Συγκέντρωση συζήτηση φορέων παιδείας


Την Τετάρτη 25/9, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Δάσος Χαϊδαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την εκπαίδευση.
Παραβρέθηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από τα γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής. Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των σχολείων του Δάσους, ενώ προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας. Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος της κυβέρνησης για την παιδεία οι δράσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι καθηγητές.


Οι παραβρισκόμενοι συζήτησαν για το «νέο» σχολείο που επαγγέλλεται το Υπ.Παιδείας, τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα του μαρασμού και της φτώχειας, τις κινητοποιήσεις των μαθητών, το ρόλο των γονιών κλπ.

Υπήρξαν τοποθετήσεις, ερωτήσεις και παρεμβάσεις και από εκπαιδευτικούς,  γονείς, αλλά και μαθητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι» ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος.

Στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε…

''Το σύστημα θέλει Κινέζο εργαζόμενο, γιαπωνέζο απεργό ,απαξιωμένο  δάσκαλο, φιμωμένο γονιό, "υποκινούμενο " μαθητή.
Η κυβέρνηση υπηρέτης  της τρόικα και του νεοφιλευθερισμού έκανε ότι μπορούσε για να περάσει τον κοινωνικό αυτοματισμό την ίδια ώρα που εφαρμόζει στυγνά το πρόγραμμα φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων.
Στις μεγάλες κινητοποιήσεις που έγιναν στο Χαϊδάρι για τα νοσοκομεία πριν δύο εβδομάδες και για τα σχολεία την προηγούμενη, δείξαμε ότι η κοινωνία αντιστέκεται.
Η λέξη ανατροπή,  παρά το διαφορετικό  που δίνουν πολλοί από αυτούς που την εκφωνούν, περιγράφει λιτά το τι πρέπει να γίνει για να φύγει αυτή η κυβέρνηση ,περιγράφει το τι πρέπει να γίνει στον δήμο. Δεν είναι τυχαίο η απουσία της δημοτικής αρχής από τις κινητοποιήσεις όταν δεν εκχωρεί κοινωνικές δομές του δήμου σε ιδιώτες απλώς" νίπτει  τας χείρας"...
Ανατροπή λοιπόν...''

Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
 Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!