Για τη (μη;) συμμετοχή του Δήμου Χαϊδαρίου σε πιλοτικό πρόγραμμα για τα απορρίμματα





Δύο καίρια ερωτήματα για τη (μη;) συμμετοχή του Δήμου
 Χαϊδαρίου σε πιλοτικό πρόγραμμα για τα απορρίμματα
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου και το Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έξι Δήμοι της Δυτικής Αττικής έχουν επιλεγεί- «υιοθετηθεί» για να εφαρμόσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων, επιταχύνοντας τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία»
Οι Δήμοι που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διάρκειας 18 μηνών, με παράλληλη τεχνική στήριξη, είναι: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου, Νίκαιας – Ρέντη, Κορυδαλλού και Χαϊδαρίου.
Τα ερωτήματα προς τη Δημοτική αρχή είναι:
  1. Θα συμμετέχει ο Δήμος Χαϊδαρίου «στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος Διαλογής στην Πηγή, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των βιοαποβλήτων, επιταχύνοντας τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία»;
  2. Γιατί δεν συμμετείχε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου (ή εκπρόσωπός του) στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε στις 8 Μαΐου 2019 το ΥΠΕΝ για την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος; Σημειωτέον ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε από τον Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο συμμετείχαν εκπρόσωποι των  Δήμων Αγίας Βαρβάρας (Δήμαρχος Γ. Καπλάνης), Αιγάλεω (Δήμαρχος Δ. Μπίρμπας), Κορυδαλλού (Δήμαρχος Στ. Κασιμάτης), Νίκαιας- Αγ. Ιωαν. Ρέντη (Δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης) και Περιστερίου (Αντιδήμαρχος Μ. Τσιώτα). Ο μοναδικός Δήμος που δεν συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου και δεν έστειλε εκπρόσωπο ήταν ο Δήμος Χαϊδαρίου.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε την απάντηση της Δημοτικής αρχής στα παραπάνω ερωτήματα.

Η μείωση και η διαχείριση των αποβλήτων είναι μείζονος σημασίας για τη χώρα μας, και ιδιαίτερα για το Δήμο Χαϊδαρίου, και σε αυτή την προσπάθεια χωρίς μικροκομματισμούς και παρωπίδες πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.

Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *