Στις διεκδικήσεις των Εργαζομένων λέμε ΝΑΙ ( (ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Πρακτικά Δ.Συμβουλιου )


Κος ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:
Λοιπόν νομίζω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση σαν Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουμε μια απόφαση συνεχίζοντας μια παράδοση που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει τηρηθεί. Δηλαδή εννοώ στο σύνολο των διεκδικήσεων των εργαζομένων, άλλοτε ομόφωνα και άλλοτε πλειοψηφικά, έχουμε σταθεί υπέρ.
Αυτό νομίζω ότι είναι θετικό για την κοινωνία και παρ’ ότι δεν είμαι υπέρ του δικαστικού δρόμου για το σοσιαλισμό, θεωρώ ότι αντικειμενικά, λόγω του ότι είμαστε σε μια μεταβατική κατάσταση από άποψη του πολιτεύματος, τα ζητήματα της οικονομικής και πολιτικής δημοκρατίας, νομίζω πρώτον ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο και πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα και συμφωνώ με το Δήμαρχο ότι δεν πρέπει να επαναπαύονται μόνο στη δικαστική διεκδίκηση των ζητημάτων, αλλά και με τους κοινωνικούς αγώνες, διότι αυτοί είναι που καθορίζουν και το πολιτικό και το κοινωνικό πλαίσιο των θετικών αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων.
Πρέπει να πούμε ότι είναι ευτυχές το ότι στο Δικαστικό Σώμα υπάρχουν και τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες αντιστοιχούν στο λαϊκό πνεύμα, στην περί δικαίου αίσθημα και βέβαια και στις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων.
Το λέω αυτό, γιατί προσωπικά από την σχέση μου στο Αττικό Νοσοκομείο που είμαι στο Διοικητικό Συμβούλιο ως άμισθο μέλος, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει δύο όψεις του νομίσματος. Έχουμε χάσει όλες τις δικαστικές μάχες και την τελευταία, που αφορούσε με το διώξιμο των εργολάβων και τις προσλήψεις προσωπικού με βάση τον καινούργιο Νόμο που δίνει τη δυνατότητα αντί να είναι σε συνθήκες σκλαβιάς 360 ευρώ και τα λοιπά, να παίρνουν περίπου, όχι περίπου ακριβώς το μισθό τον κατώτερο του δημοσίου υπαλλήλου και θα υπάρξει άλλη μια δικαστική διαμάχη με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Αντίθετα πρέπει να πω ότι κι εκεί πέρα και στους εργαζόμενους που ήταν όχι στην καθαριότητα, αλλά στην φρούρηση ας το πούμε του Νοσοκομείου και εκεί πέρα πήραμε ομόφωνες αποφάσεις στη Διοίκηση, παρά τον καταλογισμό και τις υποδείξεις με έγγραφο τρόπο της Παρέδρου και άλλων εκεί δικαστικών σωμάτων, ότι η πράξεις μας είναι παράνομες.
Θέλω να πω λοιπόν ότι ……… και οι αποφάσεις επίσης δείχνουν το τι πρέπει να γίνει. Εγώ νομίζω λοιπόν ότι είναι θετικό το ότι το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο παίρνει τέτοια απόφαση σ’ αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες αποφάσεις, δεδομένου ότι δημιουργούν κι ένα αντίστοιχο κοινωνικό κλίμα, το ότι οι μεν εργαζόμενοι διεκδικούν, η δε κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη πρώτον, δηλαδή σ’ αυτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, γιατί έχει κουβεντιαστεί κι αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι υπάρχει ένα αίτημα συνολικότερο αποκατάστασης του 13ου και 14ου μισθού.
Αυτές οι αποφάσεις λοιπόν εγώ τις θεωρώ χρήσιμες, έχω τοποθετηθεί και άλλη φορά, πάρα πολλές φορές στο λεγόμενο ζήτημα πολλές φορές, αν τα Δημοτικά Συμβούλια πολιτικολογούν, είτε για να ψηφίζουμε το οτιδήποτε άλλο. Νομίζω με τη λογική της τοπικής δημοκρατίας πολλές φορές αναδεικνύονται ζητήματα και πανελλαδικά, αλλά και παγκοσμίως πολλές φορές, είτε είναι ζητήματα οικονομικού περιεχομένου είτε ζητήματα δημοκρατίας.
Όπως π.χ. γιατί πρέπει να πούμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου επαινώντας δηλαδή το ότι πρέπει να λειτουργούμε μ’ αυτό τον τρόπο, π.χ. για ένα ζήτημα που δεν είναι οικονομικής διεκδίκησης, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι Δήμαρχοι στην Ιταλία στο μεταναστευτικό ζήτημα, πήραν αποφάσεις δημοκρατικού χαρακτήρα ενάντια στην κυβέρνηση της Ιταλίας.
Και λέω, με αφορμή αυτό το ζήτημα Δήμαρχε, μια και το κουβεντιάζουμε, δεν ήθελα να το βάλω ξεχωριστά, αλλά το λέω τώρα, νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία σαν Δημοτικό Συμβούλιο με δική σας πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και σήμερα να κινηθούμε σε μια τέτοια κατεύθυνση και να πάρουμε μια πρωτοβουλία, μια τέτοια απόφαση λιτή, σεμνή αλλά περιεκτική, που να το απευθύνουμε και στην ΚΕΔΕ και συνολικά ότι…
Το λέω αυτό γιατί εδώ έχουμε μια προϊστορία λόγω του Σκαραμαγκά και τα λοιπά, που έχουμε σταθεί θετικά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία σε πανελλαδικό επίπεδο με την ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με διαβούλευση τελειώνοντας αυτό το θέμα, στα πλαίσια με τον Πρόεδρο, νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Ευχαριστώ.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *