1o Λύκειο Χαϊδαρίου- Θεατρική παράσταση: "Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα"

Οι «συμπέθεροι από τα Τίρανα» έρχονται …

 H θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γύρω από  τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία στην Ελλάδα του 2016, αποφάσισαν να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο.

 Το θεατρικό κείμενο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, που με μεγάλη χαρά παραχωρήθηκε από τους συγγραφείς στη συντονίστρια της ομάδας Κα Αγγελική Παπαζάνη, είναι γραμμένο αρκετά χρόνια πριν, όμως το βασικό διακύβευμα παραμένει ζωντανό και σήμερα.
 
Πώς θα αισθανόμασταν εμείς, που διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας για τις αντιρατσιστικές αντιλήψεις μας, αν το παιδί μας μάς ανακοίνωνε ότι πρόκειται να παντρευτεί έναν αλλοεθνή και μάλιστα όχι Άγγλο, ούτε Αμερικανό, ούτε Γάλλο ή Γερμανό; 

Θα το αντιμετωπίζαμε ως κάτι  φυσικό ή θα μας ξένιζε; Σήμερα, που η χώρα μας φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχουν έρθει για να αναζητήσουν την τύχη τους σε μια Ευρώπη των λαών (;), σήμερα που καλούμαστε να συντρέξουμε όλους αυτούς που βρέθηκαν εδώ, καλούμαστε ταυτόχρονα να αποδείξουμε έμπρακτα  –στον εαυτό μας πρωτίστως- ποιοι πραγματικά είμαστε και  μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αλληλεγγύη μας προς το συνάνθρωπο , τον αλλοεθνή και αλλόθρησκο συνάνθρωπο.

  Μέσα από το κείμενο, όμως, προκύπτει και το ζήτημα της υποκρισίας, του «ωχαδελφισμού», της «αρπαχτής» , της «κομπίνας» και της πολιτικής διαφθοράς. Θέματα φλέγοντα που μπορεί να  στιγματίσουν την ελληνική πραγματικότητα και να διαμορφώσουν  ένα κλίμα που δύσκολα θα μπορέσει να  αναστραφεί.

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί προβάλλονται, βέβαια, με το ένδυμα της κωμωδίας, που τόσο καλά ξέρουν να διαχειρίζονται οι δύο θεατρικοί συγγραφείς. Το συντονισμό της θεατρικής ομάδας του σχολείου έχουν αναλάβει οι : Παπαζάνη Αγγελική (φιλόλογος), Κωνσταντακοπούλου Αθανασία (Καθ. Αγγλικών ) και  Γερολυμάτος Νικόλαος (Μαθηματικός). Σταθερά στο πλάι των παιδιών ο κος Άρης Μπακογιάννης, ο σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων και ένα θερμό  κοινό που αγκαλιάζει πάντα με αγάπη ό,τι κάνουν  οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .


Η παράσταση αναμένεται να ανέβει στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου. Μέχρι τότε,  ας περιμένουμε όλοι υπομονετικά τους συμπέθερους , γιατί έχουν να  πουν σε όλους μας…κάτι. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Η ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΧΑΡΤΟΦΑΓΟΣ:Πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα του ΕΣΔΝΑ για ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία

Κυκλοφοριακό Δάσους Θοδωρης Σπηλιοπουλος::ΑΤο Δάσος πρέπει να απεγκλωβιστεί.ΒΤο ποδήλατο πρέπει να χωράει στην πόλη Γ..Αλλαγή νοοτροπίας στην επίλυση του συγκοινωνιακού με προτεραιότητα στον πεζό Δ.Μεσο μαζικής μεταφοράς που θα ενώνει ΜΕΤΡΟ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ με ΜΕΤΡΟ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ μέσω Δημαρχείου και ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομειου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Α...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ''Η ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ''

Ακατανόητη ΑΡΝΗΣΗ Να συμμετάσχουμε στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ανακύκλωση Χαρτιού στα σχολεία ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΟΓΚΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ