Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Τελικά η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου στηρίζει την άποψη «μακριά από τη γειτονιά μου» και «ας πάνε οπουδήποτε αλλού» για τους πρόσφυγες και μετανάστες
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ξαφνικά ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, δεν είχε με τί άλλο να ασχοληθεί και αποφάσισε να στρέψει τα βέλη της κριτικής του προς την Κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού;
Φαίνεται πως δεν τολμά να ασχοληθεί με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών του Χαϊδαρίου.
Κατανοούμε πλήρως το άγχος και την αγωνία του εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται.
Επειδή προφανώς δεν τού βγαίνουν τα «κουκιά», αποφάσισε να ρίξει λίγη λάσπη στον ανεμιστήρα.
Είναι πασιφανές όμως ότι η λάσπη θα γυρίσει εναντίον του.
Η έλλειψη έργου και χειροπιαστού αποτελέσματος για τους πολίτες του Χαϊδαρίου δεν αντισταθμίζεται με βερμπαλισμούς που αγνοούν την πραγματικότητα και κινούνται στην σφαίρα του εξωπραγματικού, αν όχι του εξωφρενικού.
Τελικά, μήπως με την στάση του απλά δίνει χώρο και άλλοθι στους ακροδεξιούς κύκλους που αναπολούν “Αμυγδαλέζες” και στήνουν σχεδόν καθημερινά πογκρόμ κατατρομοκράτησης προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι όταν πρόκειται για μικρά παιδιά;
Αναρωτήθηκε ο Μιχάλης Σελέκος ποιον εξυπηρετεί με την ανακοίνωσή του με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στην εξαθλίωση χιλιάδες πρόσφυγες»;
Πάντως όχι τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, για τους οποίους το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προσπαθεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στον Σκαραμαγκά.
Κάποιοι φαίνεται ότι από το άγχος της εκλογικής ήττας δεν κατανοούν ούτε την εξόφθαλμη αντίφαση της ταυτόχρονης υποστήριξης της άμεσης εκκένωσης των νησιών, αλλά και της άρνησης φιλοξενίας επιπλέον προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.
Μια σοβαρή και εποικοδομητική στάση θα ήταν η κατάθεση προτάσεων και όχι η στείρα αντιπολιτευτική αντιπαράθεση, η οποία καταντάει να είναι βούτυρο στο ψωμί των σκοτεινών κέντρων που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας με την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
Ας κοιτάξει η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου τα πρόσφατα απαράδεκτα φαινόμενα φασιστικής βίας στην Κόνιτσα, στα Βίλια και αλλού και ας ασχοληθεί με την καταδίκη τους, αντί να υποσκάπτει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Εμείς, καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε έκφραση ξενοφοβίας χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Ας μην ψαρεύει σε θολά νερά ο Μιχάλης Σελέκος. Σε δύο μήνες θα κριθεί για το έργο του και θα κριθεί αυστηρά από τους πολίτες του Χαϊδαρίου για όσα έκανε και για όσα δεν έκανε.
Ας μην επιδιώκει με προφάσεις εν αμαρτίαις να ρίξει την μπάλα έξω από το γήπεδο, προσδοκώντας να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.
Το όψιμο ενδιαφέρον του μόλις έφθασαν νέοι φιλοξενούμενοι στον Σκαραμαγκά, δεν πείθει κανέναν. Οι «Πολίτες σε Δράση» βγαίνουν μπροστά με ρεαλισμό και ευαισθησία για τα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και των ελλήνων εργαζομένων και ανέργων. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα για όλους.
Ο καθένας προσωπικά αλλά και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να πάρουν θέση για το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, τις ρατσιστικές επιθέσεις, τώρα, στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές. Το θέμα αυτό είναι σημαντικό για την πόλη. Δεν μπορούν οι δημοτικοί συνδυασμοί της πόλης να «στρίβουν για της σιωπής» και να ψαρεύουν στα θολά νερά «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ».
Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» και οι προοδευτικοί κάτοικοι της πόλης μας, οι τοπικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα με σθένος και με διάθεση συνεργασίας με τους προοδευτικούς πολίτες του Χαϊδαρίου.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *