Συγκέντρωση - Πορεία καθηγητών


Οι Πολίτες σε Δράση Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην ΑΠΕΡΓΙΑ για τα ζητήματα της παιδείας, που έγινε με πρωτοβουλία  της Β΄ΕΛΜΕ και των άλλων  τοπικών φορέων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι" Θεόδωρος Σπηλιόπουλος,απεύθυνε χαιρετισμό:


"Αισθανόμαστε τιμή που υποδεχόμαστε  εκ μέρους της δημοτικής  κίνησης Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι τους απεργούς   στην πόλη μας. Και μάλιστα  με την ιδιότητα  του μέλους της επιτροπής αγώνα, που στήθηκε πριν το καλοκαίρι  στην δυτική Αθήνα για τα ζητήματα παιδείας - υγείας και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι παρόντες βέβαια οι αρμόδιοι δημοτικοί άρχοντες, δηλαδή η πλειοψηφία και ο δήμαρχος (αλλά και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και από άλλες παρατάξεις) - βέβαια αυτό για να μην δημιουργούμε συγχύσεις και αυταπάτες - ήταν αναμενόμενο γιατί σε καμία κινητοποίηση είτε ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Αγ. Βαρβάρα, είτε στις δράσεις τις ενημερωτικές των εργαζόμενων στη τοπική αυτοδιοίκηση, είτε ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων αλλά και για τα άλλα θέματα που διαλύουν την παιδεία στη περιοχή μας, όπως η κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, η απόλυση των σχολικών φυλάκων, η προσπάθεια συρρίκνωσης του ΕΠΑΛ, ήταν απόντες στις κεντρικές κινητοποιήσεις, ‘’Νίπτουν τας χείρας τους σαν Πόντιοι Πιλάτοι, στα ζητήματα που  αφορούν τη ζωή όλων μας. Τέλος η σημερινή διαμαρτυρία έρχεται μια μέρα μετά τον θάνατο του Παύλου Φύσσα από το δολοφονικό χέρι της χρυσής αυγής. Πολλοί από μας συμμετείχαν στις πάμπολλες εκδηλώσεις που έγιναν από χθες στην Παν. Τσαλδάρη και διαδημοτικές ή στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φορείς της παιδείας στη περιοχή μας, είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατήσουν στη διαμόρφωση από τα κάτω, ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος  και εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε πολύμορφες δράσεις που να επιβεβαιώνουν αυτό που διατυπώσαμε στη χθεσινή μας ανακοίνωση δηλαδή ότι, το ιστορικό και αντιστασιακό Χαϊδάρι με το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου  και το ΜΠΛΟΚ 15 της ΚΑΤΟΧΗΣ, θα ορθώσει τοίχο  στον σύγχρονο φασισμό"


Στη συνέχεια ο Ανδρέας Σταθόπουλος γραμματέας της Β΄ΕΛΜΕ, παρουσίασε  τους ομιλητές οι οποίοι ήταν :
1 Νεκτάριος Κορδής, πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ
2 Δημήτρης Τσουκάλης, πρόεδρος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
3 Παναγιώτης Κουβαράς, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαϊδαρίου
4 Στάθης Παναγούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


Στη πορεία που ακολούθησε επί δυο ώρες, οι σχεδόν 700 διαδηλωτές, περπάτησαν από το Παλατάκι προς τη πλατεία Ηρώων και μετά μια μικρή στάση, επέστρεψαν στο Παλατάκι.

Τα συνθήματα από τις φωνές των μαθητών που ήταν μαζί με τους γονείς τους, ακούστηκαν σε όλο το κεντρικό Χαϊδάρι και πολλοί Χαϊδαριώτες ενσωματώθηκαν στη πορεία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!