ΣΧΟΛΙΚΑ  ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Να απαιτήσουμε να εφαρμοσθεί πρόγραμμα λόγω της κρίσης
4 ΜΑΙΟΥ 2020

Η Νέα Δημοκρατία δεν "τρέχει" το πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, πρόκειται για σχολικά γεύματα που δίνονται σε όλα τα παιδιά, όχι μόνο στα "φτωχά" όπως το καταλαβαίνει η ΝΔ. Μείωσε το σχετικό προϋπολογισμό του ΟΠΕΚΑ στα 40 εκατ. ευρώ για το 2020 από 73 εκ. ευρώ που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2019 και αφορούσε 185.000 μαθητές. Είναι φανερό ότι δεν θέλει να το συνεχίσει.

Το πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση για αυτή τη σχολική χρονιά αφορούσε 400.000 μαθητές για το νέο σχολικό έτος, ώστε το 2021-2022 να πηγαίναμε σε όλα τα σχολεία του Δημοτικού που αφορούν 600.000 παιδιά, τα οποία έπρεπε να τρώνε δωρεάν κάθε μεσημέρι ένα ωραίο γεύμα».

Αυτό το γεύμα, ήταν σχεδιασμένο με πολλά «υπέρ» για τους μαθητές στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, πρόκειται για γεύμα μεσογειακής διατροφής που βοηθά επίσης την παιδική παχυσαρκία στην οποία, δυστυχώς, τα ελληνόπουλα είναι πρώτα στην Ευρώπη, στη μείωση της σχολικής διαρροής» και «βελτιώνει τις επιδόσεις των μαθητών, όπως απέδειξαν οι έρευνες αποτίμησής τους από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο που είχε κάνει και το πρόγραμμα διατροφής».

ΣΗΜΕΡΑ σε συνθήκες προϊούσας κρίσης το αίτημα αποτελεί στην ουσία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ, που ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει υποχρέωση να ζητήσει από την πολιτεία.

Μάλιστα πρέπει να το ζητήσει να ξεκινήσει πριν το άνοιγμα των σχολείων και να λειτουργήσει σαν κοινωνική βοήθεια προς όλους.

Η υπάρχουσα εμπειρία από την κοινωνική υπηρεσία δείχνει ότι η κρίση που έχει πάρει χαρακτηριστικά νέας φτωχοποίησης, αγγίζει την συντριπτική πλειοψηφία.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *