινωνίας.
Αγαπητοί φίλοι,
Έχουμε επεξεργαστεί το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το Δήμο Χαϊδαρίου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πολιτικό κλίμα, τις οικονομικές δυσκολίες, τα εμπόδια που βάζει ο Καλλικράτης, την κακοδιοίκηση της δημοτικής αρχής Μαραβέλια…. Αλλά και την αποφασιστικότητα και τη δύναμη του Χαϊδαριωτών να ανατρέψουν την μίζερη και χωρίς όραμα υπάρχουσα δημοτική αρχή του κ.Μαραβέλια και των επιγόνων του. Στην επεξεργασία του προγράμματος συνέβαλλαν αρκετοί συμπολίτες μας με πολιτικές, τεχνικές γνώσεις και πλούσια εμπειρία στα ζητήματα πόλης. Αξιοποιήσαμε τις προτάσεις που κατέθεσαν εκατοντάδες συμπολίτες μας συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που είχαμε αναρτήσει στο ιστολόγιο μας, αλλά και προφοφορικά στις δεκάδες συγκεντρώσεις και περιοδείες που κάνουμε εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο σε κάθε σοκάκι και καφενείο αυτής της πόλης.
Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια σας ενημερώνω ότι στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν 66 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι –το ανώτατο αριθμό που μας δίνει ο νόμος. Η δε προσφορά για συμμετοχή ήταν μεγάλη… Προσφορά με την έννοια της συμβολής στη μεγαλύτερη νίκη.
«Οι «Πολίτες σε δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» διαθέτουν το πιο πολιτικό-κινηματικό-επιστημονικό-μάχιμο-όμορφο  ψηφοδέλτιο του κόσμου!». Θα ακούσετε στο τέλος της ομιλίας μου τα ονόματα και θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας.
Αγαπητοί φίλοι,
Από τον Ιούνιο του 2013, με την εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού μας δηλώσαμε και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι «Οι  «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» στηρίζονται από τα κόμματα «ΣΥΡΙΖΑ» και «Οικολόγοι – Πράσινοι»,αλλά και από δεκάδες πολίτες που επιθυμούν να μη χαθεί η ευκαιρία για την αριστερά στο Δήμο μας, καθώς και από πολίτες που παίρνουν θέση ενάντια σε  όλα αυτά που συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στο Δημοτικό Συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» δεν έχουν θέση μόνο η ακροδεξιά και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.» 
Φίλες και Φίλοι Δασιώτες
Συναγωνιστές
Σε τρεις εβδομάδες από σήμερα,  θα βρεθούμε μπροστά στις Αυτοδιοικητικές κάλπες,  και μια βδομάδα μετά, μπροστά στην κάλπη για το Ευρωκοινοβούλιο.
Η κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας, όπως αυτή εκφράζεται από την συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου περιγράφεται απόλυτα από μια λέξη:  Καταστροφή
 Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν καταληστέψει βάναυσα τον Ελληνικό λαό οδηγώντας τον στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τις αυτοκτονίες, τώρα πληρώνουν ψίχουλα (σε τρεις δόσεις μάλιστα) ως «κοινωνικό μέρισμα» με κριτήρια που μόνο ένας παντελώς εξαθλιωμένος και άστεγος θα δικαιούται να λάβει.
Οι Βρυξέλλες   μιλάνε  για χρηματοδοτικό κενό και νέο «μνημόνιο», αυτοί μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα.
Το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών απορρίπτει κάθε συζήτηση για απομείωση του Ελληνικού χρέους, αυτοί τάζουν επιμήκυνση και διαγραφή κάποιου μέρους μέσα στο 2014.
Αυτή τη φορά οι εκλογές αποτελούν μία τεράστια ιστορική ευκαιρία και εμπεριέχουν ένα μεγάλο και ιστορικό χρέος για τον καθένα.   
Μπορούν και πρέπει να γίνουν το εφαλτήριο για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή, το εφαλτήριο για την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να γράψουμε ΙΣΤΟΡΙΑ
Φίλες και Φίλοι Δασιώτες
Ο Δήμος μας, το Χαϊδάρι των Δημοκρατικών και Απελευθερωτικών αγώνων, του BLOCK 15, των 200 της Καισαριανής (την Πρωτομαγιά του 44) και του Ναπολέοντα Σουκατζίδη,  το Χαϊδάρι της Αυτοδιοίκησης (πριν και μετά την Δικτατορία) των Δημάρχων Δημήτρη  Γιαχνή και Δημήτρη Σκαμπά, ατύχησε και δυστύχησε (τα τελευταία οκτώ χρόνια)  με την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Τι να θυμηθεί κανείς;
·         Τις Κοινωνικές δομές που δώρισαν σε φίλους με «πραξικοπηματικό» τρόπο; Πνευματικό Κέντρο, Κολυμβητήριο, Βρεφονηπιακούς σταθμούς
·         Τους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου, της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων ενάντια στις απολύσεις – κινητικόπτητα  που δεν απουσίαζαν απλώς, αλλά στάθηκαν απέναντι;
·         Τις δομές της πόλης που «κλείσανε» ή μεταφέρθηκαν (ΔΟΥ, ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ κ.λ.π) και δεν έβγαλαν μιλιά;
·         Τα Νοσοκομεία που κλείνουν (Λοιμωδών, ΨΝΑ), που λειτουργούν    με τριτοκοσμικές συνθήκες (ΑΤΤΙΚΟΝ) και ούτε κιχ δεν έκαναν;
·         Τα απορριμματοφόρα που δεν υπάρχουν, οι κατεστραμμένοι κάδοι που δεν ανανεώθηκαν, οι ελλιπείς εργαζόμενοι στην καθαριότητα που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Αύγουστο χωρίς ανανέωση και χωρίς να  υπάρχει καμία πρόνοια για την επόμενη μέρα;
·         Το Χαϊδάρι της «άγονης γραμμής», καθώς δεν υπάρχει συγκοινωνιακό σχέδιο, Δημοτική συγκοινωνία, και καθώς η άρνηση και η αδιαφορία όλων των δημάρχων τα τελευταία 20 χρόνια οδήγησαν το ΜΕΤΡΟ  « να προσαράξει  στα ανοιχτά», στον «ύφαλο της Αγίας Μαρίνας», κάπου «στο στενό  ανάμεσα Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα»;
Ή να θυμηθούμε ακόμα – ακόμα:
·         Τα ανείσπρακτα ενοίκια των Δημοτικών καταστημάτων (πρώην Δημοτικές Επιχειρήσεις) που φτάνουν στο ύψος των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ;
·         Τις αδιαφανείς συναλλαγές με κάποιους καταστηματάρχες για αδειοδοτήσεις και την κατάληψη (κάθε τετραγωνικού μέτρου) Δημοτικών χώρων, από τα τραπεζοκαθίσματα;
·         Τα 21.000 € που ξοδεύτηκαν για το beach volley (εδώ στο Δάσος),  για να κάνει το κομμάτι του ο Δήμαρχος, την ώρα που η πόλη στενάζει από τα κλειστά μαγαζιά και τους ανέργους;
·         Μήπως είδατε  βελτίωση στην καθημερινότητά σας με  τα 600.000Ε για πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια;
·         Μήπως είδατε βελτίωση του δημοτικού φωτισμού από τις 227.000Ε που προβλέφθηκαν;
·    Που είναι το 1,5 εκατομμύριο Ε που εξαγγέλθηκε πολλές φορές για την απαλλοτρίωση  οικοδομικών τετραγώνων
·    Είδατε βελτίωση στον πολιτισμό από τα 130.000Ε για το πολιτιστικό αρχείο του Χαϊδαρίου.
·    Ας μας εξηγήσει κάποιος , γιατί ο δήμος πρέπει να δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ύδρευση, όταν  είναι ανεκμετάλλευτες  6 τουλάχιστον γεωτρήσεις
Και τέλος ας μας απαντήσει κάποιος για τον κωδικό που περιλαμβάνει 4.920.000Ε, ποσό που βεβαιώνει και η εταιρία ορκωτών λογιστών  που χρησιμοποιήθηκε η ίδια για επτά χρόνια ότι δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ!
Είναι τόσα πολλά και τόσο τραγικά, αυτά που έκανε, όχι η Δημοτική, αλλά η Κυβερνητική αρχή τοποτηρητών στο Δήμο μας, που ο κατάλογος «ουκ έστιν τέλος».
Φίλες και Φίλοι Δασιώτες
Ξέρετε πολύ καλά πως σας αντιμετώπιζε (πριν λίγα χρόνια) τόσο η Κεντρική εξουσία, όσο και η Δημοτική Αρχή.
Ήσασταν οι τυχεροί και οι «εκλεκτοί».
Κατοικούσατε στο «φιλέτο» της Αττικής.
Ζούσατε στην επίγεια «Εδέμ».
Είχατε δική σας γη στην «Κηφισιά της Δυτικής Αθήνας».
Τάζανε, τάζανε, τάζανε, και  βέβαια εκτοξεύανε μαζί και την αξία της γης σε τρισθεόρατα ύψη, φυσικά και  τους φόρους και τα τέλη.
Και να η αύξηση του συντελεστή δόμησης.
Και να η μεταφορά του συντελεστού δόμησης.
Και να οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.
Και να οι εντάξεις στο σχέδιο πόλης στο βουνό και στο νταμάρι.
Και έτσι το Δάσος παρέμεινε Δάσος, μόνο κατ’ όνομα.
Το ίδιο διάστημα οι Δασιώτες πληρώνατε ακριβά τον τόπο σας. Παίρνατε πολύ υψηλά στεγαστικά τραπεζικά δάνεια.
Άλλωστε μιλάγανε για ένα σύγχρονο «Πριγκιπάτο του Μονακό» που  θα στήνανε στην Ελλάδα.
Και μετά από λίγα χρόνια η καταστροφή.
Οι εμπορικές αξίες γκρεμίστηκαν.
Οι αντικειμενικές αξίες  σκαρφάλωσαν στον Όλυμπο.
Τα αυτοκίνητα με τις κατατεθειμένες πινακίδες γεμίζουν τους δρόμους  του Δάσους
Οι φόροι, τα χαράτσια και οι εισφορές εκτοξεύτηκαν και οι Τράπεζες πετάνε κόσμο στο δρόμο, τον ίδιο κόσμο που τις πληρώνει για να ανακεφαλοποιηθούν. 
Την ίδια ώρα, που η γενική εικόνα οικιστικής ανάπτυξης του Δάσους είναι ιδιαίτερα (σε σύγκριση με άλλες περιοχές) τραγική, μια σειρά από αλλά κύρια προβλήματα πλήττουν και υποβαθμίζουν την ζωή της συνοικίας.
Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω:
·         Η,   μέχρι   πρότινος,  «κλειστή»  (λόγω  γεωγραφικής  θέσης) αλλά  και  αυτάρκης,  αγορά  του  Δάσους,  πλέον  είναι –κυριολεκτικά-  «καμένη γη».  Το Δάσος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων ανά περιοχή.  Όσα μαγαζιά ακόμα κρατήθηκαν ανοιχτά (κατά δήλωση των μαγαζατόρων τους) ήταν εν όψει του Πάσχα. Κάποιοι μου είπαν χαρακτηριστικά «αν δεν κάνουμε και μείς Ανάσταση, μετά το Πάσχα θα κλείσουμε. Δεν αντέχουμε άλλο».
·         Αν το κεντρικό  Χαϊδάρι  είναι συγκοινωνιακή άγονη γραμμή, το Δάσος είναι κυριολεκτικά «το ταξίδι στα Κύθηρα». Ένα ταξίδι που δεν γίνεται σχεδόν ποτέ. Ειδικότερα τις Κυριακές και τις αργίες, το Δάσος είναι παντελώς αποκλεισμένο από τα ΜΜΜ.
·         Παίρνουμε την ευθύνη. Θέλουμε και μπορούμε να απαιτήσουμε η γραμμή ΝΟ 7 ΑΛΙΜΟΣ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ που προβλεπόταν από το 1992 πρέπει να ενεργοποιηθεί και ΧαϊδάρΙ να αποκτήσει επιτέλους ΜΕΤΡΟ στο Δημαρχείο και στο ΑΤΤΙΚΟ. Μέχρι τότε θα κάνουμε όλες τις ενέργειες για να πείσουμε ότι το Χαϊδάρι δε μπορεί να είναι συγκοινωνιακό Καστελόριζο
Κι ακόμα να πούμε:
·         Για τις συνέπειες (σε θορύβους κυρίως, αλλά κάποτε και σε δυσοσμίες) που έχει το Δάσος,  λόγω της βαριάς βιομηχανίας και των διυλιστηρίων του Θριάσιου πεδίου.
·         Για τον Σταθμό της Βεργίνας που δεν λειτουργεί τα 8 τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν πληρωθεί από τους γονείς σε ιδιωτικούς σταθμούς, περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.
·         Για τα καπάκια από τα φρεάτια της οδού Αρεοπόλεως,  που ακόμα ψάχνουνε. Που όταν βρεθούν θα κάνουμε εγκαίνια, θα «κόψουμε κορδέλες»  και θα βραβεύσουμε τον νικητή του «κρυμμένου θησαυρού».
  Φίλες και Φίλοι Δασιώτες
Η χρηματοδότηση, όπως γνωρίζεται,  για τους ΟΤΑ έχει περικοπεί κατά 65%  τα τελευταία 4 χρόνια και ο Καλλικράτης έχει κάνει το Δήμο Εφορία
Εμείς δηλώνουμε ότι Ο Καλλικράτης θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ένα εναλλακτικό δημοκρατικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, με επαναφορά  των συνταγματικά κατοχυρωμένων αυτοτελών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση
Ποιά είναι όμως  η  πρόταση των «ΠσΔ – ΟΠ» για το Χαιδάρι;
Ποιο είναι το εναλλακτικό τοπικό σχέδιο ανάπτυξης;
Νομίζω εύλογα θα γεννηθούν τέτοια ερωτήματα.
Την απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα δίνει το πρόγραμμα μας, 
που αποτελεί  το όραμα μας και την μόνη εφικτή λύση για την πόλη μας.
 Την Τετάρτη 30 Μαΐου στα ΝΕΛΕ (Στέγη Πολιτισμού) θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά  το πρόγραμμα του συνδυασμού μας…
Όμως θα ήθελα να παρουσιάσω σήμερα ορισμένες μόνο πλευρές του προγράμματος
Εμείς λοιπόν (επιγραμματικά και με τίτλους) λέμε για το Δάσος:
·         Ανάπτυξη (σύγχρονης και πολυετούς εφαρμογής) συγκοινωνιακής μελέτης (που θα ενταχθεί στο νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας) με ειδική αναφορά στο Δάσος.  Ταυτόχρονα είναι ζωτική ανάγκη η υπογειοποίηση της Λ. Αθηνών στο ύψος της Γ. Παπανδρέου ώστε να επιτευχθεί, επιτέλους η «έξοδος των Δασιωτών».  Άλλωστε το Δάσος (παρά την έκταση και τον πληθυσμό του) είναι η συνοικία που έχει μόνο μία κύρια είσοδο – έξοδο (και μάλιστα στενή) και μία δευτερεύουσα (την Σατωβριάνδου που εξυπηρετεί ελάχιστα) διότι τα γνωστά «συμφέροντα» που κερδίζουν εκατομμύρια από τις αξίες γης, δεν επιτρέπουν να γίνουν διαπλατύνσεις και τροποποιήσεις.
·         Ανάπτυξη των Αθλητικών υποδομών στο Δάσος που όχι μόνον έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, αλλά οι αθλητές του κλασσικού αθλητισμού (που κάποτε το Δάσος ήταν το σημείο αναφοράς τους) τώρα έχουν εκδιωχτεί μέχρι τον Άγιο Κοσμά.  Απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Αθλητικό κέντρο (με πολύ λίγα χρήματα), η δημιουργία στίβου για τους αθλητές και η ευρύτερη περιοχή (με το Δαφνί) να αποκτήσει κλειστό Γυμναστικό κέντρο πολλαπλών αθλητικών χρήσεων. Ο Σχολικός, Λαϊκός και Μαζικός Αθλητισμός στο Χαϊδάρι έχει κοιτίδα το Δάσος και απαιτείται άμεσα ο επαναπατρισμός του.
·         Στο «Νταμάρι Χαμηλοθώρη» που από το 8ο θαύμα, έγινε η 8η πληγή του «Φαραωνικού» Δάσους, απαιτείται να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευθεί η Δημοτική περιουσία (που είναι ξέφραγο αμπέλι) και ο Δήμος επιτέλους να εισπράξει από τους ιδιοκτήτες, τις αναλογούσες εισφορές από τις νομιμοποιήσεις γης.
·          Το Δάσος στερείται (περισσότερο από το Κέντρο) στοιχειωδών υποδομών. Ακόμα – ακόμα και το ταχυδρομικό κατάστημα έκλεισε. Η ΔΟΥ (γειτόνισσα στο Δαφνί) μετοίκησε σε άλλες πολιτείες και ούτε μία Δημοτική υπηρεσία δεν λειτουργεί στην συνοικία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Παράλληλα το Δάσος του Πολιτισμού και των πνευματικών ανθρώπων δεν διαθέτει ούτε μία (απόλυτο αριθμητικό) αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι πλατείες του Δάσους είναι οι πιο «νεκρές» πλατείες που μπορεί να συναντήσει κανείς,  σε πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό, καθώς δεν διαθέτουν καμία υποδομή ώστε να φιλοξενούνται οι περίοικοι και οι διερχόμενοι. Όσο για το Άνω Δάσος, η φράση «παιδική χαρά» είναι μια άγνωστη λέξη.
·         Δημιουργία Εμπορικού Συλλόγου στο Χαϊδάρι, ώστε συντονισμένα να γίνεται η συζήτηση για τα προβλήματα των καταστηματαρχών και εμπόρων. Σήμερα με τους υποψήφιους δημάρχους της Αριστεράς Περιστερίου , Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας δεσμευτήκαμε σε κοινές πρωτοβουλίες για να αποτρέψουμε την κατασκευή νέου mall 55.000τμ στην περιοχή του παλιού εργοστάσιου της «πεταλούδας» που θα έχει σα συνέπεια  το κλέισιμο  6.200 καταστημάτων στην περιοχή
·         Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς (πρωτοβουλία που άλλωστε λάβαμε, μόνο εμείς, τον Ιούνιο , τον Οκτώβριο και τα Χριστούγεννα του 2013).
·         Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες ώστε τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά να αποκτήσουν πάλι ζωή. Οι εργαζόμενοι (πολλοί από τους οποίους είναι Δασιώτες και απλήρωτοι 24 μήνες) με τον αγώνα τους μας δείχνουν τον δρόμο, την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές στέλνουν κούτες με γάλατα σε αυτούς που κατέστρεψαν, αλλά  δεν στέλνουν ούτε μία βάρκα τους στα Ναυπηγεία.  Όσοι στάθηκαν απέναντι μας (στο θέμα αυτό) ζητώντας την «ησυχία τους» από την λειτουργία των Ναυπηγείων, τώρα καταλαβαίνουν πόσο αρνητικά επιβαρύνθηκε η τοπική αγορά από την μη λειτουργία τους.
·         Το ΨΝΑ πρέπει να λειτουργήσει πλήρως και να μην ξεπουληθεί κομμάτι – κομμάτι. Επιβάλλεται η λειτουργία του και για λόγους Δημόσιας Υγείας αλλά και Τοπικής Οικονομίας. Οι Δασιώτες ποτέ, στο διάβα των δεκαετιών, δεν είχαν πρόβλημα από την λειτουργία του Ψυχιατρείου. 
·         Αντίστοιχα παλεύουμε και  για την  εύρυθμη λειτουργία, του μεγαλύτερου και πλέον σύγχρονου  Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη χώρα μας, του «ΑΤΤΙΚΟΝ», που προϋπόθεση για την αποσυμφόρησή του είναι η επαναλειτουργία του «Λοιμωδών» και η πλήρης επαναλειτουργία του ΕΟΠΥΥ (ΠΕΔΥ)
·         Κομβικής σημασίας θεωρούμε την ανάδειξη του ίχνους της Αρχαίας Ιεράς οδού, που μαζί με την Μονή Δαφνίου και την Γιορτή του Κρασιού, το κτήριο Γύζη, το Παλατάκι, το Βοτανικό Κήπο Διομήδους, το Όρος Αιγάλεω/Ποικίλο, θα αποτελέσουν αναπτυξιακό πυλώνα στην περιοχή μας, για προσέκλυση επισκεπτών «περιπάτου και αναψυχής».
·         Το «ΘΕΑΘΗΝΑΙ» που χάσκει κουφάρι λεηλατημένο και ο χώρος που τον περιβάλλει, θα ξαναλειτουργήσει σε πλήρη άνθηση. Όμως ξεκαθαρίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν προβλέπεται η παραχώρηση του σε κανένα «ημέτερο», αλλά η δωρεάν χρήση του από συλλογικότητες της πόλης μας ή  από κατοίκους της πόλης μας για αστική γεωργία κ.λπ.
Υπηρεσία καθαριότητας:
Στην πραγματικότητα λειτουργεί με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτήν. Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα και διαπιστώνουμε την πλήρη κατάρρευση του συστήματος αποκομιδής των απορριμμάτων και του καθαρισμού της πόλης…. Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει πως με 5.500.000Ε  ανταποδοτικά δημ τέλη το 50% των απορριμματοφόρων δεν λειτουργεί και γιατί δεν ανανεώθηκε ο στόλος. Δηλώνουμε ότι η υπηρεσία καθαριότητας θα μείνει δημοτική προ όφελος των δημοτών
Ποδηλατόδρομοι….
την Κυριακή 11 Μαΐου πραγματοποιείται η ετήσια  ποδηλατοδρομία με φετινό θέμα, εν όψει των εκλογών «Οι δήμαρχοι αλλάζουν – Οι διεκδικήσεις μένουν: Προώθηση του ποδηλάτων και των ΜΜΜ – περιορισμός του Ι.Χ.». Σας ενημερώνουμε ότι πολλοί φίλοι και μέλη του συνδυασμού μας συμμετέχουν στην ετήσια ποδηλατοδρομία και πως φέτος το ραντεβού είναι στη συμβολή των Οδών Θηβών και Ιερά Οδός στο Αιγάλεω, στις 4:30μ.μ. Ομάδα των ΠσΔ –ΟΠ, και εγώ προσωπικά, θα είμαστε εκεί… Το αναφέρω γιατί το θέμα του αστικού περιβάλλοντος, της μετακίνησης αποτελεί βασική προτεραιότητα του προγράμματός μας…
·         Μία πόλη σαν το Χαϊδάρι και μία συνοικία σαν το Δάσος που γειτνιάζει με το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, με το Ιστορικό Μνημείο BLOCK 15, που κεντρικοί του δρόμοι φέρουν τα ονόματα  «Ναπολέων Σουκατζίδης» και «Ηρώων Πολυτεχνείου», δικαιούται να είναι  πόλη «Ιστορικής Μνήμης» και δικαιούται όχι μόνο να αξιοποιήσει τα Ιστορικά της Μνημεία, αλλά να διεκδικήσει την λειτουργία στην πόλη μας  «της Πανεπιστημιακής έδρας για την σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας».
Φίλες και Φίλοι Δασιώτες
Το Δάσος, οι «ΠσΔ – ΟΠ»,  δεν το ανακάλυψαν πρόσφατα.  Δεν το γνώρισαν από παλιά χάριν μόνο των ωραίων Café  και των εκλεκτών Μεζεδοπωλείων που διαθέτει. Το Δάσος των προβλημάτων το γνωρίζουμε πολλά χρόνια, γιατί ποτέ δεν πάψαμε να το περιδιαβαίνουμε γειτονιά την γειτονιά, μαγαζί το μαγαζί, σπιθαμή τη σπιθαμή. Γιατί οι Δασιώτες ξέρουν ότι είχαμε πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους. Τους βρίσκαμε εμείς και δεν μας έψαχναν αυτοί.
Γιατί:
·         Ήμασταν εμείς που μπήκαμε μπροστά στις κινητοποιήσεις για την μεταφορά της ΔΟΥ.
·         Ήμασταν εμείς που στρατευτήκαμε με τους εργαζομένους, τους ασθενείς και τους πολίτες για να μην κλείσει το ΨΝΑ.
·         Ήμασταν εμείς που υιοθετήσαμε την ολοκληρωμένη πρόταση των Περιβαλλοντικών Συλλόγων για την προστασία και αξιοποίηση του Ποικίλου όρους. 
·         Ήμασταν εμείς που κάναμε εκδήλωση και οδοιπορικό στην λίμνη Κουμουνδούρου, για τον καθαρισμό της, την προστασία των οικοσυστημάτων της και την ανάδειξη της.
·         Ήμασταν εμείς που φτάσαμε μέχρι την Ελευσίνα (μόνοι) για να δούμε το πρόβλημα των δυσοσμιών που πλήττει το Δάσος και να το δημοσιοποιήσουμε ώστε να καταστεί κεντρικό πολιτικό πρόβλημα.
·         Ήμασταν εμείς (ναι μόνοι εμείς) που τον Φεβρουάριο κάναμε την εκδήλωση Ζωοφιλίας (εδώ στο Δάσος) για την προστασία των αδέσποτων τετράποδων και την λύση του προβλήματος (σε τοπικό επίπεδο) που προσβάλλει τον Πολιτισμό μας.
Εμείς οι ΠσΔ –ΟΠ προετοιμαζόμαστε εδώ και μήνες για να διοικήσουμε και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για  ένα δήμο που θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών και των υποδομών προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας.  Θα δουλέψουμε για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, από τη λακκούβα μέχρι τη λάμπα φωτισμού, και από τη συντήρηση των παιδικών χαρών, που αυτή τη στιγμή είναι οι μισές κατεστραμμένες (από τις 60 οι 32 χαρακτηρίζονται επικύνδινες από την τεχνική υπηρεσία του δήμου) μέχρι την οικονομικότερη, οικολογικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων και όχι για τα «εξωτερικά πασαλείμματα που δημιουργούν εντυπώσεις».
Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Τα καθημερινά μηνύματα που λαμβάνουμε στις περιοδείες, στις συγκεντρώσεις, στα κιόσκια δεν είναι απλά αισιόδοξα, είναι νικηφόρα μηνύματα.  Ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» είναι η πρώτος συνδυασμός και με διαφορά, γιατί κάνουν τη «διαφορά» με τη δράση τους, την εντιμότητά  τους,  το καθαρό πολιτικό τους λόγο, με το πρόγραμμά τους, με το δημοκρατικό συλλογικό τρόπο  λειτουργίας τους.
Αγαπητοί φίλοι,
Εσείς που δεν έχετε αποφασίσει ποιο συνδυασμό θα ψηφίσετε, όσοι από εσάς λέτε «όλοι το ίδιο είναι» σας λέμε ότι εμείς δεν είμαστε μια από τα ίδια….  Είμαστε όλοι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνθρωποι όπως και εσείς, που θέλουμε ένα καλύτερο Χαϊδάρι σε μια κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα. Συμμετέχουμε στις εκλογές και διεκδικούμε με αξιώσεις να διοικήσουμε το Δήμο όχι για βιοποριστικούς λόγους, έχουμε δουλειές και όσοι δεν έχουμε δουλειές αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
…66 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που συμμετέχουν όχι για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό μας, αλλά για να προσφέρουν στην πόλη. Όχι για να βολέψουν τα σόγια τους και τους φίλους τους αλλά για να συμβάλουν με τους αγώνες τους, τις πλούσιες, καινοτόμες, ριζοσπαστικές, αριστερές και οικολογικές ιδέες τους να «Αλλάξουμε την πόλη μας – Να Αλλάζουμε τη ζωή μας.»
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε μια κοινωνική συμμαχία, ένα καλύτερο Χαϊδάρι σε μια δικαιότερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.
Φίλες και φίλοι
νέοι και νέες
Πολλοί νέοι άνθρωποι στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους παραμένουν αδρανείς, δεν είναι καν σε θέση να κάνουν οικογένεια αναζητώντας την ελπίδα, την εύρεση εργασίας, την αναγνώριση, μία θέση στην κοινωνία…  
     Η πολυδιαδεδομένη στους νέους ισοπεδωτική στάση δεν ψηφίζω γιατί «είστε όλοι ίδιοι» είναι μία εύκολη δικαιολογία αποστασιοποίησης από τα θέματα που μας αφορούν όλους και μπορεί να καταλήξει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια που δε σχετίζονται βέβαια αποκλειστικά με το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά με την γενικότερη αδιαφορία των νέων για την τοπική κοινωνία που έτσι και αλλιώς ανήκει στους ίδιους.
 ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να πάρουν τη ζωή του τόπου στα χέρια τους, να μάθουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να τα διεκδικήσουμε μαζί!
ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να μην αρνηθούν πρωτίστως να εκφράσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα που είναι η ψήφος στις επερχόμενες εκλογές. Επειδή δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι ΚΑΛΟΥΜΕ τους νέους να συνειδητοποιήσουν ποιους θέλουν και για ποιο λόγο. Η εποχή του προσωπικού βολέματος απήλθε ανεπιστρεπτί. Καλούμε και εμπιστευόμαστε τη νεολαία! Η αισιοδοξία και η συλλογική προσπάθεια είναι μονόδρομος. Η ελπίδα μας οδηγεί
Φίλες και Φίλοι Δασιώτες
νέοι και νέες
Την ώρα που οι άλλες Δημοτικές παρατάξεις ουσιαστικά αναγνωρίζουν:
·         Ότι τους γέννησε η ίδια «μήτρα»,
·         Ότι  το μόνο που τους χωρίζει είναι η προσωπική φιλοδοξία για το «καπετανάτο» του Χαϊδαρίου,
Προχώρησαν στις πιο απροκάλυπτες και (έτσι κι αλλιώς) συμμαχίες και συνεργασίες .
Οι δήθεν ανεξάρτητοι σε παραλλαγή μπλε και πράσινων κόκκων, αναγνωρίζοντας ότι απέτυχαν να ανακόψουν πορεία νίκης του συνδυασμού μας, δοκιμάζουν νέες συνταγές  μήπως και κατορθώσουν να διαχειριστούν την ήττα τους
Ο κόσμος τους γυρνάει την πλάτη.
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τα αυτοδιοικητικά σχήματα της Αριστεράς, είναι επί της ουσίας, η επανοηματοδότηση του όρου της «κοινωνικής συμμετοχής» που πολλοί επικαλούνται  μαζί με άλλους «ταλαιπωρημένους» όρους, όπως η δημοκρατία, η διαφάνεια, ο έλεγχος. Οποιοδήποτε εγχείρημα ανατροπής, έχει ανάγκη από ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις και όχι από χειροκροτητές προειλημμένων αποφάσεων, άβουλες μάζες στοιχησμένες πίσω από «επίδοξους» σωτήρες και  διαδικασίες που δεν ελέγχουν.      
Οι μέρες που μας μένουν θα γίνουν μέρες πολιτικής ωρίμανσης
Ήρθα σήμερα να σας μεταφέρω ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ.
Μου χαρίσατε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ.
ΕΣΕΙΣ  ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ.
ΜΑΖΙ  ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
Για να φτιάξουμε ένα  Χαϊδάρι
Πόλη αλληλεγγύης
Δημοκρατίας
Ανάπτυξης
Δημιουργίας
Πολιτισμού
Αθλητισμού
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝ ΟΡΑΜΑ, ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ
Μπορούμε γιατί θέλουμε
Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους συμπολίτες μας, γιατί ήρθαμε αδερφέ μου να ενώσουμε τον κόσμο, όπως λέει ο ποιητής
ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Γεια σας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *