ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΑ .Όχι στον ξαφνικό θάνατο του "Εμποράκου" Νο2...

Όταν το δεκαήμερο 20 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου μοιράσαμε την ανακοίνωση ''όχι στο ξαφνικό θάνατο του εμποράκου'', πολλοί ήταν και τους καταστηματάρχες του Χαϊδαρίου που μας ρώτησαν μήπως βιαζόμαστε στις εκτιμήσεις μας... 
Σήμερα δημοσιεύουμε το κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης και παραθέτουμε στη συνέχεια το δημοσιευμένο κείμενό μας στις 20 Ιουλίου 2013.

Κάλεσμα - Στήριξη για την υπεράσπιση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΑΡΓΙΑΣ ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013
ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ & ΕΡΜΟΥ – ΩΡΑ 10.30
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει για την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο Εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με νόμο που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι κατ΄επιταγήν των δανειστών και των εργοδοτών, ξηλώνει την Κυριακή – Αργία και επιτρέπει (για πρώτη φορά μετά το 1908) στα εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα να ανοίγουν κατ' ελάχιστο 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ μετά από αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα ώστε τα καταστήματα να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και μέχρι 52 Κυριακές.
Η Κυβέρνηση, αφού τσάκισε τους μισθούς, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καθιέρωσε τον εργασιακό μεσαίωνα μετατρέποντας το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο υπερ του εργοδότη, καταργεί τώρα και το τελευταίο κατακτημένο δικαίωμα των εργαζομένων: τη Κυριακή – Αργία.
Το Εμπόριο είναι μόνο η αρχή για τη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης – Αργίας και τη πλήρη νεοφιλελέυθερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε όλους τους κλάδους, στο σύνολο της οικονομίας.
Η μάχη για την υπεράσπιση της Κυριακής, είναι μάχη όλων των εργαζομένων.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την Απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 3 Νοεμβρίου.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΥΕ


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ - ΩΡΑ 10.30 π.μ


Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έκανε το θαύμα της! Αποφάσισε την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων προς όφελος δήθεν των καταναλωτών, των καταναλωτών που χάνουν ο ένας μετά τον άλλο τη δουλειά τους λόγω της σκληρής λιτότητας και της πολιτικής κοινωνικής καταστροφής που επιβάλει, κυρίως με αντιδημοκρατικές μεθόδους, ακόμα και με παραβιάσεις του συντάγματος.


Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και κλείνουν στην εποχή των μνημονίων λόγω της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλαν οι τραπεζίτες παρά τα δις που πήραν για την ανακεφαλαιοποίησή  τους.

Σε μια νεκρωμένη οικονομία με απίστευτη ανεργία, εξοντωτική φορολογία είναι δυνατόν το ελαστικό ωράριο να αυξήσει το  τζίρο των καταστημάτων;

Οι προτάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικνύουν πόσο εκτός πραγματικότητας είναι η κυβέρνηση που υπηρετεί το δόγμα να κλείσουν οι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεις, να ενταθεί ο συγκεντρωτισμός, η ολιγοπώληση και η χειραγώγηση των τιμών ώστε να αυξηθεί η κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Πόσοι άραγε μικροκαταστηματάρχες μπορούν να διαθέσουν προσωπικό ή οι ίδιοι να εξοντωθούν, για να λειτουργήσουν με το νέο ωράριο, και άραγε με ποιο (με κανένα) αντίκρυσμα;

Οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν από το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω του αυξημένου λειτουργικού κόστους, σε καμιά περίπτωση δεν θα αναπληρωθούν από τις ελάχιστες προσλήψεις που θα φέρει το ωράριο.

Αντίθετα θα ενταθούν τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των εργαζομένων που εκβιαζόμενοι θα υπεραπασχολούνται απλήρωτοι.

Στο Χαϊδάρι ζούμε καθημερινά τα προβλήματα ανεργίας, επισφάλειας σε διάφορες κατηγορίες εργαζομένων, στο Δήμο, στα Νοσοκομεία της περιοχής, στα Ναυπηγεία, στους εκπαιδευτικούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μισθό, χρήματα να ψωνίσουν αλλά τους λείπει ο χρόνος;

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμπαρίστανται στους αγώνες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης καθημερινά και ζητούν την ανατροπή της πολιτικής αυτής, τη δανειοδότηση τους, τη ρύθμιση των χρεών τους, ώστε  η «μηχανή» της οικονομίας ν' αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί.

Από την άλλη μεριά η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου συνεχίζει να λειτουργεί σαν να με συμβαίνει τίποτα γύρω της! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ζωή όλων των ανθρώπων και φυσικά και των Χαϊδαριωτών διαλύεται και αυτοί κάνουν ακόμα πως διοικούν, παίρνοντας επάξια τον τίτλο του «πιο καλού μαθητή»


Πολίτες σε Δράση - Οικολόγοι Πράσινοι
Θεόδωρος Σπηλιόπουλος
Επικεφαλής - Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!