Μια ακόμα ευκαιρία ενίσχυσης της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας πάει χαμένη.
Αδιαφορία από τη Δημοτική Αρχή και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης για αίτηση χρηματοδότησης με στόχο την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης στην πόλη μας με ποσά μέχρι και 1.900.000ευρώ.

            Η πόλη μας και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και μια συνεχώς αυξανόμενη τουριστική δυναμική με το απόγειό της να βρίσκεται στο 2021, έτος που η Ελευσίνα θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, στοιχεία τα οποία οι Πολίτες σε Δράση με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να προβάλλουν, στο μέτρο των δυνάμεών τους παρά την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής.

Πρόσφατα, από τον περασμένο Ιούνιο και μετά, βλέπαμε στο Χαϊδάρι μια αυξημένη κινητικότητα ιδιαίτερα στον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο λόγω της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, που ενδιέφερε και κάποιους αυτοδιοικητικούς.
Οι εκλογές έγιναν, όλα πήγαν καλά για τους υποψήφιους.
Για τους επαγγελματίες και τους εμπόρους της πόλης μας τι έμεινε, απ' όλη την κοινητοποίηση;

Τι γίνεται με την πρόσκληση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία" του ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης;
Γιατί δεν έχει έλθει προς συζήτηση ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Δημοτική Αρχή;
Γιατί αδιαφορούν και ο Εμπορικός Σύλλλος αλλά και η Δημοτική Αρχή για τους εμπόρους της πόλης μας και απεμπολούν κάθε ευκαιρία ενίσχυσής τους;
Μάλλον ως συνήθως, θα αναμένεται κάτι άλλο και δεν συγκινούνται να αξιοποιήσουν η μεν Δημοτική Αρχή ποσό έως και 1.500.000ευρώ εφόσον κατατεθεί και αξιολογηθεί τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση και ο Εμπορικός Σύλλογος μέχρι 400.000€ το ανώτερο.

Επειδή πολλές φορές ακούγεται στην αίθουσα των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Αρχή το "Δεν μας κάλεσαν", στην προκείμενη γραπτή πρόσκληση για να συμμετάσχει μήπως θέλει και παρακάλια;
Γιατί δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες για την ενίσχυση των συμπολιτών μας εμπόρων, με βάση το θεσμικό της ρόλο, όπως αναφέρεται και στη σχετική Πρόσκληση;
Γιατί λειτουργεί απαξιωτικά εντέλει προς την τοπική κοινωνία;

Υπάρχουν ακόμα 26 ημέρες μέχρι την καταληκτική προθεσμία.
Καλούμε και τους δύο δικαιούχους σε συζήτηση για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω και την ύστατη στιγμή.

Τι λέει συνοπτικά η Πρόσκληση:
Όπως είναι ήδη εδώ και αρκετό καιρό [από 4/6/2018] γνωστό έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση σε δικαιούχους φορείς για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο της δράσης "Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου" και με σύνθημα,

"Συνεργαζόμαστε – Αναβαθμιζόμαστε - Αποκτούμε Ταυτότητα"

Η νέα Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οικείων Εμπορικών Συλλόγων / Επιμελητηρίων. Ειδικότερα δύνανται να υποβάλλουν προτάσεις τα παρακάτω Σχήματα:

Σχήμα 1: Δήμος (Δικαιούχος) & οικείος Εμπορικός Σύλλογος (Συνδικαιούχος)
ή υπό προϋποθέσεις,
Σχήμα 2:  Δήμος (Δικαιούχος) & οικείο Επιμελητήριο (Συνδικαιούχος)

Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο:

-την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και
-την οργάνωση  της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το σύνολο των έργων που θα εγκριθούν κατόπιν αξιολόγησης στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης είναι 50.000.000 ευρώ και η ένταση της ενίσχυσης ανέρχεται στο 100%.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων (από κάθε Δήμο σε συνεργασία με τον οικείο Εμπορικό Σύλλογο) δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 1.900.000 ευρώ και αναλύεται ως εξής :

-μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Δήμου έως 1.500.000 ευρώ.
-μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός Εμπορικού Συλλόγου / Επιμελητηρίου έως 400.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ-ΕΣΠΑ.

Έναρξη Υποβολών: 29 Ιουνίου 2018
Λήξη Υποβολών: 30 Νοεμβρίου 2018

                                 Για τα παραπάνω
                               Αλεξάκης Δημήτρης
          Μέλος της Επιτροπής Πόλης των Πολιτών σε Δράση

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *