ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/05/2014



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το απόγευμα (9/5/2014) κατόπιν καταγγελιών εργαζομένων, περίπου οκτώ (8) υπάλληλοι (;) ΚΟΙΝΣΕΠ (πιθανά από Βρεφονηπιακούς σταθμούς) «συνελήφθησαν»,  από μέλη της Δημοτικής μας παράταξης «ΠσΔ – ΟΠ», στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (γραφείο παιδικών σταθμών) (στο Ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος), σε διαδικασία άσκησης ψηφοθηρικού έργου  και εκβιασμού συνειδήσεων.

 Συγκεκριμένα πιάστηκαν με την «γίδα στον ώμο», δηλαδή με καταστάσεις με τηλέφωνα και δίπλα σημειώσεις όπως «οκ το έχει υπόψη», «οκ ευχαριστεί πολύ», «πολύ θετική, καλή επιτυχία», «Δεν ψηφίζει εδώ», «Δεν ενδιαφέρεται», «μεγάλη σε ηλικία» κ.λπ.

Μετά από ενημέρωση των υπαλλήλων για την αποκάλυψη του συμβάντος, κατέφθασαν στον χώρο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευθερία Τοκατλίδου και ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Καραβίτης .

Αμέσως υπήρξε καταγγελία μας στην Άμεση Δράση, η οποία όταν έφθασε δεν βρήκε τους οκτώ (?) υπαλλήλους στο χώρο. Είχαν «αποχωρήσει», παρά τη σύσταση που τους κάναμε να παραμείνουν, στο χώρο. Στη συνέχεια καταθέσαμε για το συμβάν στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης. Δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για τις πολιτικές και νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Είναι πασιφανής η εμπλοκή της δημοτικής αρχής στη συγκεκριμένη διαδικασία. Πρόκειται για καταφανή χρησιμοποίηση του μηχανισμού και των δομών της διοίκησης του Δήμου για εξυπηρέτηση εκλογικών σκοπιμοτήτων της εν λόγω παράταξης.

Ο εκβιασμός, η πολιτική ομηρεία και η μετατροπή των εργαζομένων σε «τηλεφωνητές» και προπαγανδιστές συγκεκριμένων δημοτικών συνδυασμών και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη

Οι υπηρεσίες και οι πόροι του Δήμου οφείλουν να τίθενται στην υπηρεσία των δημοτών και της δημοκρατίας και όχι στην υπηρεσία ιδιοτελών εκλογικών σκοπιμοτήτων. Η μεθόδευση που προέκυψε εκ μέρους της εκλεγμένης δημοτικής αρχής εγείρει μέγιστο θέμα δημοκρατικής λειτουργίας και νομιμοποίησης.

Από τη μεριά μας, θα θέσουμε θέμα νομιμότητας και πολιτικής νομιμοποίησης, σε κάθε κατεύθυνση. Τόσο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, που θα κληθούν άμεσα να ελέγξουν τις καταγγελλόμενες παρανομίες. Κυρίως όμως προς τους δημότες του Χαϊδαρίου, οι οποίοι θα πρέπει να καταδικάσουν και να μην επιτρέψουν να επαναληφθούν τέτοιου είδους πρακτικές.

Το Χαϊδάρι χρειάζεται αλλαγή. Οι δημότες του Χαϊδαρίου με την εκλογική επιλογή τους, έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να εκλέξουν μια νέα δημοτική διοίκηση, που να προστατεύει τη Δημοκρατία, που δεν θα εκμεταλλεύεται και θα εκβιάζει εργαζόμενους, που διασφαλίζει τη διαφάνεια, την ισονομία και τη δικαιοσύνη.

 9/05/2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *