Η Γεφυρα Ζωής έχει ανάγκη οικονομικής συνδρομής Ερώτηση Θ.Σπηλιοπουλου .Απρίλιος 2018

Τρία.( Τρίτη Ερώτηση) Είμαι υποχρεωμένος να διαβάσω την περίληψη γιατί δεν συμφωνώ και με όλα, αλλά συμφωνώ με την ουσία του πράγματος. Προχθές βρέθηκα στον αγώνα προς ενίσχυση της Γέφυρας Ζωής ανάμεσα στους παλαίμαχους Δάσους Χαϊδαρίου και της παλαίμαχους του Αιγάλεω που δεν ξέρω, δε θυμάμαι τον ακριβή τίτλο.
Παρέλαβα, δεν υπήρξε άλλος από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέλαβα να φέρω ένα αίτημα εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο που απευθύνεται στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ουσιαστικά θέλω να πω πού συμφωνώ και πού διαφωνώ. Συμφωνώ ότι αυτός ο σύλλογος ο οποίος έχει κοινωνικοποιήσει τα παιδιά και αυτό δεν το αμφισβητούμε και όλοι συμμετέχουμε στις δραστηριότητες, έχει στην ουσία ένα οικονομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, να ανταπεξέλθει στο ενοίκιό του.
Η πρόταση που λέει εγώ δεν συμφωνώ να παραδοθεί, τους το εξήγησα κιόλας, κάποιος χώρος εδώ του δήμου συγκεκριμένος, γι’ αυτό και δεν το αναφέρω επειδή δεν με αφορά. Αλλά νομίζω ότι πρέπει με αντίστοιχη ευαισθησία που προς τους εθνικοτοπικούς έχουμε στηρίξει, να βρούμε μία λύση και προς αυτό το σύλλογο. Θα είναι κρίμα να ξαναγυρίσει στο κλουβί της Πελασγίας.
Το κλουβί της Πελασγίας ήταν ένας χώρος 40, 50 τετραγωνικά, στο οποίο όσοι τον είχαμε επισκεφθεί υπήρχαν 10 τετραγωνικά για τους διοικητικούς και άλλα 35 τετραγωνικά για να κάνουν όλες αυτές τις δραστηριότητες που απαιτούν χώρο 200 και 300 τετραγωνικά.
Και δεν είναι το θέμα ότι δεν υπάρχουν παιδιά και δεν υπάρχει διάθεση και γονείς κλπ κλπ. Και υπάρχουν και εθελοντές που βοηθάνε, ο πληθυντικός δεν είναι πληθυντικός ευγενείας. Θεωρώ ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του Χαϊδαρίου ανεξαρτήτως χώρων, τόπων κλπ, κλπ, κλπ, έχει ταυτιστεί, έχει βοηθήσει αυτά τα παιδιά και στην κοινωνικοποίηση.
Και η δημοτική αρχή σε αυτή την κατεύθυνση είναι. Λέω λοιπόν ότι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο αίτημα. Το τελείωσα αυτό.


Δήμαρχος.....
Για τη Γέφυρα Ζωής, κοιτάξτε, τώρα μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση και να λέμε τα πράγματα ανοιχτά μερικές φορές. Ήρθε η Γέφυρα Ζωής με ένα έγγραφο εδώ το οποίο καταθέτει. Εμείς να πούμε και θυμάστε, το είχαμε συζητήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε κάθε διάθεση να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται στην κατεύθυνση μιας ελάφρυνσης της δύσκολης θέσης που έχουν όλα αυτά τα παιδιά, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, που έχουν την ανάγκη της κοινωνίας.
Και βεβαίως στο Χαϊδάρι ξέρετε ότι δεν υπάρχει μόνο η Γέφυρα Ζωής. Έχουμε το Έρεισμα που είναι δημοτικό, έχουμε το ΚΕΑΜΕΑ, την ΕΛΠΙΔΑ, διάφορες δράσεις δηλαδή. Μου θυμίζει τώρα εδώ ο Βασίλης ένα σοβαρό θέμα, τα παιδιά που τα ξεσπίτωσαν, δηλαδή τα παιδιά που φιλοξενούνταν στον Σκαραμαγκά για πάρα πολλά χρόνια και πήγαν σε ένα σύγχρονο Νταχάου στο παλιό ΚΑΧ, στο παλιό Λοιμωδών που έχει ενδιαφέρον να πάτε να δείτε τι ήταν πριν τα παιδιά αυτά, σε τι συνθήκες και που βρίσκονται σήμερα.
Να δείτε πόσα απ’ αυτά έχουν χειροτερεύσει τη θέση τους, να πούμε για το θάνατο ενός παιδιού απ’ αυτά. Είναι πραγματικά τραγική η κατάσταση που  βιώνουν σήμερα. Και όλα αυτά για να παιχτούν σχέδια εκεί σε ένα χώρο φιλέτο στο Σκαραμαγκά, που δεν ξέρουμε πραγματικά και αυτό που θα ενταχθεί, σε ποια συμφέροντα θα ενταχθεί.
Για να επανέλθω για τη Γέφυρα Ζωής, εδώ να πω, εκτός μικροφώνου θέλω να το πω.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
Τη Γέφυρα Ζωής τη βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε και με πολλούς τρόπους. Εδώ να πω όμως ότι εδώ πάλι εγκαλώ τον Θοδωρή σαν υποστηρικτή μιας πολιτικής και ενός κόμματος που είναι αυτή τη στιγμή στην εξουσία, γιατί δεν θα έπρεπε να στηρίζεται καμία Γέφυρα Ζωής με οποιαδήποτε ονομασία που κάνει ένα τέτοιο έργο, στη φιλανθρωπία ή στην καλή διάθεση κάποιων τέτοιων φορέων.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας αυτό το σύστημα της κοινωνικής ομπρέλας απέναντι σε κάθε είδους συμπολίτη μας που έχει ανάγκη, να είναι δημόσιο και να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες οι οποίες υπάρχουν. Αυτό και μόνο. Να μην το συνεχίσω γιατί μετά θα πούμε και θέματα για το Δαφνί κλπ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *