Εμείς θέλουμε και μπορούμε

Επιστολή

του Θεόδωρου Σπηλιόπουλου, επικεφαλής

της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι»

«Θέλουμε και μπορούμε να σχεδιάσουμε μια νέα δημιουργική πορεία για το Χαϊδάρι, αυτή που αξίζει στους κατοίκους και ιδιαίτερα στη νεολαία

«ΜΑΖΙ για τα καθημερινά αλλά και για τα μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά προβλήματα της πόλης και της χώρας»


Αγαπητοί συνδημότες/συνδημότισσες,

Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε,

Μας είδατε στους δρόμους και στις πλατείες, στα νοσοκομεία και στα σχολεία, στα Δημοτικά Συμβούλια και στις δημόσιες υπηρεσίες, στις λαϊκές αγορές και στις συγκεντρώσεις, σε διαδηλώσεις και σε πορείες, να αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ για τα καθημερινά αλλά και για τα μεγάλα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά προβλήματα της πόλης και της χώρας.

Δηλώνουμε από την αρχή, ότι δεν είμαστε «ανεξάρτητοι». Εν όψει των δημοτικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο του 2014 θα εμφανιστούν πολλοί «ανεξάρτητοι» και χαμογελαστοί Δημοτικοί συνδυασμοί και καλοί άνθρωποι.

Ήταν «ανεξάρτητοι» και από ποιους; Από τα προβλήματα και τους κοινωνικούς αγώνες που ήταν απόντες; Μήπως, αντί για «ανεξάρτητοι», ήταν μέρος του πολιτικού αυτού συστήματος που έφτασε ως εδώ τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Μήπως ήταν «στελέχη» διορισμένα με «αντικειμενικά» κριτήρια σε δημόσιους και κρατικούς οργανισμούς; Εμείς δηλώνουμε ότι δεν είμαστε «ανεξάρτητοι». Είμαστε στενά και διαχρονικά εξαρτημένοι με τους αγώνες που αναπτύσσονται στο Χαϊδάρι και σε όλη την Ελλάδα:
  1. Για μια Αυτοδιοίκηση ενεργή και μαχητική, με οικονομικούς πόρους και υποδομές που να συνοδεύουν τις νέες αρμοδιότητες των Δήμων, κοντά στους Δημότες και στα προβλήματά τους μια Αυτοδιοίκηση με δημοκρατική συμμετοχή και διαφάνεια.
  2. Για Δημοτικές Αρχές και Δημοτικά Συμβούλια συμπαραστάτες στους αγώνες και στα καθημερινά προβλήματα της πλειοψηφίας του λαού – και όχι «ανεξάρτητους» και αμόλυντους σχολιαστές.
  3. Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη, για να «ανήκουν πράγματι στο λαό» τα κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα και Νερό), ενάντια στις απολύσεις και τα χαράτσια, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
  4. Για την ανατροπή των κυβερνήσεων των μνημονίων και της υποταγής που έχουν κάνει τη ζωή αβίωτη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού, για να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή.
  5. Για την αντιμετώπιση του αυταρχισμού και της καταστολής, του ρατσισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή, για μια κοινωνία της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Μαραβέλια, καθώς και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Χαϊδαρίου, επέλεξαν να παίξουν άλλο ρόλο: το ρόλο του υποστηρικτή των θανατηφόρων κυβερνητικών πολιτικών, ή, στην καλύτερη περίπτωση, το ρόλο του ανεξάρτητου «Πόντιου Πιλάτου» απέναντι στα προβλήματα του Δήμου και του λαού.

Η «διοίκηση» του Δημάρχου κ. Μαραβέλια, και των βασικών του συνεργατών, χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια, κακοδιοίκηση, ρουσφετολογία, έλλειψη ιδεών, προγράμματος και αυτοδιοικητικού οράματος, την παράδοση των δημοτικών δομών, όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και όπου χρειαστεί, αρκεί να φύγουν από το Δήμο. Η παράταξη Μαραβέλια κουρασμένη, παραλυμένη και επιπρόσθετα εκτεθειμένη από την προφυλάκιση του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Μάριου Λιακόπουλου για εκβίαση και χρηματισμό, έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο της.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, εμείς οι κάτοικοι της πόλης μας, που δεν είμαστε «ανεξάρτητοι», αλλά σταθερά και με συνέπεια τοποθετημένοι απέναντι στις κυβερνητικές, αλλά και δημοτικές πολιτικές  που υποβάθμισαν την πόλη μας,  σχεδιάζουμε μια νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια νέα δημιουργική και αναγεννησιακή πορεία για το Χαϊδάρι, δημιουργούμε από τώρα τις προϋποθέσεις για να ζωντανέψει η πόλη, να ανθίσει η αισιοδοξία και η ελπίδα των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Αγαπητοί Συνδημότες/Συνδημότισσες

Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι» δεν είναι μια κίνηση πολιτών που εμφανίζεται σήμερα στο Χαϊδάρι. Είναι μια Δημοτική Κίνηση με μακρόχρονη ιστορία και δράση στα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά τεκταινόμενα. Δεν υπάρχει κανένα μεγάλο ή μικρό πρόβλημα των κατοίκων της πόλης μας που τα μέλη και οι φίλοι μας, δεν έχουν πάρει μέρος με προτάσεις και δράσεις γι αυτό.

Δεν θέλουμε να κρυφτούμε και να ξεγελάσουμε κανέναν από εσάς, φορώντας το »μανδύα» του ανεξάρτητου. Η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι» (ΠσΔ – ΟΠ), στηρίζεται από τα κόμματα «Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ» και «Οικολόγοι – Πράσινοι». Στους ΠσΔ – ΟΠ συμμετέχουν ισότιμα, πολίτες που έχουν διακριθεί με τη  δράση τους σε μαζικούς φορείς και σε κινήματα πολιτών, καθώς και αναγνωρισμένοι για το ήθος και τη διάθεση προσφοράς για τον τόπο, επαγγελματίες, εργαζόμενοι και επιστήμονες που παλεύουμε ΜΑΖΙ με αποκλειστικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον για έναν δημοκρατικό, σύγχρονο δημόσιο τομέα, για μια ριζοσπαστική και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε Τοπική Αυτοδιοίκηση αντάξια των αγώνων και των αναγκών όλων των πολιτών. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί με δημοκρατία, διαφάνεια, συμμετοχή του κάθε πολίτη. Με ανοιχτές διαβουλεύσεις ακόμα και για το μικρότερο ζήτημα που αφορά το τόπο και τη ζωή του. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα προχωρά πέρα από το θεσμοθετημένο της ρόλο και θα ασχολείται με ό,τι απασχολεί το δημότη και την βελτίωση της ζωής του, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου. Λέμε  όχι στο εύκολο ξεπούλημα δομών που στις σημερινές συνθήκες τις έχει μεγαλύτερη ανάγκη ο λαός.

Θέλουμε και μπορούμε, παλεύοντας με τα σωματεία των εργαζομένων - γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού να αποτρέψουμε το κλείσιμο των νοσοκομείων της περιοχής μας. Γιατί πιστεύουμε πως ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας, στην πλειοψηφία του εργατόκοσμος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, μετανάστης, άνεργος αξίζει αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη και όχι στοίβαγμα στα ράντζα του Αττικού νοσοκομείου (κι όποιος ζήσει....),

Θέλουμε και μπορούμε, παλεύοντας με τους συλλόγους, των δασκάλων, των καθηγητών, των γονέων και κηδεμόνων της πόλης μας, τους ίδιους τους μαθητές, να διεκδικήσουμε αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε μια άλλη κατεύθυνση και να αποτρέψουμε τη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων, την απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και το στοίβαγμα των μαθητών στα επίπεδα του ΄70 (κι όποιος τα καταφέρει....).

Θέλουμε και μπορούμε, μαζί με τους γονείς να απαιτήσουμε κανένα παιδί να μην μείνει έξω από τους Παιδικούς Σταθμούς, να μειωθούν τα τροφεία, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να στελεχωθούν με προσωπικό τα ολοήμερα σχολεία,

Θέλουμε και μπορούμε, με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα ζητήματα ανεργίας, φτώχειας και ανέχειας του λαού, δημιουργώντας ανάλογες δομές αντιμετώπισης των σημερινών  αναγκών,
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια αξιοβίωτη πόλη, δηλαδή ένα Χαϊδάρι φιλικό προς το περιβάλλον, με αισθητική, με ελαχιστοποίηση των αποβλήτων της ατμοσφαιρικής και της ηχητικής ρύπανσης, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, με συντηρημένους δρόμους, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές και πλατείες, με δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες, με ποδηλατοδρόμους, με συγκοινωνία που να διευκολύνει την οικονομική και ασφαλή μετακίνηση πεζών, ΑμεΑ, ποδηλατών και επιβατών.

Θέλουμε και μπορούμε, γιατί οι αγώνες μέχρι σήμερα το εγγυώνται, να παλέψουμε μαζί με το λαό για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που, αντί για την ανάπτυξη και τις αγορές που ευαγγελίζονται, οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή,

Θέλουμε, μπορούμε και οφείλουμε με συναίσθηση της ιστορίας του τόπου, της ιστορικής ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές αλλά και στο χειροπιαστό παρόν του Χαϊδαρίου να σταθούμε δίπλα στο λαό και στους αγώνες του.


Χαϊδάρι 16/10/2013
 
Πολίτες σε Δράση Οικολόγοι Πράσινοι
Επικεφαλής
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *