ΡΩΜΑΙΟ


Ρωμαίο (από το αρχείο του Γιάννη Ιγγλέση)

Τον Ιούλιο που μας πέρασε ''μας άφησε'' ο πιο διάσημος και υπερήλικας αδέσποτος σκύλος του Χαϊδαρίου.

Ο Ρωμαίο, το πανέμορφο, ασπροκόκκινο τσοπανόσκυλο πέρασε τα 17 χρόνια ζωής του στην Στρ. Καραϊσκάκη, αδέσποτος, με μεγάλη όμως φροντίδα από τις γυναίκες που προσέχουν τα αδέσποτα. Τον είχαν στειρώσει, εμβολιάσει και θεραπεύσει.

Η κα. Κατερίνα, η Βούλα, η Μαρία, η Φωτεινή, η Λίλιαν και άλλες είναι οι εθελόντριες που αφιερώνουν όλη τη μέρα τους  για τα αδέσποτα με πολύ κόπο, στεναχώρια και οικονομικά αδιέξοδα. Με τη δική τους επιμονή, φροντίδα και αγάπη έχουμε στειρωμένα και υγιή ζώα, ενώ επιπλέον έχουν αναλάβει και την καθημερινή τους σίτιση. Εκτελούν ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο κοινωνικό έργο. Εκτελούν τις υποχρεώσεις της Πολιτείας και της  Δημοτικής Αρχής.

Η οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε, έχει διογκώσει και το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί και οι δαπάνες που προορίζονται για τη μέριμνα προς τα αδέσποτα, έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Επίσης, οι ίδιοι οι φιλόζωοι πλέον δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν το έργο τους. Έτσι, ο φιλοζωικός σύλλογος που κάνει τόσο εξαιρετική και σημαντική δουλειά έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Επιτέλους η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν και να βοηθήσει έμπρακτα το φιλοζωικό σύλλογο Χαϊδαρίου, τόσο στη φροντίδα, όσο και στον ολοκληρωμένο έλεγχο μέσω καταγραφής και παρακολούθησης όλων των αδέσποτων του δήμου.   

Οι Πολίτες σε Δράση- Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν:


·         Συνεχή καταγραφή του αριθμού όλων των αδέσποτων που βρίσκονται στο δήμο Χαϊδαρίου.
·         Στείρωση, εμβολιασμός και περίθαλψη για τα αδέσποτα σκυλιά.
·         Επικοινωνία με τους πολίτες που ασχολούνται έμπρακτα με τα αδέσποτα και γνωρίζουν τα    προβλήματα που υπάρχουν.
·         Επικοινωνία με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).
·         Οργάνωση προγράμματος ενημέρωσης σε σχολεία. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!