Ψήφισμα Ενάντια στο Φασισμό

·        Ενάντια στο νεοναζισμό – νεοφασισμό και τη Χρυσή Αυγή
·        Υπέρ της αντιφασιστικής ιστορίας του Χαϊδαρίου
·        Οι νεοναζί δεν έχουν θέση στην πόλη μας

Το Χαϊδάρι είναι αντιφασιστική πόλη.

Το Στρατόπεδο,  η οδός Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, το σύγχρονο Μνημείο στο Πάρκο της Ιστορικής Μνήμης , το σήμα της πόλης με το συρματόπλεγμα να περικυκλώνει το ΜΠΛΟΚ15, τα δεκάδες ιστορικά  βιβλία και αναφορές των συγγραφέων και ποιητών (Φλούντζης, Ρίτσος, Ψαθάς, Πουλάκης, Κορνάρος κ.ά), το Λεύκωμα του Δήμου Χαϊδαρίου (2006)  το επιβεβαιώνουν, και επιβάλλουν σε εμάς του κατοίκους της πόλης, το Δήμο και όλες τις συλλογικότητες  της περιοχής μας, να διατηρήσουμε και να προβάλλουμε τον ιστορικό αντιφασιστικό χαρακτήρα της πόλης μας. Και όχι μόνο να προβάλλουν τον ιστορικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα της πόλης αλλά και να πάρουν θέση για την επώαση του «αυγού του φιδιού» που σήμερα εκφράζεται κυρίως μέσα από τη Χρυσή Αυγή.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές και κυβερνητικές ευθύνες για την επώαση του «αυγού του φιδιού» τόσο σε Εθνικό Επίπεδο όσο και στην πόλη μας. Η  θεωρία του «αριστεροχουντισμού»,  στην αρχή της μεταπολιτευτικής περιόδου (1974), εξελίχτηκε στις μέρες μας από τους συμβούλους του Πρωθυπουργού της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Σαμαρά, τον Πάγκαλο,  το Βενιζέλο και τα άλλα «καμάρια» του ΠΑΣΟΚ στην ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» που δυναμιτίζει κάθε συζήτηση για εθνικό μέτωπο ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Στην πόλη μας είχαμε τουλάχιστον τις εξής νεοναζιστικές, νεοφασιστικές επιθέσεις νεοναζιστών:

1.  Τη βεβήλωση του Μνημείου Νίκου Πλουμπίδη με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής το 1999.

2.  Την επίθεση των νεοναζιστών ΜΕΑΝΔΡΙΟΙ, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο ΙΣΤΟΣ  (κτήριο Δημάρχου Δημήτρη  Γιαχνή) το Φεβρουάριο του 2013.

3.  Την αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων «ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ15 ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ» σε τοίχους του Δημαρχείου και του 2ου κλειστού γυμναστηρίου, Ιούνιος 2013  (οι ανιστόρητοι έγραψαν το ΜΠΛΟΚΟ).

4.  Το βλακώδες και πάλι ανιστόρητο μουτζούρωμα τοιχογραφίας στο 14ο Δημοτικό Σχολείο στην οποία είχε δύο μαθητές (έναν έγχρωμο και ένα λευκό) των αδελφοποιημένων Ελληνικών σχολείων της Αντίς Αμπέμπα «Ζέκειος Δημοτική Σχολή» και του Σχολείου του Χαϊδαρίου (Ιούλιος 2013). Το σύνθημα που έγραψαν οι ναζιστές ήταν «ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ», επαναλαμβάνουμε ότι τα σχολεία ήταν Ελληνικά.

5.  Την επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος   χρυσαυγιτών σε σπίτι Πακιστανών στην περιοχή  Αστυθέας  (2012).

Οι ΠσΔ – ΟΠ καλούν όλους του πολίτες του Χαϊδαρίου και όλες τις συλλογικότητες:

·        Να καταδικάσουν τις επιθέσεις όλου του νεοναζιστικού φάσματος, καθώς και όλους εκείνους που με τις ανιστόρητες θέσεις τους περί των δύο άκρων επωάζουν το «αυγό του φιδιού».

·          Να καταδικάσουν όλους όσοι  έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού.

·  Να απαιτήσουν σε βάθος έρευνα της διαλεύκανση της  στυγερής και  απρόκλητης δολοφονίας τόσο του Παύλου Φύσσα, αλλά και των άλλων δολοφονιών και εκβιασμών,  από μέλη και στελέχη της  εγκληματικής ναζιστικής  Χρυσή Αυγή.

·      Να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες, αντιφασιστικά – αντιναζιστικά μέτωπα και συγκεντρώσεις.

·     Να μην επιτρέψουν την παρουσία στην ιστορική πόλη του Χαϊδαρίου με οποιοδήποτε τρόπο νεοναζιστικών μορφωμάτων τύπου Χρυσής Αυγής.

·      Να διεκδικήσουν το ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, ένα από τα κάστρα του αντιφασιστικού αγώνα την περιόδου της Γερμανικής Κατοχής,  να συντηρηθεί και να γίνει μνημείο της Εθνικής μας Αντίσταση.

Τέλος καλούμε το Δήμο Χαϊδαρίου να δώσει αντιφασιστικό περιεχόμενο την 28η Οκτωβρίου και να στηρίξει  αντιφασιστικές αντιναζιστικές πρωτοβουλίες πολιτών τη πόλης μας.



Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
 Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *