ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Οι "Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου" και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος, παρουσίασαν τη Δευτέρα 20 Μάιου στην κεντρική τους εκδήλωση στην Πλατεία Ηρώων, την πρότασή τους για την επόμενη ημέρα στο Δήμο.
Σε μια πλατεία γεμάτη από κόσμο κι από ζωντάνια ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, αλλά κυρίως δήλωσε έτοιμος για την επομένη ημέρα στην πόλη.
Σημείωσε, ότι στο πρόγραμμα των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» συνυπάρχει το σχέδιο για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μαζί με το όραμα για το Χαïδάρι του μέλλοντος, των επόμενων γενεών. «Θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που προβλέπονται σε εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή), με μετρημένο όφελος για τους συμπολίτες μας και δεν θα τα σκορπίσουμε ανέξοδα», τόνισε χαρακτηριστικά
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κομμάτι του Πολιτισμού, καθώς και στην αξιοποίηση του χώρου στην ακτή Σκαραμαγκά και του χώρου του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη συνολική απραξία της παρούσας δημοτικής αρχής σε όλα τα σημαντικά θέματα, όλη την προηγούμενη περίοδο.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της απλής αναλογικής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η οποία αλλάζει τον εκλογικό χάρτη. Τόνισε ότι οι ΠΣΔ είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες όταν αυτές υπηρετούν το συμφέρον των δημοτών και το κοινωνικό σύνολο. « Η θέση αυτή για τις συνεργασίες είναι σταθερή και δεν εξαρτάται από τη θέση και το ποσοστό μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες, τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή, όσο και από την τοπική κοινωνία.


ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
Βίτσας Δημήρης Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
Λιάκος Δημήτρης Υπουργός παρά τον Πρωθυπουργό
Ρήγας Πάνος Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Καφαντάρη Χαρά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Τόσκας Νίκος π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ξυνογαλάς Κώστας ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ-ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ»
Σχοινάς Θόδωρος Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου Αττικής
Κνήτου Κατερίνα Μέλος Πολ. Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Είμαι πολύ χαρούμενος που με την αποψινή μεγάλη συγκέντρωση, μας δίνετε το μήνυμα ότι την Κυριακή το βράδυ θα είμαστε νικητές.
Είμαι χαρούμενος που βρισκόμαστε απόψε εδώ σε αυτή την ιστορική πλατεία της πόλης για να βροντοφωνάξουμε ότι ή ώρα για την αλλαγή στο Δήμο, ότι η ώρα για ένα σύγχρονο Χαïδάρι, έφτασε .
Εμείς, οι “Πολίτες σε Δράση” είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πραγματικότητα το αίτημα: “Δήμος στην υπηρεσία του πολίτη".
Σας εγγυώμαστε ότι τίποτε δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα, γιατί πρέπει να ανατρέψουμε την στασιμότητα της δεκαπενταετίας (Μαραβέλια και Μιχάλη Σελέκου). Ιδιαίτερα τη στασιμότητα της πενατετία της Δημαρχίας Μιχάλη Σελέκου 2014-2019 που και η πιο κακιά Κασσάνδρα δε θα μπορούσε να προβλέψει.
Μερικοί μπέρδεψαν το 70% του β΄ γύρου των προηγούμενων εκλογών με την πολιτική αλαζονεία, την απόλυτη ιδεολογική και κομματική μονομέρεια.
Κρίμα για τις Χαιδαριώτισσες και τους Χαιδαριώτες, κρίμα για τη νέα γενιά.
Δυστυχώς ερχόμαστε 5 χρόνια μετά να καλύψουμε μια ακόμα χαμένη πενατετία.
Εμείς οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» έχουμε επεξεργαστεί ένα μακροχρόνιο Στρατηγικό Σχέδιο αξιοποιώντας τη διεθνή εμπειρία και τις καλές πρακτικές από την Ελλάδα και από άλλες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Σχεδιάζουμε μια βιώσιμη πόλη, όπου θα συνυπάρχουν αρμονικά η κατοικία, το εμπόριο, η εργασία, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός.
Θέλουμε μια «νεανική», καθαρή, αισθητικά όμορφη πόλη, που να μπορείς ζεις, να περπατάς και να μετακινείσαι με όλα τα μέσα ευχάριστα και με ασφάλεια.
Ένα Χαϊδάρι που θα σέβεται την πλούσια ιστορία του, τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και που, παράλληλα, οι κάτοικοί του θα υφαίνουν ένα νέο, σύγχρονο κοινωνικό ιστό, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού, της δημιουργίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Θέλουμε μια πόλη που θα σέβεται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους σε ισότιμη βάση.

Φίλες και φίλοι
Στο πρόγραμμά μας συνυπάρχει το σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, μαζί με ττο όραμά μας για το Χαïδάρι του μέλλοντος, των επόμενων γενεών.
Θα βρείτε την απόψή μας για τα απορρίμματα και την ανακύκλωση, αλλά και την άποψή μας για το Σκαραμαγκά του μέλλοντος, και την παραχώρηση της έκτασης των Στρατοπέδων στο Δήμο.
Θα βρείτε την άποψή μας για παρεμβάσεις και έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτήν την 5αετία και που μπορούν να γίνουν στην 4ετία με άμεσο όφελος στην τοπική κοινωνία. Θα συνεργαστούμε, για όλα αυτά, με όσους έχουν στην πράξη παρόμοιο πρόγραμμα και διαπιστωμένη διάθεση, χωρίς τερτίπια μικροπολιτικής. Δε μπορούμε μόνο να συνεργαστούμε με αυτούς που δε μπορούν να συμφωνήσουν ούτε με τον ίδιο τους τον εαυτό!
Δεν παρουσιάζουμε προτάσεις για εντυπωσιασμό, χωρίς αντίκρισμα για την τοπική κοινωνία και χωρίς δυνατότητα υλοποίησης. Θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα που προβλέπονται σε εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (σε αντίθεση με τη σημερινή δημοτική αρχή), με μετρημένο όφελος για τους συμπολίτες μας και δεν θα τα σκορπίσουμε ανέξοδα. Και θα κάνουμε και «ΚΟΥΜΠΑΡΑ»- ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ, προυπόθεση για έργα μεγαλύτερης κλίμακας που απαιτούν τη δική μας συμμετοχή.

Δεν έχουμε πρόγραμμα 100 ημερών. Έχουμε πρόγραμμα άμεσης εκκίνησης και προτεραιοτήτων, για την αλλαγή της εικόνας της πόλης.
Το αίτημα για αποκατάσταση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για την αυτοδιοίκηση, αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα.
Υποσχόμαστε από απλοί μάγειροι να γίνουμε σεφ και μέτρ ,στην αξιοποίηση ολων των χρηματοδοτικων εργαλειων και αντιγραφή στην κυριολεξία όλων των βέλτιστων πρακτικών .


Παρουσιάζουμε λοιπόν τους άξονες:


1ος Άξονας

Ποιότητα ζωής και περιβάλλον

Παραθαλάσσιο μέτωπο. Ακτή Σκαραμαγκά & διεκδίκηση 220 στρ.
Οι βασικές θέσεις μας για την Ακτή Σκαραμαγκά παραμένουν διαχρονικά σταθερές. Μετά συμφώνησαν και οι αντίπαλοί μας που μας θεωρούσαν αρχικά ουτοπιστές!
Ζητούμε την απομάκρυνση των βυθισμένων σκαφών και καθαρισμό του βυθού της μικρής ακτής (λιμανάκι) και υποστηρίζουμε την αποκατάσταση του παραθαλάσσιου μετώπου στην Ακτή Σκαραμαγκά, με ήπιες λειτουργικές κατασκευές για την φιλοξενία κατοίκων της πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας.
Βιώσιμη αστική κινητικότητα στο Δήμο μας
Είναι γεγονός ότι, όποια και όποιος και να ερωτηθεί σχετικά με τις μετακινήσεις, πεζός ή εποχούμενος θα πει ότι αρκετές φορές στην πόλη μας για τους πολίτες γίνεται ο βίος αβίωτος.
Δέσμευσή μας είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού ασφαλούς δικτύου πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, υποδομών για μηχανοκίνητα μέσα που να συνδυάζουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στην αγορά και στις υπηρεσίες καθώς και την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών παράλληλα με τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων κατόπιν συνεχούς διαβούλευσης με πολίτες και φορείς της πόλης μας.
Ασκούμε πίεση για να έρθει το ΜΕΤΡΟ (αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα) στην πόλη μας και προτείνουμε σχεδιασμό και δημιουργία λειτουργικής δημοτικής συγκοινωνίας (με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας) που θα συμβάλει στην άνετη μετακίνηση των συμπολιτών μας, καθώς θα σχεδιαστούν οι βέλτιστες διαδρομές, που θα εξυπηρετούν καθημερινές και πραγματικές ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.
Καθαριότητα Ανακύκλωση και Εναλλακτική Διαχείριση αποβλήτων.
Εμεις, οι “Πολίτες σε Δράση” δεσμευόμαστε για την Ανακύκλωση και την Ολοκληρωμένη εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων / απορριμμάτων της πόλης, με ένα σύστημα φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, που στηρίζεται στις βασικές αρχές της εγγύτητας, της μικρής κλίμακας, της εκπαίδευσης και της συμμετοχής των πολιτών καθώς και στον εκσυγχρονισμό της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας και ανακύκλωσης. Σημαντικό στοιχείο του προγράμματός μας είναι η διαλογή των αποβλήτων στην πηγή.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να πράξει το αυτονόητο, την ανακύκλωση των απορριμμάτων της πόλης μας που συμβάλει άμεσα στην εξοικονόμηση χρημάτων, προτίμησε την εύκολη λύση. Να δανειστεί 1,372 εκατομμύρια ευρώ για αγορά απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού και να τα φορτώσει στις πλάτες των δημοτών.

Ενεργειακή αναβάθμιση -ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός.
Η παρούσα Δημοτική αρχή με τη γνωστή της αδιαφορία, χωρίς σχέδιο, δεν μπόρεσε να απορροφήσει 780.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για τον ηλεκτοφωτισμό με led, δε μπόρεσε να αλλάξει τους καυστήρες πετρελαίου σε 37 δημόσια κτίρια που σημαίνει να κόστος για το δημότη επιπλέον τουλάχιστον 150000-200000 στην πενταετία .
Εμείς αγαπητοί φίλοι έχουμε ως βασικό μας στόχο τη:
  • Συμμετοχή σε δράσεις για παραγωγή καθαρής ενέργειας, συνδράμοντας (στο μέτρο των δυνατοτήτων μας) στον αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της αποφυγής εξάντλησης των φυσικών πόρων.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και με την αναβάθμιση/αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων στον οδοφωτισμό με νέους σύγχρονης τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης (Led).
  • Προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του δήμου.
  • Αποτελεσματική αξιοποίηση και χρήση των υδάτινων πόρων.
  • Αξιοποίηση για πυροπροστασία, υδατοδεξαμενές, όπως οι διπλανοί δήμοι

Τελειώνοντας τιον 1ο άξονα για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον θα αναφερθώ επιγραμματικά και στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και τις υποχρεώσεις του Δήμου.
Απαιτείται δημιουργία ειδικού γραφείου στην Υπηρεσία Διεύθυνσης και Προστασίας Περιβάλλοντος, αν όχι συγκρότηση νέου Τμήματος, που θα στελεχωθεί με το κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό και θα εφοδιασθεί με τον αναγκαίο εξοπλισμό, με αποκλειστική ενασχόληση τη μέριμνα και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.

2ος Άξονας
Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, 

Αθλητισμός

Διασφαλίζουμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κτηριακών εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων, απαραίτητο στοιχείο για την ασφάλεια των μαθητών.
Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πάρκου Τρίτση και κάθε φορέα που ασχολείται με την προστασία της Φύσης και του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα περιβαλλοντικής και πολιτιστικής επιμόρφωσης ή στηρίζουμε τα αντίστοιχα προγράμματα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στον βοτανικό κήπο, στο όρος Ποικίλο – Αιγάλεω, στο Σκαραμαγκά και στην Λίμνη Κουμουνδούρου, στους ιστορικούς χώρους της πόλης μας. Περιβάλλον και πολιτισμός είναι στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Στρατόπεδο

Η αξιοποίηση του στρατοπέδου είναι κομμάτι του πολιτισμού; Με βάση την ιστορία της πόλης είναι ασφαλώς και κομμάτι πολιτισμού . Η ιστορία της ίδιας της παράταξης μάς οδηγεί στο μακρινό παρελθόν, σε διεκδικήσεις για την αξιοποίηση του στρατοπέδου, ως χώρου πρασίνου, ως χώρου πολιτισμού, ως χώρου ιστορίας.
Διεκδικούμε τη δημιουργία του «Δρόμου Πολιτισμού» και την πιστοποίησή του. Αθήνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα. Το «Μεγάλο Δυτικό Περίπατο», που συνδέει όλα τα μνημεία πολιτισμού αλλά και φέρνει σε επαφή τον επισκέπτη με το σημερινό πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι, και που θα αποτελεί παράλληλα τον πράσινο διάδρομο του Λεκανοπεδίου, ο οποίος καταλήγει Ακτή Σκαραμαγκά.

Αθλητισμός

Υποστηρίζουμε και διευκολύνουμε,
  • τον αθλητισμό για όλους και χωρίς αποκλεισμούς,
  • τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας για την άθληση των μελών τους με βελτίωση και διεύρυνση αθλητικών χώρων,
  • την άθληση των συμπολιτών μας με δημιουργία διαδρομών και μονοπατιών πεζοπορίας και άθλησης,
  • Το Χαιδάρι χρειάζεται κι άλλο κολυμβητήριο, κι άλλα γήπεδα κι υπάρχουν προγραμματικές συμφωνίες με το κράτος, την Περιφέρεια , με άλλους φορείς, όρεξη να υπάρχει. Μετά την οχταετία απαξίωσης του δημόσιου τομέα και την προσπάθεια για συνολική ιδιωτικοποίηση των παροχών προς τους δημότες, περάσαμε στν πεναετία της «καταγγελλιολογίας». ¨Ηρθε ο καιρός για την τεραετία της ανασυγκρότησης.
Είναι πάντως πραγματικά εκπληκτικό το ο νυν Δήμραχος κατάφερε στα 5 χρόνια να μην κάνει ούτε μια αίτηση στην Περιφέρεια, έτσι για «στάχτη στα μάτια του κόσμου», για να μπει σε ένα σοβαρό κονδύλι προγράμματος Πολιτισμού, ούτε καν για το οραματικό μας σχέδιο που έιναι η ανάδειξη μέρους της αρχαίας Ιεράς Οδού ή για την αλλαγή χρήσης του Παλιού Δημαρχείου « Δημήτρης Γιαχνης», που εμείς σαν μέλη συλλογικοτήτων αποτρέψαμε την κατεδάφιση του.

3ος Άξονας
Κοινωνική Πολιτική, Ενίσχυση τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η κάθε Δημοτική Αρχή έχει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής με δράσεις και παρεμβάσεις συγκεκριμένες όσο και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας.
Δεσμευόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε κάθε εργαζόμενος συμπολίτης μας να μπορεί να αφήσει το παιδί του.
Δεσμευόμαστε για τη λειτουργία επιτέλους του Βρεφονηπιακού Σταθμού επί των οδών (Ακροπόλεως & Βεργίνας) στο Δάσος που θα συμβάλλει στη φιλοξενία πλέον των 60 βρεφών και νηπίων σε σύγχρονη κτηριακή υποδομή με παιδαγωγικό σχεδιασμό σύμφωνα με τους κανόνες της σύγχρονης αγωγής
Δεσμευόμαστε για την υποστήριξη επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών με αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων από το ΕΣΠΑ με θετικό τοπικό αντίκτυπο.

Η πρότασή μας είναι :
Σε δημοτικό κτήριο, σε διακριτούς επαγγελματικούς χώρους θα φιλοξενούνται δωρεάν για τα πέντε πρώτα χρόνια, νέες καινοτόμες επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα, που θα δημιουργήσουν νέες και νέοι δημότες της πόλης μας. Το διάστημα των πέντε χρόνων θεωρείται επαρκές για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση και να σταθεί αυτοδύναμα στα πόδια της.

4ος Άξονας
Αποτελεσματική διοικητική λειτουργία του Δήμου
Δεσμευόμαστε πως θα δρομολογήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για έναν νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, επικαιροποιημένο, σύγχρονο και παραγωγικό, λειτουργικό με προσανατολισμό στις σημερινές ανάγκες του Δήμου και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών του.
Παιχνιδάκια δεν θα κάνουμε, μικροπολιτική δεν θα υπηρετήσουμε και αυθαιρεσίες από την κεντρική διοίκηση, που από τη μια διακηρύσσει αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδοιίκησης και μετά κάποιοι υπουργοί ξεχνάνε να κάνουν στοιχειώδη διαβούλευση.
Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών
Η αξιοποίηση των τεχνολογικών εφαρμογών θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών με καθημερινή επίδοση – αποστολή διοικητικών εγγράφων στο σπίτι τους.
Η αξιοποίηση των σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με τεχνολογία WiFi θα συμβάλει στην προβολή των χώρων με πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον και στην έγκυρη επικαιροποιημένη πληροφόρηση κατοίκων και επισκεπτών.
Πλησιάζει η στιγμή που ο δήμος πρέπει να εξυπηρετεί τον πολίτη από απόσταση αξιοποιώντας σχετικές εφαρμογές στα κινητά μας τηλέφωνα


Αξίζει στο κομμάτι αυτό για την αποτεσματική λειτουργία του δήμου να αναφερθώ στη μετακίνηση της Δημοτικής βιβλιοθήκης από το Παλατάκι στο Αίθριο.
Οι Χαϊδαριώτες πρέπει να μάθουν, ότι 3 ολόκληρα χρόνια με νομικά τερτιπια παρατείνοταν μια σύμβαση του καφέ στο ΑΙΘΡΙΟ, που οι αρχικοί ενοικιαστές προσπαθουσαν να την ξεφορτωθούν, με το αζημιωτο βέβαια σε νέους ιδιοκτήτες, χωρίς διαδικασίες νέου διαγωνισμού.
Η δημοτική αρχή υιοθέτησε ευτυχώς μια νομικά επεξεργασμένη δική μας πρόταση κι έγινε η μεταφορά της βιβλιοθήκης, χωρίς καθυστερήσεις και τον κίνδυνο να γίνει πλιάτσικο στο χώρο, όπως στο ΘΕΑΘΗΝΑΙ στο Δάσος.
Πρότασή μας είναι στο νέο χώρο της βιβλιοθήκης να δημιουργηθεί " κίνημα " δραστήριων αναγνωστών, φίλων του βιβλίου κι αυτό υποσχόμαστε ότι θα το υλοποιήσουμε μαζί με μια συνολική μελέτη για την αναβάθμιση της πλατείας

5ος Άξονας

Υγεία
Ο σεβασμός κάθε δημοτικής αρχής προς τους δημότες της επιβεβαιώνεται και από τις θέσεις της για την προστασία και την βελτίωση της υγείας τους.
Υποστηρίζουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα για την υγεία καθώς αποτελεί τον κύριο βραχίονα αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και εν γένει των ανεπτυγμένων συστημάτων υγείας διεθνώς.
Στο δίκτυο για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας περιλαμβάνονται τα ΚΑΠΗ, τα σχολικά συμβούλια, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι πολιτιστικοί – περιβαλλοντικοί σύλλογοι και όλα τα σωματεία, συλλογικότητες της πόλης μας.
Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση του πρώην «Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας», όπου πολλοί συμπολίτες μας έβρισκαν και βρίσκουν λύση στα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου «Αττικό» και στην καλλίτερη εξυπηρέτηση τόσο των επειγόντων περιστατικών αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης των ασθενών.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μεγάλα έργα, χωρίς τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δε μπορούν να γίνουν και κανείς δήμος δεν πραγματοποιεί. Μια γρήγορη ματιά στους γειτονικούς δήμους δείχνει πως συμπεριφέρεται μια σύγχρονη δημοτική αρχή προς όφελος του δημότη. Στο Χαιδάρι όμως επικρατεί μια άλλη λογική. Με δυο κουβέντες. Από τη μία δεν καταθέτουμε προτάσεις και μετά κατηγορούμε την Περιφέρεια, ότι δεν χρηματοδοτεί έργα. Έτσι λοιπόν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί ή θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, όπως η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για την ανάπλαση της ακτής Σκαραμαγκά, δεν προχωρούν.
Εμείς θεωρούμε ότι η συνεργασία όλων των βαθμών αυτοδιοίκησης είναι επιβεβλημένη, για να προχωρήσουν έργα σημαντικά. Οι δήμοι δε χωρίζονται μεταξύ τους με τείχη εδώ και χιλιάδες χρόνια! Έργα υπερτοπικής σημασίας είναι σημαντικά για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών ευρύτερων περιοχών κι εμείς θα παλέψουμε να μη χαθεί όυτε ένα ευρώ επιχορήγησης από όποια πηγή χρηματοδότησης κι αν προέρχεται.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αγαπητοί φίλοι
Η παρουσία μας στα κοινά της πόλης μας ξεπερνά τα 20 χρόνια. Μας γνωρίζετε καλά κι εμείς το ίδιο μπορούμε να πούμε για εσάς. Για πρώτη φορά όμως οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, για την οποία έιμαστε περήφανοι που παλέψαμε κι εγινε πράξη δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση.
Με βάση αυτό θα αγωνιστούμε για να πραγματοποιήσουμε τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας, σε μια δημοκρατική, προοδευτική, σύγχρονη και δημιουργική κατεύθυνση, για μιά τοπική αυτοδιοίκηση ενεργών πολιτών, όπως θα διαπιστώσετε κι από το ψηφοδέλτιό μας.
Έχουμε αποδείξει στην πολιτική μας διαδρομή, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες όταν αυτές υπηρετούν το συμφέρον των δημοτών και το κοινωνικό σύνολο. Η θέση μας αυτή για τις συνεγασίες είναι σταθερή και δεν εξαρτάται από τη θέση μας και το ποσοστό μας στις επερχόμνενες δημοτικές εκλογές.
Σας λέμε λοιπόν καθαρά, ότι μπορούμε να πορευτούμε μαζί με αυτούς που θέλουν:
  • Τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα Υπηρεσιών του δήμου, με σταθερές σχέσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
  • Με αυτούς που θα υπερασπιστούν μαζί μας το Δημόσιο χώρο και θα αντισταθούν στην καταπάτησή του, (καταλήψεις πεζοδρόμων - πλατειών από επιχειρήσεις, ανεξέλεγκτο parking, πινακίδες κλπ.)
  • Με αυτούς που θα είναι μαζί μας στην προσπάθεια ενίσχυσης του ποσοστού κοινωνικών δαπανών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικά Ιατρεία κλπ.), με ελάχιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις και υπηρεσίες, σε παιδικούς σταθμούς, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Με αυτούς που θα επιμένουν στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση στο προσφυγικό / μεταναστευτικό.
  • Με αυτούς που θα επιμείνουν στη λειτουργική αναδιάρθρωση υπηρεσιών του δήμου, με στόχο τον Ψηφιακό Δήμο.
  • Με αυτούς που θα αναζητούν πόρους και θα καταθέτουν προγράμματα και ώριμες μελέτες για χρηματοδότητση.
  • Με αυτούς που θέλουν ένα σύγχρονο Χαïδάρι!

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν είμαστε εδώ απέναντί σας και ζητάμε την ουσιαστική συμβολή σας, ζητάμε την ψήφο σας σε έναν συνδυασμό που δεν λειτουργεί με μικροπολιτικές παρωπίδες, που έχει πρόγραμμα και όραμα για το δήμο.
Αγαπητοί φίλοι,
Ο Ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα του 1974 απέρριψε τη βασιλεία, την κληρονομικότητα και τους πρίγκιπες. Φτάνει πια η πρακτική «από τον παππού στον εγγονό». Η θετική ή η αρνητική ιστορία των γονιών δεν κληρονομείται στα παιδιά. Αυτή είναι μια βαθειά δημοκρατική αρχή που ισχύει από την εποχή του διαφωτισμού. Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι από τα κοινωνικά προβλήματα, την ανεργία, την καθαριότητα και τη συντήρηση των υποδομών, την αλληλεγγύη, τη διαφάνεια κ.λπ.
Και εμείς είμαστε εξαρτημένοι. Είμαστε εξαρτημένοι με τα προβλήματα της πόλης, με τα προβλήματα των ανέργων, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών, των νέων. Είμαστε εξαρτημένοι με το πρόγραμμα μας και την πολιτική μας επιμονή για συνεργασίες…
Είμαστε εξαρτημένοι για συνεργασίες αλλά και για συγκρούσεις με τη συνήθεια, την κακοδιοίκηση, το «δε βαριέσαι αδελφέ», «όλοι το ίδιο είναι», με την αναβλητικότητα, την παραίτηση, με το να «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα» λέγοντας «φταίει η Περιφέρεια», «φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση», φταίει η Κυβέρνηση, φταίει ο κακός μας ο καιρός…
Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό μας – δεν είναι κληρονόμοι προηγούμενων τζακιών και δημοτικών παραγόντων ούτε προέρχονται από οικονομικά τζάκια.
Είναι «πολίτες σε δράση» για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της πόλης, διακρίνονται στην πόλη για την ανιδιοτελή τους συμμετοχή τους στα κοινά, είναι η εγγύηση, ώστε η πόλη μας να αλλάξει προσανατολισμό, το Χαïδάρι να γίνει ένας σύγχρονος δήμος, ένας «έξυπνος δήμος» που θα βελτιώνει την καθημερινότητα, τη ζωή του δημότη, που θα κάνει την κάθε ημέρα καλύτερη από την προηγούμενη.
Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Δεν θέλουμε ούτε μια μέρα ανοχής.
Μπορούμε να εμπνέσουμε τους πολίτες, τους εργαζόμενους στο δήμο, τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους έτσι κι αλλιώς συνεργαζόμαστε.
Απευθυνόμαστε λοιπόν στους Φωκιανούς, στους Πόντιους, στους Κρητικούς, στους Ηπειρώτες, τους Θεσσαλούς, τους Μακεδόνες, τους Πελοποννήσιους και τους λέμε: Είμαστε όλοι κάτοικοι αυτής της πόλης. Είμαστε Χαιδαριώτες
Ζητώ προσωπικά, από τον καθένα που είναι εδώ, που μας ακούει, που μας διαβάζει, να κάνει αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις, οι ανάγκες των Χαιδαριωτών, των παιδιών μας.
Η δική σας συμβολή θα μας φέρει ξανά εδώ την άλλη εβδομάδα για την τελική νίκη.
Μαζί λοιπόν για την αλλαγή της πόλης μας, ώστε το Χαιδάρι να γίνει η πόλη που οραματιζόμαστε


Χαϊδάρι μια καθαρή, φωτισμένη και συντηριμένη πόλη
Χαϊδάρι μια πόλη που θα συνυπάρχει η κατοικία, το εμπόριο, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός και η εκπαίδευση
Χαϊδάρι μια πόλη της εύκολης και ασφαλούς μετακίνησης
Χαιδάρι πόλη πολιτισμού
Χαιδάρι πόλη αλληλεγγύης
Χαιδάρι πόλη της βιώσιμης ανάπτυξης
Χαιδάρι πράσινη πόλη
Χαιδάρι σύγχρονη πόλη
Χαϊδάρι πόλη του Βουνού και της Θάλασσας
Χαϊδάρι η φιλόξενη Δυτική Πύλη της Αθήνας
Χαΐδάρι μια πόλη για τους ανθρώπους της
Σας χαιρετώ όλους
Μαζί, στη μάχη του ψηφοδελτίου
Με τη νίκη!
Καλώ όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, αυτή την υπέροχη ομάδα συνεργατών να ανεβεί στην εξέδρα της νίκης!

Φωτογραφικό υλικό:



















ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *