ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» κι ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος βρέθηκαν σε περιοδεία στην Αγωνιστών Στρατοπεδου Χαϊδαρίου ,τη Τετάρτη 6 Μαρτίου.
Στο καφενείο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» επί της οδού Αγ. Στρατοπέδου Χαιδαρίου,  είχαν μια εκτενή συνομιλία με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια περιόδευσαν σε μεγάλο μέρος των καταστημάτων της περιοχής.Στη συνέχεια περπάτησαν την πλευρά του δρόμου  προς τον Προφήτη Ηλία  ,σταματώντας και στα ενδιάμεσα καφενεία και καταστήματα  και κατέληξαν στο ΚΡΗΤΙΚΑΚΙ.
Οι 2,5 ώρες τελικά έφτασαν μόνο για την μία πλευρά του δρόμου και επομένως εκκρεμεί η υπόσχεση της συζήτησης και ενημέρωσης  με τους καταστηματάρχες της άλλης πλευράς του δρόμου.

Τόσο οι θαμώνες του καφενείου όσο και καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής στην κουβέντα τους με τον Θοδωρή Σπηλιόπουλο στάθηκαν επίμονα σε προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα τους αλλά και στην εικόνα εγκατάλειψης που έχει ο δήμος. Θέματα όπως η περισυλλογή των απορριμάτων, οι συγκοινωνίες, τεχνικές εργασίες όπως η αποκατάσταση των παιδικών χαρών και η ενίσχυση των επιχειρήσεων της περιοχής, μονοπώλησαν την συζήτηση.
Πώς να μην την μονοπωλούσαν άλλωστε, αφού η ομάδα Σελέκου και ο ίδιος ο κ. Σελέκος που βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια επέδειξαν μια πρωτοφανή αγκύλωση, εμμονική άρνηση θα έλεγε κανείς, στην απορρόφηση των ήδη έτοιμων από καιρό σχεδίων μας για όλους αυτούς τους τομείς, μην προχωρώντας μάλιστα στη κατάρτιση μελετών ώστε να απορροφήσουν κονδύλια της περιφέρειας. Οι προτάσεις μας  για τον πολιτισμό, με το ολοκληρωμένο σχέδιο «Μονοπάτια Πολιτισμού» που θα καθιστούσαν το Χαϊδάρι τουριστικό προορισμό δημιουργώντας μάλιστα και θέσεις εργασίας,
 για την ανακύκλωση,  πρόγραμμα «Χαρτοφάγος» που εμφανώς οδηγεί στην εξοικονόμηση πόρων για το δήμο και τη μείωση των δημοτικών τελών, οι προτάσεις για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων αλλά και αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου του δήμου (ηλεκτροφωτισμός, φυσικό αέριο),  έπεσαν στο κενό, αφού κατασυκοφαντήθηκαν ως δήθεν προσπάθεια εξιλέωσης και ξεπλύματος είτε της περιφεριάρχου Ρένας Δούρου  είτε της κυβέρνησης συνολικά. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο επιχειρηματικό πλάνο της περιοχής όπου και έγινε σαφές πως σε όλο αυτό το διάστημα που οι «Πολίτες σε Δράση» ρίχναμε το βάρος στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς, τρέχοντας την καμπάνια για 4 χρόνια με δικές μας αφίσες ,πάνω και δημοσιευμένα κείμενα και φωτογραφίες, «Ψωνίζουμε στο Χαϊδάρι γιατί εδώ μας προσέχουν», ο δήμος αδιαφορούσε για την κατάρτιση ενός σχεδίου με αρχή μέση και τέλος, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής μας,πάρα τις προσπάθειές μας και όχι μόνο να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα. 
Η εύκολη απάντηση ήταν στο στόμα του δημάρχου, πάντα ειρωνική και με το αίσθημα της απόλυτης γνώσης, ότι ο ηλεκτροφωτισμός και οι προτεινόμενες εορταστικές δραστηριότητες ήταν για να κρύψουμε ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να ψωνίσει, εξ αιτίας αυτής της κυβέρνησης! 
Δεν κατάφεραν να δουν ποτέ την πραγματικότητα, ότι την ίδια ώρα ο κόσμος με τις άδειες τσέπες πήγαινε οικογενειακώς στο Αιγάλεω, στην Αθήνα.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω από την συνεχή πίεση έγιναν Απόκριες στο Χαϊδάρι πέρυσι και προγραμματίζονται και φέτος, πράγμα που αποτελεί ανάσα για τους καταστηματάρχες κυρίως της εστίασης, μιας και ο κόσμος μένει στο Χαϊδάρι, τις μέρες που έχει ανάγκη να τις ξεχωρίσει από την καθημερινότητα.

Η ομάδα των «Πολιτών σε Δράση», αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Θοδωρή Σπηλιόπουλο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Σοφία Δημητρίου – Ψαρού, Αλέξανδρο Γερολυμάτο, Γιάννη Μητσάκο αλλά και τους φίλους της παράταξης, Ηλία Χατζηδημητρίου, Καίτη Ειρηνάκη, Κωνσταντίνα Λέου, Βαγγέλη Μιλιλή, Γιώργο Κατσιδονιώτη, εισέπραξε τον ενθουσιασμό των συμπολιτών μας αφού ενημερώθηκαν για την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης την Δευτέρα 18 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου.

φωτογραφικό υλικό:






ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *