Έχτισαν την πύλη του Δρομοκαΐτειου!



Κίνηση όχι τρέλας, αλλά απόγνωσης είναι το σημερινό συμβολικό κτίσιμο της κεντρικής πύλης του Δρομοκαϊτείου. Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους, που καθιστούν επικίνδυνη τη λειτουργία του, όπως και ο φόβος επιστροφής των εργολάβων καθαριότητας, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε αυτό το συμβολικό διάβημα. Προσπαθούν για ύστατη φορά να κινητοποιήσουν το Υπουργείο Υγείας να δώσει επιτέλους λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα ψυχικής υγείας της χώρας μας. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων.

Με έκπληξη αντίκρισαν σήμερα το πρωί οι επισκέπτες φραγμένη την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου. Με τσιμεντόλιθους, λάσπη και φτυάρια οι εργαζόμενοι την έχτισαν, θέλοντας να στείλουν με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα τους στην κυβέρνηση. Σε ένα τεράστιο πανό που ανάρτησαν στα κάγκελα, ενημέρωναν πως είναι "κλειστό λόγω μνημονίου".

Μ. Γιαννάκος: "Όχι στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση"

Φωνή διαμαρτυρίας και απελπισίας, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσα συμβαίνουν στη δημόσια ψυχιατρική υγεία, χαρακτηρίζεται η δήλωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου, Μιχάλη Γιαννάκου, που δήλωσε αποκλειστικά στο "Χαϊδάρι Σήμερα":

«Κτίσαμε για άλλη μια φορά την πύλη του Νοσοκομείου. Οι ασθενείς εξυπηρετούνται από τη διπλανή πύλη. Διαμαρτυρόμαστε για την απαξιωτική μείωση του νοσοκομείου. Εισάγουμε τριπλάσιους ασθενείς σε σχέση με αυτούς που εισάγονταν πριν από την κρίση. Δεν διαθέτουμε τις ανάλογες κλίνες, το προσωπικό αποδεκατίστηκε. Από τη μια έχουμε 200 συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων σε συνδυασμό με μηδενικές προσλήψεις και από την άλλη η Πολιτεία δεν διαθέτει χρήματα για το κατάλληλο φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Διώξαμε τα συνεργεία καθαριότητας και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με συμβάσεις. Έτσι το κόστος έχει μειωθεί κατά 50%. 

Όμως ο νόμος 4325 λήγει στις 31/12 αυτού του έτους. Αν δεν επεκταθεί, θα ξαναγυρίσουν οι εργολάβοι. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουν πίσω οι εργολάβοι. Αυτοί «πίνουν» το αίμα των εργαζόμενων, που βιώνουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Ζητάμε προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, χρηματοδότηση, επέκταση ατομικών συμβάσεων για την καθαριότητα. Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, γιατί με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση καταργούνται αυτού του είδους τα ιδρύματα. Αν δεν καταργηθεί το σύμφωνο περί ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, δεν θα υπάρχει ψυχική υγεία στη χώρα μας». 

Όλες οι υπηρεσίες του Δρομοκαΐτείου λειτουργούν και παρέχονται σήμερα κανονικά.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου


ΠΗΓΗ: http://xaidarisimera.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *