ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ Θοδωρης Σπηλιόπουλος:Ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς Σπίρτζη και αρμόδιους φορείς




Κε Υπουργέ,


Νέες επιπρόσθετες συγκοινωνιακές ελλείψεις στο Χαϊδάρι: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι.

Κάποιοι η δεν καταλαβαίνουν η δεν θέλουν να καταλάβουν. 

Αλλά θα κάνουμε τα πράγματα λιανά και φραγκοδίφραγκα 

Οι Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου εντοπίζουν κατ αρχήν τα εξής: 

Η συγκοινωνιακή απομόνωση λόγω έλλειψης ΜΕΤΡΟ στη πόλη μας, που άλλες κυβερνήσεις σχεδίασαν την έλλειψη και άλλες δημοτικές αρχές κατηύθυναν η ανέχτηκαν η αδιαφόρησαν (και τα τρία ισχύουν, αλλά δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση), καθώς και την έλλειψη δημοτικής  συγκοινωνίας  που  άλλοι (δηλαδή η προηγούμενη δημοτική αρχή) μας κατάντησαν έτσι και άλλοι (δηλαδή η σημερινή δημοτική αρχή) απλώς δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξει εδώ και μια τετραετία (βρε πως περνάνε τα χρόνια).

Το αίτημα λοιπόν που επαναφέρουμε είναι ότι δεν αρκεί η επαναφορά των προηγούμενων ρυθμίσεων, δεν αρκεί η επανακαταγραφή παλιών αιτημάτων χρειάζεται οριστική επαναπροσέγγιση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Χαϊδαρίου για το σήμερα και το αύριο, για την σύνδεση με Αθήνα και Ελευσίνα. 
Η τουριστική ανάπτυξη της πόλης, η αύξηση της κατανάλωσης τουριστικού συναλλάγματος που δεν υπάρχει (ούτε θα υπάρξει αν συνεχιστεί η ιστορία της συγκοινωνιακής απομόνωσης) έχουμε άμεση σχέση με τον μη αποκλεισμό της πόλης από το σύστημα  ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ.
Εκτός αν καταφέρουμε την έλλειψη  Συγκοινωνίας να το κάνουμε τουριστική ατραξιόν, τουριστικό αξιοθέατο. Έλα κόσμε να δεις ... Πικρόχολα σχόλια θυμωμένων πολιτών, ημών συμπεριλαμβανομένων.

Οι Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου στο διάστημα αυτό ... Ορίστε τι έκαναν:

Παραθέτω  σχετικό απόσπασμα κριτικής και προτάσεων  από μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη μου για το Χαϊδάρι (https://psdhaidari.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html?m=1

Μάρτιος 2017 

''Υπάρχει κι ένα επιπλέον ζήτημα στη δυτική Αθήνα και στο Χαϊδάρι, που δεν έχει μετρό, γεγονός για το οποίο έχουν την αποκλειστική ευθύνη οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Έχουμε Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και δεν έχουμε ΜΕΤΡΟ

Και βέβαια επαναφέρουμε την πρότασή μας και διεκδικούμε την επέκταση της γραμμής του Μετρό. Το Αττικό νοσοκομείο απέχει σχεδόν το ίδιο είτε από Αγία Μαρίνα είτε από Ανθούπολη. Υπάρχουν αρκετές συνδυαστικά τεχνικές λύσεις, τις οποίες θα τις βρουν και θα τις σταθμίσουν τα συναρμόδια υπουργεία. Η ανακήρυξη της Ελευσίνας πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 δημιουργεί νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή μας και επιβάλλει την αναθεώρηση – επικαιροποίηση του σχεδιασμού.

Και για να το καταλάβει η κεντρική εξουσία, η οποία ακούει, χρειάζεται να κάνεις και κάτι παραπάνω. 

Έστω ότι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, εγώ λέω, πως αυτή η κυβέρνηση λέει ναι στο μετρό. Έχω μιλήσει (και με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη) για το θέμα. Έχει χαθεί μια γραμμή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λύση αποδεχτή που να λέει πως στα επόμενα 15 χρόνια, θα έχουμε μετρό στο Χαϊδάρι. 

Ξεχάστηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν τους βόλευε και δεν ασχολήθηκε κανένας. 

Με τους σημερινούς ρυθμούς αν μπει στο σχέδιο για επέκταση του Μετρό, θέλει 10 χρόνια. Και τραμ να κάνουμε. Υπάρχει ένα σχέδιο με διάφορες δημοτικές κινήσεις από τη δυτική Αθήνα, για να ενώσουμε τα εμπορικά κέντρα των Δήμων κι έτσι να μην είναι φυγογενείς οι τάσεις των κατοίκων που πηγαίνουν να ψωνίσουν στο κέντρο της Αθήνας. Για να μπει τραμ στη δυτική Αθήνα στοιχίζει το 1/10 ανά χλμ σε σχέση με το μετρό. Αυτό θέλει 3 με 4 χρόνια.

Έχω κάνει μια πρόταση και προς τον ΟΑΣΑ και προς τον Υπουργό, με την ιδιότητα του άμισθου μέλους του Αττικού Νοσοκομείου για να ενώνεται το Περιστέρι με το Χαϊδάρι, η δε λεωφορειακή γραμμή θα περνάει από το Αττικό και από το Δημαρχείο μας. Μας απάντησε βέβαια ο ΟΑΣΑ πως ενίσχυσε κάποιες γραμμές. Υπάρχει μια μικρή βελτίωση αλλά δεν λύνεται το πρόβλημα. Δηλαδή είναι άλλο να ξέρει ο ασθενής ότι για να πάει στο Αττικό νοσοκομείο δεν θα πάρει το αμάξι του. Να ξέρει πως υπάρχει μια γραμμή κατεβαίνοντας από το μετρό που σε 3 λεπτά θα έρθει το λεωφορείο, σε 4 λεπτά θα πάει στο άλλο μετρό. Φτιάχνεις και σαν Δημοτική Αρχή τη δημοτική συγκοινωνία με άλλον λειτουργικό τρόπο. Αυτή είναι η πρότασή μας''.

Στο παρακάτω link θα βρήκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια αρθρογραφία που αποτυπώνεται η αγωνία μας ,ο θυμος  μας ,η ελπίδα μας για την επίλυση του συγκοινωνιακού 


Εκτός όλων των άλλων θα βρείτε και αρθρογραφία με αιτήματα της Διοίκησης του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ μετά και από δική μου παραίνεση μιας και είμαι  άμισθο μέλος του Δ.Σ
τα δύο τελευταία χρόνια  .
Κε Υπουργέ τα τελευταία χρόνια αξιοποιησα κάθε δυνατότητα που μου δόθηκε θεσμικά η όχι ,με αφορμή παρουσία σας και σε συνέδρια στην Ελευσίνα η εγκαίνια έργα όπως στην διπλανή Αγ Βαρβάρα για να σας θυμίσω την ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας στον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του Χαιδαριου,την έλλειψη ΜΕΤΡΟ και την ανάγκη άμεσης θεραπείας με την εγκατάσταση μιας λεωφορειακης γραμμης που να συνδέει το ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΓ ΜΑΡΊΝΑΣ περνώντας από ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και Δημαρχείο Χαιδαριου .
Μένοντας το ολιγοτερον έκπληκτοι ,θυμωμένοι ....απευθυνόμαστε πλέον δημόσια σε σας για να παρεμβειτε όχι απλώς πυροσβεστικά στις χειρότερες λύσεις αλλά προωθητικά και συνθετικά, όπως έχετε κάνει πανελλαδικά, για λύσεις συγκοινωνιακές που να στηρίζουν  την προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και για το Χαϊδάρι. 
Θυμίζουμε ότι στην κατεύθυνση αυτή και αξιοποιώντας και την Ελευσίνα 2021 έχουμε καταθέσει σε δημόσια συζήτηση την πρόταση μας ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ 

Βλέπε: Πολιτικό λάθος η άρνηση της πλειοψηφίας να κουβεντιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση μας που έχει την στήριξη και της Περιφέρειας)

https://psdhaidari.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html?m=1)

και
Διαδρομές1 ΙΣΤΟΡΙΚΗΣΜΝΗΜΗΣ


(Βλέπε: Πολιτικό λάθος η άρνηση της πλειοψηφίας να κουβεντιάσει την ολοκληρωμένη πρόταση μας που έχει την στήριξη και της Περιφέρειας)

https://psdhaidari.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html?m=1)

και
Διαδρομές1 ΙΣΤΟΡΙΚΗΣΜΝΗΜΗΣ


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *