ΑΜΕΑ με νοητικη στερηση Οι δομές του Κράτους είναι αδιάφορες γι' αυτή την κοινωνική κατηγορία. Στην πράξη λειτουργεί με τη λογική του καιάδα.



".....Δεν μπορούν να σχεδιάσουν αυτό που λέμε εμείς,
 να αλλάξει σελίδα στο Χαϊδάρι, να αλλάξει σελίδα στην Ελλάδα, να φύγουν αυτοί, να 'ρθούν τα άλλα Κόμματα
....Απλώς πρέπει να τους διασφαλίσουμε
...... να υπάρχει μια σελίδα και γι' αυτούς στο βιβλίο της ζωής."


από τα πρακτικά της 22ας Δεκεμβρίου 2014
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:
Λοιπόν, συμφωνώντας με αυτά που είπε ο Μιχάλης και με αυτά που είπε ο Πρόεδρος (της ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ)που ειναι και παράλληλα πατέρας ενός παιδιού από αυτά τα πολλά που υπάρχουνε στην κοινωνία και υπάρχει πρόβλημα, πρέπει να σας πω ότι παρακολούθησα την εκδήλωση αυτή μαζί με τον Αντιδήμαρχο τον Δαουάχερ Ναουάφ εγώ μέχρι το τέλος.
    Οπως είπε και ο Μιχάλης που ήρθε από κάπου αλλού, που εμείς δεν προλάβαμε να πάμε απ' το "ΕΡΕΙΣΜΑ", η επαφή με αυτούς τους χώρους, με αυτά τα παιδιά, γιατί έγινε μία εκδήλωση που είχε σχέση με το πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να απελευθερωθούν χορεύοντας, πως μπορούν στοιχειωδώς να μαγειρέψουν κάτι, μη φανταστείτε να μαγειρέψουν, να τακτοποιήσουν αυτό που λέμε ένα στοιχειώδες φαγητό, μαζί με μια προβολή ταινίας, που ένα από αυτά τα παιδιά που δεν επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο, έπιασε δυο πουλάκια από μια κλωσσομάνα, ένα παιδί που δεν έβλεπε και καλά και αυτό το παιδί που δεν επικοινωνούσε, ανέβηκε σ' ένα δέντρο πάρα πολύ επικίνδυνο, για να τα ξαναβάλει, να βρεθούν στη μάνα. Με συγκίνησε και τότε και με συγκινεί και τώρα που το σκέφτομαι.
    Οι δομές του Κράτους είναι αδιάφορες γι' αυτή την κοινωνική κατηγορία. Στην πράξη λειτουργεί με τη λογική του καιάδα. Απλώς κάποιοι στην κοινωνία το διατυμπανίζουν και το υπερασπίζονται κι οι υπόλοιποι θα λέγαμε ότι το ανεχόμαστε. Το ανεχόμαστε σε διάφορα ζητήματα, που έχει σχέση με την ψυχιατρική υγεία, έχει σχέση με την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, που δεν ελπίζουν σε μια αλλαγή. Δεν μπορούν να σχεδιάσουν αυτό που λέμε εμείς, να αλλάξει σελίδα στο Χαϊδάρι, να αλλάξει σελίδα στην Ελλάδα, να φύγουν αυτοί, να 'ρθούν τα άλλα Κόμματα.
Απλώς πρέπει να τους διασφαλίσουμε να υπάρχει μια σελίδα και γι' αυτούς στο βιβλίο της ζωής.
    Με αυτή την έννοια νομίζω λοιπόν, ότι πολλές φορές αυτά που υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε, αποκτούν και ένα άλλο νόημα και λέω λοιπόν ότι έχουμε μια υποχρέωση, το 'πα και πριν από δύο Δημοτικά Συμβούλια, θα έχουμε και τέτοιο θέμα σήμερα, αλλά λέω, επανανοηματοδοτείται η έννοια αυτού που λέμε, του κοινωνικού ελέγχου και της απαίτησης σε ότι είναι δημόσιο και κοινωνικό, όχι απλά δημοτικό, να επανακατακτηθεί και να ξαναλειτουργήσει και νομίζω σε αυτό είναι σύμφωνη η Δημοτική Αρχή.
    Αλλά νομίζω ότι έχουμε να περπατήσουμε δρόμο σκληρό, επίμονο, αλλά και με χρονοδιαγράμματα, για να δούμε ορισμένα πράγματα που στην πράξη τα 'χουμε γράψει όλοι, αλλά συνήθως τα ξεχνάμε και αυτό θα έλεγα ότι έχει σχέση με τη χρήση χώρων, αυτό που έχει απομείνει από το παλιό χρονίων παθήσεων, αυτό που λέμε ότι το στρατόπεδο πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο του Χαϊδαρίου και οι χώροι του, αυτό που λέμε ότι συνολικότερα στην περιοχή του Χαϊδαρίου που βεβαίως δεν υπάρχουν χώροι, αφού κάποιοι τους έχουν στερήσει, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί αν ξαναδούμε και συμβάλλουμε κι εμείς με το δικό μας τρόπο και το δικό μας αγώνα σαν Δήμος, στο να επανακατακτηθούν χώροι που χρόνια τους διεκδικουμε και στο τέλος θεωρούμε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.
    Με αυτή την έννοια λοιπόν λέω ότι υπάρχουν ζητήματα άμεσης λύσης, που ίσως πρέπει να δούμε και σε συνδυασμό με την Περιφέρεια και τους άλλους Δήμους και θα 'λεγα επίσης ότι πραγματικά συμφωνώ με αυτό που λέει ο Δήμαρχος, ότι η πραγματικότητα είναι αυτή, ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε 1 ευρώ.
    Αλλά λέω και αυτό πιστεύω ότι το εννοεί και η Πλειοψηφία, αυτή την κατάσταση θα την ανατρέψουμε. Δεν μπορούμε να την αφήσουμε άλλο πλέον. Δεν μπορούν κάποιοι να καθορίζουν τη ζωή μας, αλλά ιδιαίτερα και γι' αυτά τα παιδιά νομίζω πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία, ότι αυτοί είναι οι κωδικοί, πρέπει να πούμε δεν πάει άλλο και πρέπει με την ένταση των πολιτικών αγώνων και των Δήμων και του δικού μας Δήμου να πρωτοστατήσουμε στην αλλαγή αυτής της κατάστασης.
    Αυτά. Ευχαριστώ.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *