ΣΥΡΙΟΙ ...ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΕΓΓΥΗΤΕΣ


 
ΣΚΑΜΠΑ(πραχτικα10-12-2014): Ναι, επίσης ετοιμάζουμε ένα ψήφισμα για τους Σύριους, το οποίο αποφασίσαμε τελευταία στιγμή να μην το φέρουμε, γιατί είχε φορτωθεί πολύ η ατζέντα. Αρα, είναι ευχάριστο το ότι το φέρνει η "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ".

Τώρα, καταρχήν είναι Δουβλίνο ΙΙΙ και δεν αφορά τη Σένγκεν ολη αυτή η ιστορία. Αυτό μία τεχνική παρατήρηση. Αυτό που συμβαίνει με τους Σύριους πρόσφυγες, οι οποίοι είναι επί εβδομάδες και αυτή τη στιγμή που βρέχει, βρέχονται στην πλατεία Συντάγματος και οι οποίοι κάνουν επίσης απεργία πείνας, είναι ένα ακραίο φαινόμενο ρατσισμού.

Εχουμε δίπλα στην πόρτα μας, στο κέντρο της πόλης μας ανθρώπους οι οποίοι είναι θύματα πολέμου κι έχουν συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο και συγκεκριμένη μορφή.

 Είναι μάνες, είναι παιδιά, είναι άνθρωποι που έτρεξαν να σωθούν απ' τη φωτιά του πολέμου και σε αυτούς τους ανθρώπους η Κυβέρνηση απάντησε με ένα έγγραφο, το οποίο τους μοίρασε και μάλιστα γραμμένο στα ελληνικά, ενώ κανείς δεν μιλάει αυτή τη γλώσσα και το οποίο έλεγε ότι δεν μπορώ να σας συνδράμω σε σίτιση και στέγαση, δεν θα σας δώσω ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί είμαι δεσμευμένη από το Δουβλίνο ΙΙΙ. 

 Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι αίτηση ασύλου στη χώρα μας και να περιμένετε το αποτέλεσμα για να βρείτε εδώ δουλειά, αλλά σας υπενθυμίζω ότι έχουμε 1.500.000 ανέργους. Αυτό το χαρτί μοίρασε η Κυβέρνηση στους Σύριους πρόσφυγες. Αυτή την αντιμετώπιση έχουν οι Κυβερνήσεις όλης της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην προσφυγιά, είτε είναι οικονομικοί, είτε είναι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο. Αυτό είναι ρατσισμός ακραίος. Μετατρέπονται οι κοινωνίες σε κοινωνίες χιτλερικού τύπου. Επίσης νομίζω ότι δεν μπορούμε να μην παίρνουμε θέση σε τέτοια πράγματα.

Να πω ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει προσφέρει και η Περιφέρεια εν μέρει κάλυψη των αναγκών τους, αλλά οι ίδιοι έχουν αρνηθεί, συνεχίζουν τη διαμαρτυρία που κάνουν εκεί γιατί θέλουνε να λυθεί συνολικά το πρόβλημα και άρα νομίζω ότι και το δεύτερο κομμάτι είναι σχετικά ατυχές. Είναι γενικότερο πρόβλημα κυβερνητικής πολιτικής και δεν αφορά μόνο τους Σύριους, οι οποίοι αποφάσισαν να το δουν αγωνιστικά. Αφορά νεκρούς πλέον, νεκρούς που θαλασσοπνίγονται καθημερινά, προσπαθώντας να προσεγγίσουνε στην Ευρώπη από τις χώρες που μαστίζονται από πόλεμο και από φτώχεια. Το ψηφίζουμε με τις επιφυλάξεις που είπα.



ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι μεσεγγυητές. Το άκουσα προχθές σε μία εκπομπή στο ραδιόφωνο, που έλεγε ότι την περίοδο της Κατοχής 2.500 Εβραίοι διώχθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και το Κράτος το χιτλερικό για να είναι τυπικά νόμιμο, αφού τους πήρε και τους έστειλε εκεί απ' όπου δεν γύρισαν ποτέ, έβαλε κάποιους ανθρώπους μεσεγγυητές.

Αυτοί οι μεσεγγυητές, που συνήθως ήταν οι συγγενείς των Χιτών και όλων των υπολοίπων που συνεργάστηκαν με το καθεστώς, βρέθηκαν με τις περιουσίες αυτών των ανθρώπων μετά την Κατοχή. Εισαγωγή ήταν αυτό.

Το σύστημα λοιπόν θέλει δύο πράγματα να πετύχει. Ενα πράγμα, θέλει να είσαι σαν τον Δένδια, που να συστήνεις Frontex και να πετάς ξανά τους ανθρώπους πίσω στη θάλασσα ή να τους πυροβολείς, αυτή είναι η επίσημη ευρωπαϊκή πολιτική που την εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και θα λέγαμε με επιτυχία και οι μνημονιακές Κυβερνησεις των τελευταίων πέντε ετών.

Αλλά εκεί που θέλει το σύστημα όταν δεν το κάνει με αυτό τον τρόπο, θέλει να περάσει, να μας κάνει μεσεγγυητές. Δηλαδή, να συνηθίσουμε στην αδράνεια, στην ανοχή και στην απάθεια. Το Δημοτικό Συμβούλιο( σ,σ επι ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ) το συγκεκριμένο εδώ θυμίζω στους συναδέλφους της Πλειοψηφίας, όταν είχε κατεβάσει η "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" νομίζω, ήταν δικό σας το ψήφισμα για τη Συρία και όχι των "ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ", αφού ακούσαμε τα γνωστά κηρύγματα, ότι δεν πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο και τι μας ενδιαφέρει το τι θα γίνει στη Συρία, κ.λπ., κ.λπ. και έγινε μία ολόκληρη συζήτηση για το ρόλο ας πούμε, υπήρξαν και οι κεντροδεξιές αντιλήψεις, εκτός από τις ακροαριστερές, εκτός από ένα συνάδελφο που ας πούμε υπερθεμάτιζε στο ότι πρέπει να τους πυροβολούμε όλους αυτούς τέλος πάντων, αυτοί οι οποίοι ζητάνε αλληλεγγύη, υπήρχαν και κάποιοι άλλοι που θεωρητικοποίησαν την ιστορία των διεθνών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς, δεν θέλω να πω ονόματα τώρα και είπαν ότι θα ψήφιζαν αυτά τα ψηφίσματα, αλλά αν δεν ήμασταν τόσο εμμονικοί είτε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με τις αναφορές της τις κομματικές, είτε εμείς οι υπόλοιποι με τις κινηματικές, ή οτιδήποτε άλλο.

Ετσι για άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο(το προηγουμενο), λέω για να μην πάω στο παλιότερο παρελθόν, επέλεξε να ψηφίσει δήθεν ένα δικό του ψήφισμα, το οποίο δεν το βλέπαμε ποτέ. Στη συνέχεια πρέπει να πω ότι το καλοκαίρι πάλι με αυτή τη Διοίκηση(προηγουμενη), αν θυμόσαστε, απέσυρα ένα ψήφισμα για την Παλαιστίνη και τελικά κρεμάσαμε δύο πανό, που μαζέψαμε σαν Δημοτική Κίνηση έντεκα κούτες και τα στείλαμε
κι είμαστε ευτυχισμένοι(που το καναμε ) μαζί με τις άλλες 150.000 φάρμακα

και που βεβαίως όπως καταλαβαίνετε, όσο διαθέσιμος και να 'ναι ο κόσμος, τη δουλειά ενός Δήμου, μιας ευρύτερης συλλογικότητας δεν μπορεί να την κάνει μια Παράταξη στα πλαίσια. Ετσι; Αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Τώρα έχουμε το Κομπάνι και τώρα έχουμε και τους Σύριους.

Εγώ χαίρομαι λοιπόν που το Δημοτικό Συμβούλιο(τωρα) παίρνει θέση για τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία, γιατί η αλλαγή της συνείδησης των ανθρώπων, δεν λέω γι' αυτούς που είναι φανατικοί και υπηρετούν το σύστημα, λέω για αυτούς που θέλουν να μας κάνουνε μεσεγγυητές, μεσεγγυητές πρώτης τάξης, δεύτερης τάξης, τρίτης τάξης, τέταρτης τάξης, είτε συμμέτοχους στο έγκλημα καθοσιώσεως που γίνεται καθημερινά, είτε Πόντιους Πιλάτους, είτε οτιδήποτε άλλο. Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν Χαϊδαρίου παίρνει θέσεις και γι' αυτούς τους ανθρώπους.

Κι εγώ αυτό που θα πώ και στο επόμενο ψήφισμα, εκτός λοιπόν απ' τα ψηφίσματα, ας δούμε κοινή συναινέσει για μια σειρά απ' αυτά τα θέματα και εκτός από τις εκδηλώσεις που έχουν κάνει και είναι θετικές αυτές που γίνανε για τη Βενεζουέλα, οι επαφές, κ.λπ., κ.λπ. στο Δήμο και που τυγχάνουνε της θα λέγαμε, ενημερώνεται και μεσω του Τοπικού Τύπου ο πληθυσμός του Χαϊδαρίου, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι αυτοί, ας κάνουμε λοιπόν ένα αλματάκι ακόμα παραπάνω, ας βελτιώσει ο Δήμος την εμβέλειά του, κάνω και πρόταση τώρα στα Μ.Μ.Ε., εμείς είμαστε ανοιχτοί σε μία τέτοια πρόταση, που αυτοτελώς ο Δήμος να 'χει τη δυνατότητα να επικοινωνεί και χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς ερμηνευτές των αποφάσεών του, ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του και ο Δήμος τη δική του και για τα μικρά και για τα μεγάλα προβλήματα.

Με αυτή την έννοια λοιπόν χαίρομαι που δίνουμε άλλο ένα μάθημα απέναντι στην αδράνεια, στην ανοχή και στην απάθεια.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *