Ανακοίνωση-κόλαφος κατά της ΠΟΕΔΗΝ μελών του Δ.Σ. του Νοσ. Αττικόν( ΒασιληςΜπουρνας -Θοδωρης Σπηλιόπουλος)


Σε μία οργισμένη ανακοίνωση προχώρησαν μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου Αττικόν, με την οποία κατηγορούν την ΠΟΕΔΗΝ πως διασπείρει fake news για δήθεν προβλήματα σε νοσοκομεία, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα σε «πολιτικούς προστάτες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΠΟΥΡΝΑ – ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Χίτλερ στην περίοδο του Β΄ παγκόσμιου πολέμου, προκειμένου να κάμψει το ηθικό των λαών των χωρών των οποίων είχε βάλει στο στόχαστρό του, ξαπολούσε ντόπιους αλλά και ξένους πράκτορες, οι οποίοι διέδιδαν ψεύτικες ειδήσεις, fake news κατά τη ''νεοελληνική'' ορολογία.
Ως Πέμπτη Φάλαγγα τη μάθαμε.
Την τέχνη αυτή, στα κατοπινά μέχρι σήμερα χρόνια, ζήλεψαν πολλοί, προσπάθησαν δε, να την αντιγράψουν σε πολλά επίπεδα. Η Ιστορία τους καταδίκασε.
Στις μέρες μας κάποιοι ζήλεψαν τη " δόξα" των πεμπτοφαλαγγιτών.
Ανάμεσα σε αυτούς και οι γυρολόγοι της ΠΟΕΔΗΝ.
Στην προσπάθειά τους να αποδημήσουν ότι θετικό πάει να γίνει για την αναστήλωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προκειμένου να υπηρετήσουν σκοπούς αλλότριους του ρόλου τους ( βλέπε παροχή υπηρεσιών προς τους πολιτικούς προστάτες ΝΔ - ΚΙΝΑΛ -ΑΔΩΝΗΣ - ΛΟΒΕΡΔΟΣ κλπ αλλά και προστατευόμενούς τους συνάμα) δεν διστάζουν να διασπείρουν κάθε φορά και για ένα διαφορετικό Νοσοκομείο ψεύτικες ειδήσεις για δήθεν προβλήματα ή να υπερτονίσουν και να υπερδιογκώσουν υπαρκτά χρόνια προβλήματα για τη δημιουργία των οποίων οι προαναφερθέντες προστάτες τους αλλά και οι προστατευόμενοι τους, όπως προ είπαμε, συνέργησαν άμεσα και αποφασιστικά.
Τώρα περιμένουμε τις ανακοινώσεις των προστατών - προστατευόμενων.
Στη συνέχεια αυτό που θέλουμε να πούμε στα "παιδιά" της ΠΟΕΔΗΝ είναι, καλώς τους. Σάς περιμέναμε.
Μας φάνταζε αδιανόητο μετά την γύρα σας (εξ΄ ου και το γυρολόγοι) στα άλλα νοσοκομεία να μην "διορθώσετε" δια της αποδομήσεως και το ΑΤΤΙΚΟΝ;
Για την ίδια την ανακοίνωσή σας τα εκ του νόμου εντεταλμένα όργανα του νοσοκομείου σας απάντησαν με τον τρόπο που σε αυτές τις περιπτώσεις αρμόζει σε έναν δημόσιο λειτουργό.
Εμείς ως πολιτικά πρόσωπα, γιατί τέτοια είμαστε, θέλουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
Η ανακοίνωση σας βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών που θέλουν τη δημόσια υγεία στα αζήτητα για να περάσουν μπιρ παρά, όπως θα έλεγαν οι φίλοι μας οι Τούρκοι, σε κάποιους ιδιώτες ''διασώστες'' του συστήματος υγείας οι οποίοι, πιθανόν να σας είναι πιο αρεστοί από το Ελληνικό Δημόσιο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Πράγματι δεν σκεφτήκαμε να πάρουμε καμιά εκατοστή φαντάρους από το διπλανό στρατόπεδο για να αποκλείσουμε τους γύρω από το νοσοκομείο δρόμους και να εμποδίσουμε τους χίλιους πεντακόσιους και πλέον ασθενείς που κατέκλυσαν το νοσοκομείο στην εφημερία που προκάλεσε την ανακοίνωσή σας.
Πράγματι δεν σκεφτήκαμε να επεκτείνουμε τις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και στα κτίρια του διπλανού στρατοπέδου να κάνουμε κατάληψη στα κρεβάτια των φαντάρων που διαμένουν εκεί. Αναρωτιόμαστε τόσα χρόνια που ''διακονείτε'' ελεύθερα και ανεπηρέαστα το λειτούργημά σας δεν ξαναείδατε ράντζα στους διαδρόμους των Νοσοκομείων.
Μούγκα όμως τότε.
Βλέπεις ο Άδωνης και ο Λομβέρδος διέθεταν καλύτερο σεξαπίλ από τον Ξανθό και τον Πολάκη.
Για το υπαρκτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και ιδιαίτερα του νοσηλευτικού.
Τα προβλήματα αυτά τώρα δημιουργήθηκαν; Ποιος φταίει γι' αυτό;
Ποιος επέβαλε την ρήτρα μία πρόσληψη στις πέντε αποχωρήσεις; Που είσαστε τότε;
Μήπως πάσχατε από αφωνία;
Αλήθεια πόσες καταγγελίες βγάλατε για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για την διατήρηση του απαράδεχτου και καταστροφικού για το Δημόσιο και ιδιαίτερα για τη δημόσια υγεία καθεστώτος των πέντε αποχωρήσεων - μια πρόσληψη;
Είχατε βλέπεις άλλη δουλειά, μετρούσατε τα πετούμενα και τα έρποντα στον ουρανό και στη γη της Αττικής. Κάνατε τους υπολογισμούς σας, βρίσκατε πόσα από αυτά αναλογούν σε κάθε νοσοκομείο του εθνικού συστήματος υγείας και στη συνέχεια από τη φιλόξενη σε εσάς ραδιοφωνική και τηλεοπτική συχνότητα του ''όλοι μαζί μπορούμε να συκοφαντήσουμε'', προβαίνατε στις καταγγελίες σας.
Αγαπητοί Διοικούντες την ΠΟΕΔΗΝ
Πραγματικά σας καταλαβαίνουμε.
Καταλαβαίνουμε την αμηχανία σας αλλά και τη δυσκολία σας να κατανοήσετε ότι από το 2015 και μετά κάτι διαφορετικό συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ως αναφορά την τωρινή διοίκηση του Νοσοκομείου, σας είναι αδύνατο να χωνέψετε ότι:
  1. Το ΑΤΤΙΚΟ τον Απρίλιο του 2016, ημερομηνία ορισμού νέου ΔΣ, είχε οφειλές προς τρίτους πάνω από 75 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή λίμναζαν στα ταμεία του 35 εκατ. ευρώ. Οι πολλοί προμηθευτές ήταν ανεξόφλητοι από το 2010, ενώ κάποιοι λίγοι προμηθευτές εξοφλούνταν, κύριος είδε πώς, άμεσα.
  2. Σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ οφείλει σε τρίτους περί τα 15 εκατ. ευρώ και αυτά λόγω της διαδικασίας ωρίμανσης της ενταλματοποίησης. Ο καθένας παίρνει τα λεφτά του με τη σειρά του. Επί πλέον στα ταμεία του ΑΤΤΙΚΟΝ υπάρχουν σήμερα πάνω από 30 εκατ. Σιωπή η ΠΟΕΔΗΝ και τότε και τώρα.
  3. Ακόμα σας είναι αδιανόητο να καταλάβετε πώς αυτή η Διοίκηση σταμάτησε το διαχρονικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης του πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου. Αναφερόμαστε στα πλυντήρια ρούχων που λίμναζαν στα υπόγεια του Νοσοκομείου. Αλήθεια κύριοι πόσα χρήματα πλήρωσε άσκοπα το νοσοκομείο από τότε που ιδρύθηκε μέχρι το 2015. Ποιος τα πήρε; Τι κάνατε εσείς για αυτό - πλήρης αφωνία.
  4. Πότε υποστηρίξατε και με ποιο τρόπο την προσπάθεια της Διοίκησης για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών, των φυλάκων και άλλων υπηρεσιών τις οποίες οι προστάτες και προστατευόμενοι σας, είχαν παραδώσει στους εργολάβους. Απλώς απείχατε. Είπαμε είχατε άλλη απασχόληση.
  5. Σας είναι δύσκολο να χωνέψετε ότι έστω και τώρα με καθυστέρηση μπαίνει τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της λίστας χειρουργείου. Βέβαια μας είναι κατανοητό ότι σε αυτό το μέτρο δεν διάκειστε και τόσο ευμενώς, αφού αφαιρεί ύλη από κάποιους επίορκους συναδέλφου σας με τους οποίους τα συμφέροντα σας πιθανόν να είναι κοινά.

Αγαπητοί Κύριοι,
Στην καθημερινή λειτουργία του Δημόσιου Νοσοκομείου και προβλήματα θα υπάρξουν και ελλείψεις υλικών ενδεχόμενα θα υπάρξουν και τα μηχανήματα θα χαλάσουν. Ακόμα και Διοικητικά λάθη και παραλείψεις. Αυτό είναι και ανθρώπινο και αναπόφευκτο. Όμως αυτό που πρέπει να κατανοήσετε - μια και καλή- ότι αυτή η διοίκηση είναι καθημερινά παρούσα επιτελώντας με συνείδηση το καθήκον της.
Μακριά από συμφέροντα.
Δουλειά της δεν είναι να απαντά στις διατεταγμένες ψεύτικες ανακοινώσεις κάθε αργόσχολου.
Χρέος της είναι με τις ενέργειές της να συμβάλει στην ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την ομαλή εύρυθμη και αξιοκρατική λειτουργία του Νοσοκομείου.
Εμείς αυτό κάνουμε.
Εσείς ασχοληθείτε με τα ερπετά και τα πετούμενα.
Με αφορμή αυτή τη δημόσια τοποθέτηση μας καλούμε τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας να στηρίξουν, υπερασπιζόμενοι την δική τους αξιοπρέπεια, όλους όσους από κάθε μετερίζι παλεύουν για να αποκαλύψουν τους σκελετούς, τις παθογένειες αλλά και τις αναβλητικότητες, την στάση Πόντιου Πιλάτου. Η υγεία αυτή καθαυτή ΠΡΕΠΕΙ να είναι αντάξια των κόπων του Ελληνικού λαού και αυτό είναι καθήκον για όλους μας και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Η αλλαγή κουλτούρας μαζί με την σταδιακή αλλά σταθερά βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών στην Α' βαθμια και Β' βαθμια περίθαλψη είναι πυλώνας μιας κοινωνικής πολιτικής που εστιάζει σε βελτιώσεις στη ζωή, κάθε εργαζόμενο αλλά και σε κάθε ηλικία.
ΥΓ. Στα ντουλάπια των νοσοκομείων εκτός από ερπετά υπάρχουν και σκελετοί οι οποίοι ενδεχόμενα να σας αφορούν.
Μήπως για αυτό φωνασκείτε;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜΙΣΘΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟΝ
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ THN ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *