ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΣ:Πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα του ΕΣΔΝΑ για ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία


                  
Χαϊδάρι 07 Ιουνίου 2018

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Θέμα : Συζήτηση στο Δ.Σ. για συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού του ΕΣΔΝΑ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων στην πηγή είναι κομβικό ζήτημα σε όλες τις κοινωνίες, τα δε οφέλη της ανακύκλωσης από την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων είναι τεκμηριωμένο ότι είναι σημαντικά και συμβάλλουν στην τοπική βιώσιμη ανάπτυξη πολυεπίπεδα.
Οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά. 
Πέρα από την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον τρόπο ανακύκλωσης απαραίτητη είναι και η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για την δημιουργία οικολογικής συνείδησης στη νεότερη γενιά.
Ο ΕΣΝΑ, από το Νοέμβρη 2016, συμβάλει στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών στην ανακύκλωση χαρτιού σε σχολεία, με  σύνθημα «’Ελα στον κύκλο μας», τοποθετώντας στις σχολικές αίθουσες  χάρτινους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, του «ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΥ, υποστηρίζοντας την ανακύκλωση χαρτιού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) με παράλληλη δωρεάν αποκομιδή με δικά του απορριμματοφόρα, ενδεικτικά κάθε 15ενθήμερο.
Πλήθος συμπολιτών μας, εκπαιδευτικοί και γονείς, εκφράζουν την επιθυμία για τη συμμετοχή της σχολικής μονάδας τους στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης χαρτιού, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεχιζόμενης καμπάνιας που πραγματοποιούν οι Πολίτες σε Δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ως προς τη διαχείριση των αποβλήτων με διαλογή στην πηγή.
Επομένως επειδή πρόκειται για μια δράση με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, με μηδενικό κόστος για το Δήμο μας αλλά και με έμμεση οικονομική ανταπόδοση καθώς μειώνεται ένα ποσοστό απορριμμάτων για μεταφορά,

προτείνω
να ληφθεί απόφαση, επί της αρχής, υποβολής αίτησης προς τον ΕΣΔΝΑ για συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία με τίτλο «’Ελα στον κύκλο μας», από τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 . Ας συνεκτιμηθεί υπηρεσιακά αν θα ξεκινήσουμε από την Α’ θμια ή Β’ θμια εκπαίδευση και με τι αριθμό σχολικών μονάδων.


Με εκτίμηση,

Θοδωρής Σπηλιόπουλος 

Επικεφαλής 

Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου
                                                      

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *