Για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες



Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου Π.Τζανίκο σε δέκα μήνες με αναστολή ως υπεύθυνο για το θάνατο του νεαρού Γιάννη Σταυρουλάκη το 2005,  σε μια από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο Δήμο του, οι ΠσΔ –ΟΠ δηλώνουν ότι:


1.     Είμαστε αντίθετοι με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση για λόγους  οδικής ασφάλειας αλλά και αισθητικής της πόλης.

2.     Η τοποθέτηση  παράνομων  διαφημιστικών  πινακίδων  έχουν αποτελέσει  συχνά αντικείμενο διαπλοκής και οικονομικής συναλλαγής σε αρκετούς δήμους στη χώρα μας.

3.     Μέλη της δημοτικής κίνησης ΠσΔ –ΟΠ συμμετέχουν από το 2002 σε αγώνες που αναπτύχθηκαν για την καθαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων με αρθρογραφία και συμμετοχή σε Πρωτοβουλίες πολιτών.

4.     Όσον αφορά το Δήμο μας ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Φωτεινάκης έχει πρωτοστατήσει και έχουν καθαιρεθεί οι εξής παράνομες διαφημιστικές πινακίδες α) στην οροφή του κτηρίου του παλαιού Δημαρχείου και της πρώην Εφορίας στη Λ.Αθηνών β) Στην οδό Θηβών και Λ.Αθηνών γ) Στη Λ.Αθηνών κάτω από τη γέφυρα του Κηφισού δ) στην Ιερά Οδό στο ύψος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ε) στη συμβολή των οδών Φλούντζη και Λ.Αθηνών στο Δήμο μας (φωτιζόμενη και εναλλασσόμενη πινακίδα).

5.     Οι ΠσΔ – ΟΠ στο δημοτικό πρόγραμμα που θα δημοσιοποιήσουν θα έχουν θέσεις για την υπαίθρια διαφήμιση και την αισθητική της πόλης.

6.     Οι ΠσΔ- ΟΠ στηρίζουν πρωτοβουλίες και συλλογικές προσπάθειες για την Οδική Ασφάλεια όπως του Πανελλαδικού Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα και θα συμμετέχουν σε κάθε πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη διεκδίκηση μέτρων για τη μείωση των τροχαίων συμβάντων.



Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
 Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *