Μια απάντηση και πέντε ερωτήματα με αφορμή μια λασπολογική ανοικτή επιστολή - Με αφορμή την απόφαση εξοικονόμησης πόρων από ενοίκια κατά 43% και την ορθολογιστική διαχείριση των ακινήτων που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στο Νότιο Τομέα

Παραθέτουμε σχετική ανοικτή επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστου Καπάταη:
Με αφορμή ανοιχτή επιστολή που λασπολογεί χωρίς τεκμηρίωση και η οποία κυκλοφόρησε από παράταξη εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον και τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Απευθύνομαι επίσης σε εκείνους που ενδιαφέρονται για το σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο για τα ελάχιστα (επαγγελματικά, κομματικά) στελέχη της παράταξής τους.
Προς ενημέρωση λοιπόν και αποφυγή δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων:
Είναι παντού γνωστό ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κάνει ένα τιτάνιο αγώνα, σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες για ενοίκια κτηρίων. Από τον καιρό που κάποιοι από εμάς ήμασταν στην αντιπολίτευση το θέμα αυτό ήταν ψηλά στην ατζέντα μας. Ευτυχώς υπάρχουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και άπαντες μπορούν να έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση.
Σε ό,τι αφορά το κτηριακό πρόβλημα στην Π.Ε. Νότιου Τομέα της Αθήνας.
Ήδη έχουν μεταφερθεί σε ένα κτήριο όλες οι διευθύνσεις εκπαίδευσης και το ΚΕΔΔΥ . Από τα δέκα σκόρπια κτήρια που υπήρχαν για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης σε όλο τον Ν.Τ. σήμερα υπάρχει μόνο ένα μεγάλο κτήριο. Στεγαζόμαστε σήμερα μόνο σε ένα κτήριο. Η εξυπηρέτηση πολιτών και εργαζομένων γίνεται σε ένα μόνο κτήριο χωρίς άσκοπες μετακινήσεις σε δέκα διαφορετικά σημεία . Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των μετεγκαταστάσεων (στην οποία περιλαμβάνεται και η μεταφορά όλων των υπηρεσιών του κτηρίου της Ελ. Βενιζέλου 273 και μέρος των υπηρεσιών του κτηρίου της Ελ. Βενιζέλου 283) η Περιφέρεια θα καταβάλει 12.182,92 ευρώ το μήνα λιγότερα, δηλαδή ετήσιο όφελος για το Δημόσιο ύψους 146.195,04 ευρώ. Πρόκειται για μείωση δαπάνης ενοικίων 43%.
Συνημμένα σας παραθέτω σχετικό πίνακα.
Αυτό είναι μόνο η αρχή. Σε όλη την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση προχωρά και προγραμματίζει παρόμοιες κινήσεις.
Για τους λασπολόγους που επιχειρούν να παραπληροφορήσουν απομονώνοντας μόνο δύο κτίρια από τα δέκα και τα συγκρίνουν, παραθέτω τα πιο κάτω στοιχεία.
Στο κτίριο επί της Ελ. Βενιζέλου 273 συστεγάζεται η Περιφέρεια και ο Δήμος Καλλιθέας σε 973,95 τ.μ. Από αυτά τα 667,73 τμ ανήκουν στην Περιφέρεια και αναλύονται σε 447,73 τμ κύριοι χώροι και 220 τμ. βοηθητικοί χώροι. Το κόστος για την περιφέρεια είναι 4097,66 ευρώ ανά μήνα . Άρα, το κόστος ενοικίου ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 6,13 ευρώ.
Στο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούμε ( Λ. Καλαμακίου 46) το συνολικό εμβαδόν είναι 878,26 τμ και αναλύεται σε 580,26 τμ κύριοι χώροι και 298 τμ. βοηθητικοί χώροι. Το κόστος για την Περιφέρεια είναι 4822,50 ευρώ ανά μήνα .Άρα το κόστος ενοικίου ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 5,49 ευρώ. Δηλαδή ακόμα και ο λασπολόγος συντάκτης της επιστολής δεν έχει κανένα επιχείρημα αφού προκύπτει αυτοτελής μείωση 10,43%.
Τα παραπάνω στοιχεία όσο κακόπιστος και να είναι κάποιος δεν χωρούν αμφισβήτηση. Δεν είναι τυχαίο βέβαια που η ανοιχτή επιστολή συκοφαντικής έμπνευσης δεν περιέχει ούτε ένα αριθμητικό δεδομένο. Κλασική μέθοδος λάσπης στον αέρα χωρίς αριθμητικά δεδομένα. Τα αριθμητικά δεδομένα είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου .
Ακόμα, ο συντάκτης της επιστολής είναι τόσο ανενημέρωτος ή σκόπιμα αποκρύπτει ότι από τα ακίνητα τα οποία έχουν ληγμένα συμφωνητικά, είμαστε υποχρεωμένοι να αποχωρήσουμε και η καταβολή των ενοικίων δεν επιτρέπεται. Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία ο ιδιοκτήτης του εν λόγω ακινήτου σε βάρος της Περιφέρειας.
Το ακίνητο από το οποίο αποχωρούμε έχει ληγμένη σύμβαση και είναι ακριβό. Το ακίνητο στο οποίο θα πάμε έχει συμβόλαιο σε ισχύ και είναι πιο φθηνό κατά 10,43%.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Στο δεύτερο <<ερώτημα>> που βάζει η επιστολή λάσπης.
Εδώ αποδεικνύει ο συντάκτης της ότι εκτός από αριθμητική δεν ξέρει ούτε γραφή και ανάγνωση. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι γράφει.
Στο τρίτο <<ερώτημα >> περί της προσβασιμότητας στο κτήριο της Λ. Καλαμακίου.
Η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι κεντρική αρτηρία του Αλίμου η οποία τέμνει κάθετα την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος. Από την Λεωφόρο Ποσειδώνος περνούν το τραμ και πολλά λεωφορεία όπως και από την Λ. Καλαμακίου περνούν αστικά λεωφορεία.
Εξάλλου το συγκεκριμένο κτήριο μέχρι χθες εξυπηρετούσε εργαζόμενους συναδέλφους της εκπαίδευσης καθώς και γονείς με μικρά παιδιά από όλο τον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν ειδικά προβλήματα και όμως μπορούσαν να φτάσουν στο κτήριο από παντού χωρίς πρόβλημα. Η υπηρεσία μας δεν έχει λάβει έως σήμερα κανένα παράπονο από γονείς , παιδιά και εργαζόμενους που είχαν εξυπηρετηθεί από το εν λόγω κτήριο.
Στο << ερώτημα >> τέσσερα (περί συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών σε ένα κτήριο):
Θέλω να θυμίσω ότι όταν έγινε προσπάθεια για μεταφορά όλων των υπηρεσιών του Ν.Τ. στο κτήριο των μεταφορών του Αλίμου μόνο η συγκεκριμένη παράταξη αντέδρασε με αποτέλεσμα να πάμε πίσω πολλούς μήνες. Πρέπει να σας γνωρίσω ότι πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας είναι η ορθολογική διαχείριση του κτηριακού και η συγκέντρωση των υπηρεσιών σε κατάλληλα κτήρια.
Στο <<ερώτημα>> πέντε.
Το τελευταίο (από τα 12) κτίρια του Ν.Τ. που μας έχει μείνει σε εκκρεμότητα είναι αυτό της Ελ. Βενιζέλου 283. Είναι και αυτό με ληγμένη σύμβαση άρα πρέπει άμεσα να το εγκαταλείψουμε. Με την ίδια λογική που δώσαμε επιτυχημένη λύση στα άλλα 11 κτήρια, θα δώσουμε και σε αυτό. Επεξεργαζόμαστε σειρά λύσεων και στο προσεχές διάστημα θα έχουμε ολοκληρώσει το σχεδιασμό μας. Πάντως παραμένει εντυπωσιακή και άξια απορίας η επιμονή της συγκεκριμένης παράταξης για το συγκεκριμένο κτήριο.
Στο ερώτημα έξι. Γιατί δεν αξιοποιήθηκε στην επιλογή κτηρίων η διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Ν.Τ.
Πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μόνο μία υπάλληλο, τη διευθύντρια. Έχει τεράστιο φόρτο εργασίας και ουσιαστικά είναι αδύνατο να επιφορτιστεί με νέα καθήκοντα. Υπάρχει όμως και η νομιμότητα η οποία πρέπει να είναι πάνω από όλα. Με βάση την νομοθεσία, αρμόδια υπηρεσία η οποία μπορεί να αποφασίσει για αυτά τα θέματα και για όλη την περιφέρεια Αττικής είναι αποκλειστικά και μόνο η κεντρική υπηρεσία (Δ/ση Τεχνικών Έργων) .
Επιπλέον παρόμοιες αποφάσεις για να εκδοθούν χρειάζονται τουλάχιστον δύο υπογραφές. Διαφορετικά τίθεται θέμα διαφάνειας. Πως θα μπορούσε η ίδια υπάλληλος να είναι ταυτόχρονα και εισηγήτρια και ελεγκτής και ο έχων την ευθύνη της απόφασης; Επίσης δεν είναι δεοντολογικά πρέπον να είναι εισηγήτρια με την λογική ότι κάποιος τμηματάρχης των κεντρικών υπηρεσιών θα έπρεπε να εγκρίνει απόφαση διευθυντή.
Έτσι απευθυνθήκαμε στις κεντρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ο διευθυντής της υπηρεσίας μέσω των αρμοδίων υπάλληλων, μας παρείχαν κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια και αφού έλεγξαν τα κτήρια, όρισαν και τις προδιαγραφές βάσει των οποίων γίνονται οι απαραίτητες επεμβάσεις. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές σε λίγες ημέρες θα γίνει η εγκατάσταση των υπηρεσιών μας στο ακίνητο της Λ. Καλαμακίου.
Μετά τα παραπάνω θέλω να σταθώ στην επιστολή των συναδέλφων σας που μεταφέρονται. Αρχικά υπογράφουν με το όνομά τους. Δεύτερον δηλώνουν ότι επιθυμούν να μεταφερθούν. Προφανώς η άποψη τους δεν έχει σημασία. Άλλωστε μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η γνώμη του συντάκτη της επιστολής από εκείνους τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν.
Στο σημείο αυτό παρακαλώ να δείτε τις φωτογραφίες που επισυνάπτω από τον χώρο που εργάζονται σήμερα οι υπάλληλοι της Αγροτικής Ανάπτυξης του Ν.Τ. και τον νέο χώρο που θα εργάζονται σύντομα.
Τούτων δοθέντων, θα ήθελα να καταθέσω τα παρακάτω ερωτήματα.
1. Γιατί μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη παράταξη δεν έχει υποβάλει κανένα γραπτό αίτημα στο πρωτόκολλο του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τ που να αφορά τις άθλιες συνθήκες εργασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Τ.;
2. Γνωρίζετε ότι σε 25τμ στοιβάζονται 8 εργαζόμενοι συν το αρχείο της υπηρεσίας;
3. Γιατί η συγκεκριμένη παράταξη δεν έχει υποβάλει κανένα συγκεκριμένο αίτημα που να αφορά κτήριο άλλης υπηρεσίας του Ν.Τ. ;
4. Πότε ενδιαφέρθηκε και πότε αποστείλατε έγγραφο αίτημα που να αφορά τις συγκοινωνιακές συνθήκες που αφορούν τους εργαζόμενους στον Νότιο Τομέα;
5. Η συγκεκριμένη παράταξη κατέθεσε αίτημα που να αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών στον Ν.Τ.;
Σας γνωρίζω ότι το πρωτόκολλο του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τ. από την ημέρα που έχω αναλάβει δεν έχει κανένα αίτημα της παράταξης του συντάκτη της επιστολής.
Δυστυχώς υπάρχουν και ερωτήματα άλλης βαρύτητας. Στο πρωτόκολλο του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τ. δεν υπάρχει κανένα ερώτημα που να αφορά τα πολύ υψηλά ενοίκια που κατέβαλλε επί σειρά ετών η Περιφέρεια για ακίνητα της Νότιας Αθήνας.
Συγκεκριμένα για το ακίνητο της οδού Θεομήτορος η Περιφέρεια κατέβαλε μηνιαίο μίσθωμα κατά το έτος 2010 ποσό 42.815,00 ευρώ . Επαναλαμβάνω 42.815,00 ευρώ τον μήνα. Σήμερα καταβάλλει για το ίδιο κτήριο 16.000,00 το μήνα. Μου καταθέσατε ποτέ έγγραφο με την διαμαρτυρία σας;
Γνωρίζετε καλά ότι ποτέ δεν μου έχετε υποβάλλει τίποτα.
Αυτή η εκκωφαντική σιωπή για τόσο σοβαρό θέμα πώς χαρακτηρίζεται;
Για το παραπάνω σας καταλογίζω μόνο άγνοια. Προφανώς δεν ασχοληθήκατε ποτέ με την ίδια επιμέλεια και πάθος που ασχολείστε σήμερα. Θα έπρεπε όμως να είσαστε πιο προσεκτικοί. Υπάρχουν και κακοπροαίρετοι πολίτες που θα θελήσουν να σας προσάψουν βαριές κατηγορίες.
Ακόμα είναι ακατανόητη έως παρεξηγήσιμη η επιμονή της εν λόγω παράταξης στην παραμονή των υπηρεσιών σε συγκεκριμένο ακίνητο στην Καλλιθέα. Ακίνητο άθλιο με ακριβό ενοίκιο και ληγμένη σύμβαση.
Ευτυχώς για τους πολίτες της Αττικής η σημερινή διοίκηση και ασχολήθηκε και μερίμνησε και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά.
Ευτυχώς για τους πολίτες της Αττικής, δεν ασκείτε διοίκηση γιατί πολύ απλά έχετε άγνοια σε βαθμό κακουργήματος.
Συμπερασματικά έως σήμερα η περιφερειακή αρχή εξοικονόμησε με την πολιτική που ασκεί στο κτηριακό από τα ενοίκια στο Νότιου Τομέα ποσό 146.195,04 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή έχουμε ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ 43%.
Υ.Γ. Αν αντέχετε την αλήθεια παρακαλώ να δημοσιεύσετε στην συγκεκριμένη εφημερίδα σας όλο το κείμενο και όχι ορισμένα, μέσω συρραφής, αποσπάσματα που εξυπηρετούν την καθόλα ανακριβή, αβάσιμη και λασπολογική τοποθέτησή σας.
ΠΗΓΗ: https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1396276293402435840#editor/target=post;postID=4640277510811373484

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *