Η ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ






                                                
ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ και ο Επικεφαλής ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, στα πλαίσια  της Αναπτυξιακής τους πρότασης ''Μονοπάτια Πολιτισμού''

                   ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ                        

Την  Τετάρτη   στις 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 στις 9 μμ ,στο προαύλιο της ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ (στη μικρή πλατεία έξω από την είσοδο),  να ταξιδέψουμε  μαζί στο  χρόνο και τη   μαγεία του ιστορικού μνημείου, με  τους  ήχους της κιθάρας.
Οδηγοί μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι   οι μουσικοί : 

Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος ξεκίνησε κιθάρα με το Γιάννη Πετρίδη και την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου στο Εθνικό Ωδείο και σπούδασε με υποτροφία στο RoyalWelshCollegeofMusicandDrama στο πλευρό του JohnMills. Σήμερα, μαθητεύει δίπλα στο Μιχάλη Κονταξάκη, με τον οποίο πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα και Α’ Βραβείο, στο πλαίσιο του μεταδιπλωματικού προγράμματος που διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει masterclass με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα διεθνώς (LeoBrouwer, RicardoGallen, ZoranDukic, ReneIzquierdo, DejanIvanovic, GabrielBianco, AnthonyGrahamDevine, DuoMelis, HubertKäppel, Αντώνη Χατζηνικολάου, Αντιγόνη Γκόνη, κ.α). Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία.
Είναι φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εστιάζει στην Ιστορική και Συστηματική Μουσικολογία, έχοντας όμως αμείωτο ενδιαφέρον για εθνομουσικολογικά θέματα. Επίσης, είναι στην τάξη Φούγκας του Θανάση Κουμεντέρη στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής, αφότου πήρε τα Πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με Άριστα. 
Επιπλέον, είχε αναλάβει τη μουσική επιμέλεια της παράστασης «Παραμύθι χωρίς Όνομα» του θεατρικού ομίλου του Κολλεγίου Αθηνών, προσαρμόζοντας τη μουσική επένδυση του Μάνου Χατζηδάκι. Η παράσταση βραβεύτηκε στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς θεάτρου. Τέλος, έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς κιθάρας στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Αυλωνίτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1993, και ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 7 ετών, στο Εθνικό Ωδείο Κέρκυρας. Φοίτησε στο μουσικό γυμνάσιο Κέρκυρας παρακολουθώντας μαθήματα με διαφορετικούς καθηγητές, ενώ παράλληλα έκανε μαθήματα πιάνου και μαντολίνου συμμετέχοντας στην χορωδία και στην μαντολινάτα του σχολείου. Το 2011 εισήχθη στο τμήμα πληροφορικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετακομίζοντας στην Αθήνα και συνέχισε τα μαθήματα κλασικής κιθάρας στην τάξη του Μιχάλη Κονταξάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε το δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο. Παράλληλα με τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο και στο ωδείο, έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς αποσπώντας αρκετά βραβεία με κορυφαία διάκριση το Α’ βραβείο στον 1ο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Πάρου. Ο Κωνσταντίνος, έχει ακόμα συμμετάσχει σαν κιθαριστής σε διάφορα σχήματα μοντέρνας μουσικής καθώς και στον παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο Σινιών Κέρκυρας, με τον οποίο έχει εμφανιστεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη(Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία). Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές, όπως οι Hubert Käppel, Dejan Ivanovic, Leo Brouwer, ŁukaszKuropaczewski, DuoMelis και αρκετούς άλλους. 
                  
ΤΟ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ :

ΜΕΡΟΣ Α’: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

D. Scarlatti (1685-1687) - Sonata Κ 209
A. Tansman (1897-1896) - Sarabande από την Cavatina
J. Turina (1882-1949) - Sonata op. 61
Α. José (1902-1936) - Sonata paraguitarra
iii) PavanaTriste
iv) Final


ΜΕΡΟΣ Β’: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

G. Ph. Telemann (1681-1767) - Fantasia no.1 from 12 fantasias for violin
(Μεταγραφη για κιθάρα:CarloMarchione)
N. Coste (1805-1883) - Les soireésd’Auteuil op.23
M. Castelnuovo-Tedesco (1895-1968) - Capriccio Diabolico op.85a
A. Ginastera(1916-1983) - Sonata op.47 
iii) Canto
iv) Finale

                              


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 , ΣΤΙΣ 9.30 ΜΜ
ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ 
ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ 
1) Γιώργο Αναγνωστόπουλο 
2) Κωνσταντίνο Αυλωνίτη                                                           

                                         
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ





ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *