Λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών (Ακροπόλεως & Βεργίνας) στο Δάσος Χαϊδαρίου με στόχο να συμβάλλει στη διευκόλυνση συμμετοχής της γυναίκας στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν τέλει στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης σε 60 και πλέον οικογένειες συμπολιτών μας



           Λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών (Ακροπόλεως & Βεργίνας) στο Δάσος Χαϊδαρίου με στόχο να συμβάλλει στη διευκόλυνση συμμετοχής της γυναίκας στην οικονομική και κοινωνική ζωή και εν τέλει στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης σε 60 και πλέον οικογένειες συμπολιτών μας.

Η λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών (Ακροπόλεως & Βεργίνας) στο Δάσος Χαϊδαρίου, θα συμβάλλει στη φιλοξενία πλέον των 60 βρεφών και νηπίων σε σύγχρονη κτηριακή υποδομή με παιδαγωγικό σχεδιασμό σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης αγωγής.
Επίσης θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό φροντίδας βρεφών και νηπίων.
Η κτηριακή υποδομή για το ΒΝΣ, επί της οδού Βεργίνας στο Δάσος κόστισε στον Έλληνα φορολογούμενο περίπου 1,144 εκατ. ευρώ χωρίς να λειτουργεί από το 2014.
Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 31-10-2005 από την Εργατική Εστία.
Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία έγινε Απρίλιο του 2006 (12-04-2006).
Η προσωρινή παραλαβή του έργου έγινε τον Απρίλιο του 2014 (15-04-2014).

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός για 4 και πλέον χρόνια (από το 2014 και μετά) δεν μπορεί να λειτουργήσει, διότι,
το έργο έγινε χωρίς να υπάρχει οδική πρόσβαση στο κτήριο.
Δηλαδή σε περίπτωση ανάγκης ούτε πυροσβεστική ούτε ασθενοφόρο
μπορεί να έχουν την απαιτούμενη πρόσβαση,
με αποτέλεσμα το κτήριο να θεωρείται πολεοδομικά αυθαίρετο.

Βεβαίως έχει λειτουργήσει ο σταθμός στο Δάσος στην 3η Σεπτεμβρίου, αλλά οι ανάγκες της πόλης μας δεν έχουν καλυφθεί και η Δημοτική Αρχή πρέπει πάντα να προσπαθεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των οικογενειών των συμπολιτών μας.
Πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε ήδη μια δομή ΒΝΣ κατασκευασμένη στο Δήμο μας.

Τι απαιτείται; Να υπάρξει οδική πρόσβαση, όπως συμβαίνει σε κάθε σπίτι, για να θεωρείται η υποδομή πολεοδομικά νόμιμη και να της δοθεί άδεια λειτουργίας σαν Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Εμείς οι ΠσΔ σαν Δημοτική Αρχή έχουμε την δυνατότητα και την ικανότητα να συμβάλλουμε στη μείωση των ανισοτήτων και στην παροχή ίσως ευκαιριών σε όλους τους συμπολίτες μας, με την επίλυση του ζητήματος και τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού.
Δέσμευσή μας είναι όλα τα βρέφη και τα νήπια, με τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα αλλά και με μια επιπλέον δημοτική πρόνοια και πολιτική, να φιλοξενούνται σε ΒΝΣ στο Χαϊδάρι.
Ας δούμε και τον οικονομικό αντίκτυπο από τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού :
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 61054/8 Ιουνίου 2018 απόφαση για το σύστημα διαχείρισης της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2018-2019,  τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης που καταβάλλονται σε Βρεφικούς-Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς ανά κατηγορία θέσης είναι :
1. Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών : 2.375 € χωρίς  σίτιση και 2.945 € με σίτιση
2. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών : 2.375 € χωρίς  σίτιση και 2.945 € με σίτιση
3. Βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375 € χωρίς  σίτιση και 2.945 € με σίτιση
4. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1805 € χωρίς σίτιση  και 2.375 € με σίτιση
‘Έστω ότι θα φιλοξενούνται 30 βρέφη και 30 νήπια με σίτιση. Το ετήσιο κόστος είναι : 30 νήπια Χ 2375 + 30 βρέφη Χ  2945= 159.600 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η κάλυψη των δαπανών για το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό (5 άτομα).

Οπότε σε μια 4ετία ένα ποσό τουλάχιστον 638.400ευρώ εξοικονομείται από 60 οικογένειες ετήσια και δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες συμπολιτών να ζήσουν αξιοπρεπώς αλλά και να βελτιωθεί η θέση της γυναίκας κοινωνικοοικονομικά.

Το παραπάνω ποσό δυστυχώς έχει απολεσθεί εδώ και 4 χρόνια από οικογένειες συμπολιτών μας, λόγω μη λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού από το 2014, ενώ παράλληλα αποκλείονται και οι γυναίκες από την αγορά εργασίας, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την εργασία τους στη βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματος σε 60 τουλάχιστον οικογένειες.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *