ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΣΔ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΔΑΦΝΙΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη στη συνοικία Δαφνίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 13/3  οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» και ο υποψήφιος δήμαρχος Θοδωρής Σπηλιόπουλος πραγματοποίησαν σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής του Δαφνίου και του Δάσους η οποία φιλοξενήθηκε στην οικία φίλων της παράταξης. 

Στη δίωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κυριάρχησαν θέματα όπως:
  • το πρόγραμμα των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», που παρουσιάζεται επίσημα την Δευτέρα 18/3 και πώς αυτό εξασφαλίζει πόρους από την περιφέρεια Αττικής, 
  • η απλή αναλογική και το νέο πλαίσιο που αυτή διαμορφώνει στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 
  • αναφορά στο συγκοινωνιακό του δήμου, αφού αναλύθηκε το πώς και το γιατί το Χαϊδάρι έμεινε εκτός σχεδιασμού ΜΕΤΡΟ 
  • έγιναν σαφείς οι ανάγκες για επείγουσα λύση του προβλήματος και δημοτικής συγκοινωνίας, ζήτημα για το οποίο η πενταετία πέρασε με "ευχές" και υποσχέσεις.
Το θέμα όμως που απασχόλησε πιο έντονα και σε μεγαλύτερη διάρκεια την συζήτηση ήταν η συνολική και προκλητική αδράνεια που έχει επιδείξει η δημοτική αρχή τα τελευταία σχεδόν 5 χρόνια της θητείας της, προσκολλημένη στους δογματισμούς του χώρου από τον οποίο προέρχεται.

Αυτό είχε σαν συνέπεια μια σειρά λύσεις, έτοιμες από κάθε πλευρά, για ηλεκτροφωτισμό, φυσικό αέριο, αξιοποίηση γεωτρήσεων, ανακύκλωση (ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΣ- ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ- ΠΕΛΕΤ), να μην βρουν ποτέ τον δρόμο μιας ουσιαστικής συζήτησης., όπως και πληθώρα άλλων θεμάτων.

Ειδικά για το συγκοινωνιακό, ο Θ. Σπηλιόπουλος είπε ότι για μια πενταετία δεν πάρθηκε καμία ουσιαστική απόφαση για επίλυση του, όπως και για τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Αναφέρθηκε επίσης στις αλλεπάλληλες επιστολές του προς το υπουργείο μεταφορών για δημιουργία ξεχωριστής γραμμής ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ. Επίσης αναφέρθηκε στη τελευταία επίσκεψή του στον πρόεδρο του ΟΑΣΑ.


Αναφερθήκαμε σε ήδη δοθείσες απαντήσεις δημόσια σε επανειλημμένα ψεύτικα στοιχεία στελεχών της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, όταν είναι σε όλους πια φανερό ότι απλώς αδιαφόρησε και επέδειξε ανικανότητα αξιοποίησης των σύγχρονων μορφών διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης. 


Ακόμα και σε αυτό τους υποδείξαμε δόκιμες λύσεις και καλές πρακτικές από άλλους δήμους για την εξοικονόμηση και την διαχείριση πόρων, πράγμα που επιτρέπει να γίνονται επιπρόσθετες επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας στη πόλη μας. 

Ειδικά ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος στηλίτευσε το ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη με βάση το πολιτιστικό και ιστορικό φορτίο του Δήμου Χαϊδαρίου. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό της πρότασης «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ». 

Πρόταση που είχε όχι μόνο την επιδοκιμασία της Περιφέρειας αλλά και την ρητή διαβεβαίωση για την χρηματοδότησή του δέκα εκατομμύρια ευρώ και χωριστά για την μικρή υπάρχουσα ακτή με επιχορήγηση 2-3 εκατομμυρίων για έξι μικρά έργα διαμόρφωσης, ανάπλασης συμπεριλαμβανομένης και μικρής εξέδρας θεάτρου.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν οι υποψήφιοι Δαμίγος Νίκος και Γερολυμάτος Αλέξανδρος καθώς επίσης και η πρώην δημ. σύμβουλος Καίτη Ειρηνάκη.


Στο τέλος της βραδιάς και μετά την ολοκλήρωση της εξόχως περιεκτικής συζήτησης, οι φίλοι της παράταξης και οι υποψήφιοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Δευτέρα 18/3, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. 



ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *