ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ .....η ιδέα της απλής αναλογικής θα κερδίσει στον τόπο, όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.


Από τα πρακτικά:
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Να κάνω μία τοποθέτηση και μετά μας λέτε τι θα αποφασίσετε. Ωραία. Και από εμένα καλή περίοδο για αυτή την τετραετία. Δυστυχώς ο νόμος της απλής αναλογικής που έδινε άλλες δυνατότητες στα δημοτικά συμβούλια, με απόφαση της Κυβέρνησης στην ουσία καταργήθηκε. Είναι πλήρης ανατροπή και έτσι είμαστε μπροστά σε ένα, όχι απλώς αναβίωση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, αλλά ενίσχυσή του. Έχω τοποθετηθεί δημόσια και θα επανέλθω σε αυτό το θέμα. Δεν θέλω να κάνω κατάχρηση στη σημερινή συνεδρίαση.
Ωστόσο άσχετα από αυτό εμείς ήρθαμε με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης, όπως έχω τοποθετηθεί και δημόσια, να ενισχύσουμε στο μέτρο των δυνάμεων και του ποσοστού που πήραμε στις εκλογές στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να παράγει έργο και αυτό εύχομαι και στη Δημοτική Αρχή και στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, να είμαστε παραγωγικοί και ουσιαστικοί. Νομίζω ότι αυτό θα εξασφαλιστεί αν η Δημοτική Αρχή που ο νόμος της δίνει μια σειρά στην ουσία όχι απλώς πλεονεκτήματα, να αποφασίζει σχεδόν μόνη της με αυτά που ξέρουμε για την οικονομική και την ποιότητα ζωής, στα κρίσιμα όργανα, αλλά και για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα κριθεί για αυτό αν εξασφαλίσει στο να υπάρχει η αναγκαία διαβούλευση και το να παίρνει υπόψη και αυτό. Ελπίζουμε τη γνώμη του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το δυνατόν, αλλά και του συνόλου της πόλης, μια και είναι γνωστό και όλοι το έχουμε ζήσει, υπάρχουν πολίτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται όχι μόνο στους κοινωνικούς φορείς, αλλά ενδιαφέρονται και για τη λειτουργία και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τώρα, όσον αφορά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση, εμείς ήρθαμε με την εξής θέση-τοποθέτηση. Ήρθαμε με σκοπό να ψηφίσουμε ασχέτως προσώπων όλες τις θέσεις που θα προτείνονταν. Όχι απλώς να καταθέσουμε την ανοχή μας, αλλά με θετικό τρόπο, για να δείξουμε ότι σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο όποιους έτσι και αλλιώς δεν γνωρίζαμε, με εξαίρεση τη δική σας ανακοίνωση της πλειοψηφία, όποιο συνάδελφο πρότειναν. Δεν μας αφορούσε, γιατί η διαδικασία προβλέπει 1η, 2η και 3η παράταξη. Αυτή είναι η αρχική μου θέση και αφού ακούσω την… Αν δηλαδή, απ’ ό,τι, δεν ξαναρωτάω. Ο Σελέκος τοποθετήθηκε και είπε ότι δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ υιοθετώ την πρόταση του κ. Θεοφίλη στο βαθμό που θα υπάρξει γνωμοδότηση θετική ότι μπορεί να γίνει αυτό και πάμε κυλιόμενα και μας αφορά μία θέση, θα τοποθετηθώ και θα πω γνώμη. Εντάξει; Αυτά. Δηλαδή αν η γνωμοδότηση είναι ότι αντιστοιχεί σε εμάς μετά η 3η θέση, θα συνεννοηθούμε ενδοπαραταξιακά και θα δούμε ποιον θα προτείνουμε. Εντάξει; Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ XE "ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ" : Οπότε να γίνει αποδεκτή η πρόταση του κ. Θεοφίλη και να πάμε για την τρίτη παράταξη που βγάζει τον ειδικό γραμματέα, επειδή δεν μπορούν να προταθούν δύο άτομα. Ναι, παρακαλώ.




ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Αν δέχεται και η Άλκηστη, προτείνω για γραμματέα την Άλκηστη Βίτσα. Ένα δευτερόλεπτο να πω κάτι. Υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία, ότι η Άλκηστη έχει ένα πολύ δύσκολο ωράριο. Το λέω από τώρα. Το δεχόμαστε θεσμικά, γιατί είπα ότι όπως θα πρότεινα και θα δεχόμουν οποιονδήποτε άλλο, κάνω αυτή την πρόταση. Το λέω αυτό για το Δημοτικό Συμβούλιο να το γνωρίζει ότι πάρα πολλές φορές που έχει απογευματινή βάρδια και είναι αδύνατο να την αλλάξει θα έρχεται καθυστερημένα, άρα πιθανά ο αντιπρόεδρος ή ο πρόεδρος σε συνεννόηση θα παίζει το ρόλο αυτό που γνωρίζουμε θεσμικά. Αυτά για λόγους τάξης.





.....του και να δώσω το λόγο στον κ. Σπηλιόπουλο.
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ XE "ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ" : Χαίρομαι που τελικά είμαστε όλοι υπέρ του πνεύματος της απλής αναλογικής.!      Το
λεω για να γραφτεί στα πρακτικά και είναι και τοποθέτηση-δήλωση. Με βάση αυτά που άκουσα από την πρόταση που έγινε από την κα Τοκατλίδη, από την τοποθέτηση του κ. Θεοφίλη, οι υπόλοιποι έχουν τοποθετηθεί στο παρελθόν, αναδεικνύοντας λοιπόν τις δυσλειτουργίες αυτού του νόμου, που επίσης δεν θα μακρηγορήσω, θα έχω την ευκαιρία να τοποθετηθώ στην πορεία, προέκυψε λοιπόν ήδη από την πρώτη συνεδρίαση ορισμένα πράγματα που αφορούν τα ζητήματα της δημοκρατίας, της σύνθεσης και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών μέσα από τα όργανα που θεσμικά υπάρχουν.
Εγώ, λοιπόν, λέω ότι, πρώτον, όσον αφορά, θα επανέλθω σε αυτό το θέμα, θέλω να πω κάτι για το προεδρείο. Το είπα πρώτα για να καταγραφεί και να εντυπωθεί. Θέλω λοιπόν να πω για το Προεδρείο το εξής. Εκτός από το να ευχηθώ καλή δουλειά σε όλους και εγώ πιστεύω ότι καμία θέση δεν είναι τυπική, αρχή άνδρα δείκνυσι, από τον τρόπο που τοποθετείται όταν και εφόσον του δοθεί η δυνατότητα και από τον τρόπο που… το θεσμικό ρόλο που έχει, παίζει ρόλο στα πράγματα, εδώ εν προκειμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λέω λοιπόν το εξής, γιατί θέλω να παινέψω την ιστορικότητα. Βέβαια εδώ υπάρχουν πολύ παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι, εννοώ με την ιστορικότητα. Τα προεδρεία του Χαϊδαρίου μετά την Μεταπολίτευση νομίζω ότι, θα πουν εδώ και οι υπόλοιποι, μόνο θετική είναι η εντύπωση που έχουμε για το ρόλο που έπαιξαν στην ιστορία της πόλης, ανεξαρτήτως από ποια παράταξη ήταν. Και δεν το εννοώ σαν πρόσωπα μόνο με την προσωπική σφραγίδα που έβαλε ο καθένας, εννοώ ότι υπερασπίστηκαν, γιατί αυτή είναι η δουλειά του προεδρείου, το δικαίωμα της πόλης μέσω των εκπροσώπων των θεσμικών αλλά και μη θεσμικών, εννοώ δηλαδή όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων, των κοινωνικών φορέων αλλά ακόμα και προσώπων να εκφράζονται. 
Τέτοια μεταχείριση είχε και η δική μας η παράταξη που όπως τώρα ο νόμος αποκλείει με το 6% κάποιες παρατάξεις από το να εκπροσωπούνται στα θεσμικά όργανα της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής, έτσι λοιπόν και η δική μας παράταξη που είχε αρκετά μεγάλα ποσοστά, μεγαλύτερα από άλλες παρατάξεις που υπήρχαν και σε αυτό και στο προηγούμενο, δεν εκπροσωπήθηκαν λόγω των προηγούμενων νόμων.
Λέω λοιπόν στον Πρόεδρε, ανταπαντώντας λίγο, ότι εκτός από το γράμμα του νόμου, υπάρχει και το πνεύμα του νόμου και ο καθένας θα κριθεί στην προσπάθεια να ερμηνεύσει και κυρίως να εξυπηρετήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το να ακουστούν όλες οι γνώμες. Από εκεί και πέρα, ξέρετε, ο νόμος δεν είναι ένα πράγμα, γι’ αυτό και τον κάνουν οι άνθρωποι, αυτό ισχύει και για το δημόσιο τομέα, με ευρύ πνεύμα, θα ήθελα να πω εγώ, να υπερασπιστεί το ρόλο του, που βεβαίως ο ίδιος του εύχομαι καλή επιτυχία στο να το κάνει, ώστε κυρίως να υπερασπίσει αυτό το σκέλος της δημοκρατίας που ανέφερα και που υπάρχει μία ιστορική παράδοση για το Χαϊδάρι.     
Τώρα, εγώ δεν θα σας ταλαιπωρήσω, τελειώνω, με ένα ψήφισμα σήμερα, αλλά για το ζήτημα της απλής αναλογικής θέλω να πω ότι θα επανέλθω 
Και για το ζήτημα των 


στρεβλώσεων, μερικοί ας πούμε είπαν ότι και ο Κλεισθένης δεν ήταν τίποτα κ.λπ.. Εγώ λέω ότι είχαμε ορισμένες βελτιώσεις σημαντικές όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να το ξανασκεφτούμε και πιστεύω ότι γενικότερα, και χαίρομαι γι’ αυτό.                                                

, η ιδέα της απλής αναλογικής θα κερδίσει στον τόπο, όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.           

. Αυτά Πρόεδρε. Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ XE "ΠΡΟΕΔΡΟΣ" : Να ευχαριστήσω τον κ. Σπηλιόπουλο.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *