«Hotspot» παγκοσμίως η Ελλάδα για τη βλάστηση και τη χλωρίδα της

Από τις σημαντικότερες χώρες παγκοσμίως, για τη βλάστηση και τη χλωρίδα της, είναι η Ελλάδα που συγκαταλέγεται εξολοκλήρου στα «hotspots» της γης.
«Hotspots» ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται στο 2,3% της ξηράς της γης και σε αυτές εμφανίζονται περίπου το 50% όλων των ειδών παγκοσμίως! Ενδεικτικά, στον Όλυμπο, απαντώνται πάνω από 1800 είδη και υποείδη φυτών, στην Πρέσπα πάνω από 2000, ενώ σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία είναι λιγότερα από 1500!
Χάρτης των σημαντικότερων περιοχών για τη χλωρίδα και τη βλάστηση της βόρειας Ελλάδας, δηλαδή για τις πιο σημαντικές σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών & Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας (ΑγροΕΤΑΚ)».
«Για την εύρεση αυτών των περιοχών χρησιμοποιήθηκαν τόσο στοιχεία από τη βιβλιογραφία, όσο και από έρευνα στην ύπαιθρο, τα όποια επεξεργάστηκαν με διάφορες αριθμητικές μεθόδους» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπονητής του έργου, δασολόγος- φυτοκοινωνιολόγος, Γιώργος Φωτιάδης τονίζοντας μάλιστα ότι αν και «τα αποτελέσματα για αυτούς που ασχολούνται με τη χλωρίδα και τη βλάστηση, δεν είναι μεγάλη έκπληξη, εντούτοις όμως, για πρώτη φορά, αποδεικνύονται με επιστημονικό τρόπο».
«Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που εμπεριέχεται ολόκληρη στα «hotspots» σε αντίθεση με την πλειονότητα των χωρών που συγκαταλέγονται μόνο κάποιες περιοχές τους» εξηγεί.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *