ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ"








Η «Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μάρτη κάθε χρόνο, είναι ημέρα γιορτής για το γυναικείο φύλο, αλλά και ημέρα προβληματισμού και σκέψης, όσον αφορά στο βηματισμό μας στην κατεύθυνση της ισότητας των δυο φύλων.
Το γυναικείο ζήτημα στις μέρες μας, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, ενώ ζήσαμε την αυταπάτη μιας ισοτιμίας ανάμεσα  στη σχέση του άντρα και της γυναίκας τα τελευταία χρόνια, η σύγχρονη κρίση της τελευταίας δεκαετίας όξυνε και πάλι παλιές αντιθέσεις και ανισότητες.
Είναι αναγκαίο, όχι μόνο να τιμάμε  τις πρωτοπόρες γυναίκες των εργατικών αγώνων, πριν από 100 και πλέον χρόνια, αλλά και να υψώνουμε τη φωνή μας και να παρεμβαίνουμε θετικά σήμερα στον αγώνα των γυναικών για ισοτιμία,  δουλειά με ίδια  δικαιώματα, αλλά και την προστασία των πολλαπλών  ρόλων  της γυναίκας ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης και ενεργού μέλους της κοινωνίας.
Οι  σύγχρονες προοδευτικές κοινωνίες, δεν πρέπει να κλείνουν τα μάτια  σε φαινόμενα κακοποίησης ή βίας κατά των γυναικών, όπως και σε κάθε γεγονός που προσπαθεί να αμφισβητήσει κεκτημένα με αγώνες δεκαετιών και προβάλλει την ξενοφοβία  και το ρατσισμό.
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» επιμένουν συνειδητά στην ενεργή συμμετοχή των γυναικών σε κάθε δραστηριότητα που αφορά στα ζητήματα της πόλης μας, καθώς η διοίκηση ενός δημοκρατικού δήμου,  που θέλει να βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους, χρειάζεται την ασφαλιστική δικλείδα  της γυναικείας συμμετοχής. Πραγματοποίησαν άλλωστε ακριβώς για όλους τους παραπάνω λόγους ειδική εκδήλωση στις 4 Μάρτη, στο Δημαρχείο, τιμώντας ξεχωριστά τις γυναίκες της πόλης μας.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *