Ψυχική Υγεία - ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, την Τετάρτη παραβρέθηκε στην συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στην συγκέντρωση διαμαρτηρίας. 
Την Πέμπτη στην συνέντευξη τύπου. Στην σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στους αγώνες των νοσοκομείων της περιοχής το προηγούμενο διάστημα που αναπτύχθηκαν για συμπαράσταση στο ΛΟΙΜΩΔΩΝ και στα βασικά συμπεράσματα από αυτούς τους αγώνες. 
Τόνισε ότι από τους 63 φορείς που αρχικά έβαλαν την υπογραφή τους, πολύ γρήγορα όλοι οι εραστές του μνημονίου εξαφανίστηκαν. 
Κάλεσε τους εργαζόμενους να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο που θα γινόταν το απόγευμα, να προσέλθουν, ζητώντας την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου. 

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χαϊδαρίου που μίλησαν η πρόεδρος και ο γραμματέας των εργαζομένων, ο Θ. Σπηλιόπουλος και ο Κ. Φωτεινάκης ενίσχυσαν με τις τοποθετήσεις τους και την επιχειρηματολογία των εργαζομένων και επεσήμαναν ότι θυμίζει την αποασυλοποίηση που έκανε ο Ρήγκαν με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι γέφυρες και τα μετρό απο ψυχικά ασθενείς και τους πολλαπλούς θανάτους αλλά ότι το Χαϊδάρι σαν τόπος και σαν κάτοικοι, έχουν ανεπτυγμένη ευαισθησία στους ψυχικά πάσχοντες. Καταδίκασαν εκείνες τις φωνές τις ανάλγητες, που υποστηρίζουν την εμπορευματοποίηση και της ψυχικής  υγείας και το ότι η ναζιστική Γερμανία πριν από την αποασυλοποίηση, είχε κυκλοφορήσει αφίσσα που έλεγε δείχνοντας έναν ΑΜΕΑ ''κοστίζει τόσο... θα συνεχίσεις να το ανέχεσαι;''

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013 οι Θ. Σπηλιόπουλος και Κ. Φωτεινάκης παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση έξω από την πύλη του Ψ.Ν.Α., συμπαραστεκόμενοι στην 24ωρη απεργία.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ψ.Ν.Α ΔΑΦΝΙ
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ προχωρά στο κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει  τους εργαζόμενους στα δημόσια ψυχιατρεία
το 50-80 % των πενιχρών συντάξεων των ασθενών ζητάνε να καταλήγει στις επιχειρηματικές δομές «αποασυλοποίησης»,  δημόσιες και ιδιωτικές.
να στοιβάζονται  οι ασθενείς στα ράντζα των ψυχιατρικών κλινικών των γενικών νοσοκομείων
— οι ανασφάλιστοι  να μη γίνονται δεκτοί στους ξενώνες και τα οικοτροφεία.
Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι επιβεβλημένα από τη στρατηγική της Ε.Ε., (που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα των ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ. ), όπως αυτή εξειδικεύτηκε με το πρόγραμμα Ψυχαργώς  και   πρόσφατα με το μνημόνιο συνεργασίας  Andor-Λυκουρέντζου.
Η ψευδεπίγραφη «Ψυχιατρική αποασυλοποίηση» είναι μέρος των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της υγείας  που στοχεύει:
  • να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών                                                                                                                                               
  • να μετακυλήσει  την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειες τους.   
  • να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις Μ.Κ.Ο. που θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους.
  • στην ενίσχυση της λειτουργίας των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους και ασθενείς πελάτες.
    Όσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα, όσο δεν ανατρέπεται η αντιλαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα ούτε οι ασθενείς ούτε και εμείς.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         Αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας, υψηλής ποιότητας, με σύγχρονες  υποδομές στην βάση των κατακτήσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας, με πλήρη διασύνδεση του κέντρου ψυχικής υγείας ή του ξενώνα και της δημόσιας ψυχιατρικής κλινικής ή νοσοκομείου.
·         Δημόσιο δίκτυο ξενώνων, οικοτροφείων και διαμερισμάτων αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης,  κλειστής ή ανοιχτής περίθαλψης εκεί που χρειάζεται και ανάλογα με τους φιλοξενούμενους
·         Για όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγή να λειτουργούν προστατευόμενα εργαστήρια  με εγγυημένη από το κράτος την απορρόφηση των παραγόμενων προϊόντων και την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας
  • Να ενταχθούν οι Μ.Κ.Ο. στο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας
  • Καμία συγχώνευση – κατάργηση κλινική , τμήματος στο Ψ.Ν.Α. Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση
  • Καμία αξιολόγηση στις μονάδες ψυχικής υγείας
  • Το 18 ΑΝΩ να παραμείνει οργανικό κομμάτι του νοσοκομείου μας με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων
·      Πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας  του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων.
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να καλυφθούν οι απώλειες στους μισθούς μας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις των ασθενών.
Πλαίσιο κινητοποιήσεων Γ.Σ Εργαζομένων
·         Την  Πέμπτη  31/10/13 σε κοινή συνέντευξη τύπου  ΔΑΦΝΙΟΥ- ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ12 μ. στο υποστηρικτικό (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)
·         Την Παρασκευή 1/11/2013  24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο
·         Την Τετάρτη 6/11/2013 συμμετοχή στην Γενική Πανελλαδική απεργία

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *