1o Λύκειο Χαϊδαρίου- Θεατρική παράσταση: "Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα"

Οι «συμπέθεροι από τα Τίρανα» έρχονται …

 H θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γύρω από  τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία στην Ελλάδα του 2016, αποφάσισαν να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο που εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο.

 Το θεατρικό κείμενο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, που με μεγάλη χαρά παραχωρήθηκε από τους συγγραφείς στη συντονίστρια της ομάδας Κα Αγγελική Παπαζάνη, είναι γραμμένο αρκετά χρόνια πριν, όμως το βασικό διακύβευμα παραμένει ζωντανό και σήμερα.
 
Πώς θα αισθανόμασταν εμείς, που διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας για τις αντιρατσιστικές αντιλήψεις μας, αν το παιδί μας μάς ανακοίνωνε ότι πρόκειται να παντρευτεί έναν αλλοεθνή και μάλιστα όχι Άγγλο, ούτε Αμερικανό, ούτε Γάλλο ή Γερμανό; 

Θα το αντιμετωπίζαμε ως κάτι  φυσικό ή θα μας ξένιζε; Σήμερα, που η χώρα μας φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχουν έρθει για να αναζητήσουν την τύχη τους σε μια Ευρώπη των λαών (;), σήμερα που καλούμαστε να συντρέξουμε όλους αυτούς που βρέθηκαν εδώ, καλούμαστε ταυτόχρονα να αποδείξουμε έμπρακτα  –στον εαυτό μας πρωτίστως- ποιοι πραγματικά είμαστε και  μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αλληλεγγύη μας προς το συνάνθρωπο , τον αλλοεθνή και αλλόθρησκο συνάνθρωπο.

  Μέσα από το κείμενο, όμως, προκύπτει και το ζήτημα της υποκρισίας, του «ωχαδελφισμού», της «αρπαχτής» , της «κομπίνας» και της πολιτικής διαφθοράς. Θέματα φλέγοντα που μπορεί να  στιγματίσουν την ελληνική πραγματικότητα και να διαμορφώσουν  ένα κλίμα που δύσκολα θα μπορέσει να  αναστραφεί.

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί προβάλλονται, βέβαια, με το ένδυμα της κωμωδίας, που τόσο καλά ξέρουν να διαχειρίζονται οι δύο θεατρικοί συγγραφείς. Το συντονισμό της θεατρικής ομάδας του σχολείου έχουν αναλάβει οι : Παπαζάνη Αγγελική (φιλόλογος), Κωνσταντακοπούλου Αθανασία (Καθ. Αγγλικών ) και  Γερολυμάτος Νικόλαος (Μαθηματικός). Σταθερά στο πλάι των παιδιών ο κος Άρης Μπακογιάννης, ο σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων και ένα θερμό  κοινό που αγκαλιάζει πάντα με αγάπη ό,τι κάνουν  οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .


Η παράσταση αναμένεται να ανέβει στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου. Μέχρι τότε,  ας περιμένουμε όλοι υπομονετικά τους συμπέθερους , γιατί έχουν να  πουν σε όλους μας…κάτι. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Και ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ και ΠΟΔΗΛΑΤΟ και ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ που θα ενώνει και θα αφήνει χώρο για τους πεζούς

Πολίτες σε Δράση Ξαναρωτάμε. Η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου, οφείλει να απαντήσει: Τι γίνεται με την διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση; Γιατί αγνοεί τα οφέλη για νοικοκυριά και επαγγελματίες;

Πεζογεφυρες : ΘΟΔΩΡΉΣ ΣΠΗΛΙΌΠΟΥΛΟΣ Βίντεο και πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου

Παράνομη στάθμευση- πεζοδρόμια .....και τα δικαιώματα των πεζών!

Βρεφονηπιακοί :Α.Τι θα γίνει στο Χαϊδάρι .Β.Τι γίνεται με το επί της οδού Βεργίνας βρεφονηπιακό σταθμό

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ =ΧΑΙΔΑΡΙ -ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ- ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ

Το Χαϊδάρι έχει τη δικιά του Ποδηλατική Ομάδα : “ West Cyclists”