Συνεντεύξεις Θ. Σπηλιόπουλου


Θοδωρής Σπηλιόπουλος: “Είμαι η πιο αξιόπιστη λύση για τους Χαϊδαριώτες”
city view (citview.gr)
Συνέντευξη στον Αλέκο Θεοφιλόπουλο
Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Οφείλουμε να παραμερίσουμε το ψέμα του χθες και να χρησιμοποιήσουμε την αλήθεια προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο τίτλος του συνδυασμού δεν είναι τυχαίος. Είμαστε «Πολίτες εν δράση» στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας.
ΕΡ: Ποιος είναι ο καλός δήμαρχος;
-Αυτός που κοντράρεται με όλους και για όλα. Και επειδή δεν υπήρξαν ποτέ «αγκυλώσεις» γύρω από το δημόσιο συμφέρον, Θα ανοίξω μέτωπο και με την κεντρική εξουσία. Ακόμη και αν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανα ποτέ δημόσιες σχέσεις με τα υπουργεία. Ό,τι διεκδίκησα για το Χαϊδάρι το έκανα δημόσια, από προσωπική μου επιλογή.
ΕΡ: Υποσχέσεις πολλές από τους υποψηφίους και μετά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
-Όσα αναφέρονται στο φυλλάδιό μας ισχύουν. Μπορείτε να τα αντιγράψετε για να μην
κάνετε κανένα λάθος.
Ήρθε η ώρα για να αλλάξουμε σελίδα και να χαράξουμε μια νέα πορεία για το μέλλον.
Στηρίζουμε την αυτονομία των πόλεων και διεκδικούμε ρόλο στη διακυβέρνησή τους.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ,
• Να μην αδρανήσουμε, να μην αδιαφορήσουμε απέναντι στις ανάγκες της νέας γενιάς, απέναντι στις
ανάγκες των παιδιών μας
• Να δώσουμε τον αγώνα και να τον κερδίσουμε κατά του χθες και της οπισθοδρόμησης
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ
• Nα κάνουμε πράξη το πολιτικό μας σχέδιο και τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο μας
• Nα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη
ΧΩΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
• Με βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης όλων,
χωρίς αποκλεισμούς, σεβόμενοι τα ΑμΕΑ
• Με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φορτίου, που είναι αυξημένο στους δρόμους της πόλης μας
• Με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι
ΕΡ: Τι εννοείτε με την φράση υπεύθυνη και καθαρή πόλη;
Είναι ολοφάνερο ότι στην πόλη μας δεν υφίσταται σύγχρονη, επιστημονική και οικολογική αντίληψη στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, λιπαντικά- έλαια, ελαστικών οχημάτων, μπαταριών, ηλεκτρικού& ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των απόβλητων υλικών από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, κλαδεμάτων και των βιοαποβλήτων) τα οποία ανέρχονται στο 40% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων.
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται από το Δήμο λόγω άρνησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής του κ. Σελέκου να εφαρμόσει σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων.Τα ανταποδοτικά τέλη στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι από τα ακριβότερα στην Αττική, χωρίς η πόλη να είναι καθαρή!
Η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να προχωρήσει στην ανακύκλωση των απορριμμάτων (που σημαίνει άμεση εξοικονόμηση χρημάτων) προτίμησε την εύκολη λύση. Να δανειστεί 1,372 εκατομμύρια ευρώ για αγορά απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού και να φορτώσει το δάνειο στις πλάτες των δημοτών. Με δανεικά και ο λογαριασμός στα συνήθη ισοζύγια!
Παράδειγμα:
Με δημοσιοποιημένα στοιχεία από τον Δήμο για το 2014 είχαμε παραγωγή 19.141,57 τόνους αποβλήτων. Με ανακύκλωση του 50% της παραπάνω ποσότητας θα
γλυτώναμε κατ’ έτος 430.685,33 ευρώ και στα 5 χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής 2.153.426,63 ευρώ.
Με εναλλακτική διαχείριση του 30% των ποσοτήτων (σιδηρούχα, αλουμίνιο, χαρτί και χαρτί συσκευασίας, γυαλί) θα είχαμε ετήσια έσοδα 191.800 ευρώ.
• Επικαιροποίηση και υλοποίηση του υφιστάμενου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και των μαθητών στα σχολεία.
• Συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοαποβλήτων του Δήμου μας, με παραγωγή κομπόστ και χρήση του ως εδαφοβελτιωτικό.
• Αξιοποίηση της βιομάζας για παραγωγή pellet (πέλλετ) και στήριξη συμπολιτών μας με θέρμανση το χειμώνα σε δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.
• Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και Μικρών Πράσινων Σημείων και Μεγάλου Πράσινου Σημείου με διαδημοτική συνεργασία και τη βέλτιστη αξιοποίηση της ανακύκλωσης για την εξασφάλιση εσόδων στο Δήμο μας.
• Εγκατάσταση «χαρτοφάγων» σε όλα τα σχολεία για την εναλλακτική διαχείριση χαρτιού χωρίς κόστος για το Δήμο.
• Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πιλοτικών προγραμμάτων, αναπτύσσοντας συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με άλλα επιστημονικά ιδρύματα, για τη σχεδίαση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με ορί- ζοντα τα Μηδενικά Απόβλητα.
Η καθολική εφαρμογή της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων θα οδηγήσει στη μείωση των σημερινών ανταποδοτικών τελών κατά 20% τουλάχιστον στην τετραετία στις κατοικίες (σήμερα είναι 1,69€/ μ2) και ανάλογα στις επαγγελματικές στέγες.

«Άλλοι θα έχουν το δίλημμα ποιον θα ψηφίσουν τη 2η Κυριακή για Δήμαρχο Χαϊδαρίου»


24 Μαϊου από Χαϊδάρι Σήμερα

γράφει ο Θοδωρής  
Fake news και στο . Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου και ο Μιχάλης  κατασκευάζουν διάφορα Fake News για τη στάση που θα κρατήσει ο συνδυασμός «Πολίτες σε Δράση» τη 2η Κυριακή για την εκλογή του νέου Δημάρχου.
Κάποιοι άλλοι πάλι, έρχονται να στήσουν ένα σκηνικό ξαναζεσταμένης τροφής. Εμείς λέμε και για αυτούς ότι ο προγραμματικός τους λόγος και το μεγαλύτερο μέρος από το ψηφοδέλτιό τους έρχεται από το παρελθόν. Είναι απόγονοι στην κυριολεξία, και όχι κατ ευφημισμό, και συνεχιστές εκείνων των πολιτικών που μπροστά στα τοπικά συμφέροντα κάποιων «οικογενειών», την εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο, αρκέστηκαν στις «ωραιοποιήσεις» και στην «εικόνα», και αγνόησαν τα μεγάλα έργα υποδομής που είχε ανάγκη, η πόλη μας, το Χαϊδάρι.
Δηλαδή, τα αντιπλημμυρικά, το αποχετευτικό της Αφαίας, το ΜΕΤΡΟ στο Χαϊδάρι, τη συγκοινωνία, τη «βύθιση» τμημάτων της Λ. Αθηνών, τη διεκδίκηση των στρατοπέδων Καραϊσκάκη Α’ και Β΄ως διαδημοτικό πάρκο με υψηλό πράσινο, τη διεκδίκηση των 220 στρεμμάτων της παραλίας Σκαραμαγκά. Είναι οι ίδιοι που δεν δημιούργησαν υποδομές και πλατείες στο Άνω Δάσος Χαϊδαρίου με την ένταξή του στο Σχέδιο Πόλης και αγνόησαν την  2/87 για το νταμάρι Χαμηλοθώρη και την μετατροπή του σε δημοτικό άλσος.
Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», σύμφωνα με την ανταπόκριση του Χαϊδαριωτών και μετά τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού  μας στην Πλατεία Ηρώων, θα είναι στους δύο πρώτους την πρώτη Κυριακή στις 26 Μαΐου. Άρα άλλοι θα έχουν το δίλημμα ποιον θα ψηφίσουν για Δήμαρχο τη 2η Κυριακή και όχι οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου».
Απέναντι στα FAKE NEWS, στις «απολιτίκ» ευρέως φάσματος «ωραιολογίες», υποσχέσεις και βολέματα, λέμε  στους ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΕΣ τα εξής:
Καταψηφίστε τους χωρίς έργο αποδεδειγμένα ανίκανους, τους «καλοχαιρέτα», τους «όλοι δίκιο έχετε», τους κατ επάγγελμα «καταγγελιολόγους».
Οι ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΕΣ έχουν νου και κρίση.
Όχι άλλη τετραετία στασιμότητας. Οι τρεις προηγούμενες τετραετίες που καθήλωσαν το Χαϊδάρι είναι αρκετές.
Διαβάστε τα προγράμματα.
Μελετήστε το δικό μας πρόγραμμα, αποτέλεσμα επίπονης επιστημονικής, τεχνικής, δουλειάς, δράσεων και εμπειρίας.

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Φέρνουμε στο προσκήνιο την πλούσια ιστορία του Χαϊδαρίου


Αυγή Συνέντευξη 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *