Περιοδεία στην Αφαία Σκαραμαγκά


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε  Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» και από τις δύο πλευρές του οικισμού Αφαίας – Σκαραμαγκά.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν μέλη και στελέχη των ΠσΔ –ΟΠ με τους Δημοτικούς Σύμβουλους Θοδωρή Σπηλιόπουλο (Επικεφαλής της παράταξης) και Κώστα Φωτεινάκη.
Κατά τη διάρκεια της τρίωρης περιοδείας συναντήσαμε με συνομιλήσαμε με αρκετούς κάτοικους για τα προβλήματα της περιοχής.
Στο περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αφαίας με μεγάλη μας χαρά είδαμε περισσότερους από είκοσι κάτοικους της περιοχής, άνδρες και γυναίκες, να «νοικοκυρεύουν», δηλαδή να καθαρίζουν την Παιδική Χαρά, να οριοθετούν το χώρο, να κλαδεύουν, να βάφουν κ.λπ..
Πληροφορηθήκαμε ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι είχαν καθαρίσει τμήμα του ρέματος και είχαν απομακρύνει κλαδιά και φερόμενα υλικά.
Διαπιστώσαμε ότι τις προηγούμενες ημέρες οι ίδιοι κάτοικοι με δικά τους μέσα είχαν ρίξει τσιμεντένια πλάκα στον αύλειο χώρο του συλλόγου για να μπορούν να συνευρίσκονται, μιας και το μοναδικό ταβερνάκι απέναντι από τον Άγιο Αντώνιο έκλεισε.
Αιτήματα κατοίκων που καταγράψαμε στην Αφαία (Δεξιά της Λ.Αθηνών πηγαίνοντας για Ελευσίνα, περιοχή Αγίου Αντωνίου):
1. Ο Δήμος να τους προμηθεύσει τα απαιτούμενα υλικά για να τοποθετήσουν οι εθελοντές κάτοικοι κάγκελα στον προαύλιο χώρο των γραφείων του συλλόγου. Οι ίδιοι οι κάτοικοι έχουν ήδη καταβάλει για το τσιμέντο κ.λπ. 1.000 Ευρώ.
2.    Η μεταφορά των μαθητών γυμνασίου και λυκείου γίνεται μόνο από την Αφαία προς τα σχολεία του Χαϊδαρίου. Οι μαθητές επιστρέφουν μόνοι τους με όποιο μέσο μπορούν, ακόμα και με τα πόδια μέσω της Λ.Αθηνών.
3.    Καθαρισμός του ρέματος καθ’ όλο το μήκος του. Οι κάτοικοι καθάρισαν ένα τμήμα του.
4. Η Αγίου Αντωνίου ορισμένες ώρες της ημέρας μετατρέπεται σε βοηθητική Λεωφόρο της Αθηνών με τα διερχόμενα αυτοκίνητα να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα οδικής ασφάλειας.  Να Εφαρμοστεί η υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή.
5.    Η Αφαία δεν εξυπηρετείται συγκοινωνιακά.  Να συνδεθεί μέσω της Δημοτικής Συγκοινωνίας με  το Χαϊδάρι αλλά και με το νέο σταθμό Αγία Μαρίνα (πρώην Χαϊδάρι)του ΜΕΤΡΟ.

Αιτήματα κατοίκων που καταγράψαμε στην Αφαία (Αριστερά της Λ.Αθηνών – περιοχή Νέα Παιδεία):
1.    Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την πλημμύρα είναι όπως την επόμενη ημέρα, ιδιαίτερα στις Οδούς Νιόβης και Πούλιας. Δεν έχει γίνει κανένα έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος, εκτός από την απομάκρυνση των μπαζών.
2.    Στην Οδό Νεφέλης οι κάτοικοι εκφράσανε το αίτημα αποκατάστασης των μαντρών, λόγω της υπερύψωσης  του επιπέδου του δρόμου πριν από αρκετά χρόνια.  Τώρα τα σπίτια τους πλημμυρίζουν.
3.    Το γήπεδο μπάσκετ έτσι όπως είναι δεν εξυπηρετεί τα παιδιά της Αφαίας.
4.  Το κτήριο των Χρόνιων Παθήσεων Γ΄ έχει εγκαταλειφτεί. Υπάρχουν πληροφορίες από τον Σεπτέμβριο του 2013 ότι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης εξέταζε το ενδεχόμενο να γίνει Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. Οι ΠσΔ –ΟΠ είναι γενικά αντίθετα με τα ΚΚΜ και ειδικά στην Αφαία. Το κτήριο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλες κοινωνικές ανάγκες.

Εκτός από τα τοπικά προβλήματα είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων της ανεργίας, της υποβάθμισης της υγείας και της παιδείας, των χαρατσιών κ.λπ.
Οι ΠσΔ – ΟΠ θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των κατοίκων της Αφαίας, οι οποίοι έχουν απελπιστεί από τα «θα» και «θα» της Δημοτικής Αρχής Μαραβέλια, που είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους αλλά και να συμβάλλουν με προσωπική εργασία, και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους,  στον ευπρεπισμό της περιοχής.

Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
 Επικεφαλής 
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *