ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου με τον επικεφαλής Θοδωρή Σπηλιόπουλο και πολλά μέλη και στελέχη της παράταξης συμπαραστάθηκαν ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων, που είχε νικηφόρο τέλος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣήμερα 20/4/2015 οι εργαζόμενες καθαρίστριες της “Ανοδικής” στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ προχωρήσανε σε στάση εργασίας, διότι η εταιρεία ΑΝΟΔΙΚΗ, που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου δεν έχει καταβάλλει μισθούς 3 μηνών (Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο). Επίσης έλαβαν ποσοστό και όχι ολόκληρο δώρο Πάσχα.


Ο εργοδότης εξακολουθεί να αρνείται την καταβολή των νόμιμων δεδουλευμένων και προβαίνει σε προφορικές απειλές για απόλυση στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.


Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου και η ΠΕΚΟΠ στέκονται από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν.


Αύριο Τρίτη 21/4 από τις 5.45 το πρωί θα υπάρχει αγωνιστική κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου από την επιτροπή αγώνα των καθαριστριών, το σωματείο μας και την ΠΕΚΟΠ. Ο αγώνας θα είναι διαρκείας μέχρι τη νίκη.


  • Για να αναγκάσουμε την ΑΝΟΔΙΚΗ να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματά τους.
  • Για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια του εργοδότη να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με μετακινούμενο προσωπικό από άλλους χώρους.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να σταματήσει την αθλιότητα των εργολαβιών στο δημόσιο, τις συμβάσεις δουλείας και την ασυδοσία του κάθε εργοδότη. Να υπάρχει μέριμνα, ώστε μέσα στους όρους της σύμβασης η πληρωμή και η ασφάλιση των εργαζομένων να γίνεται απευθείας από το δημόσιο και το λογιστήριο του κάθε φορέα. Να καταβάλλει άμεσα τα χρήματα που χρωστάει στο νοσοκομείο (δεδουλευμένα 6 μηνών) για τις ανάγκες της καθαριότητας και όχι να εξυπηρετεί τις δόσεις στους τοκογλύφους (ΔΝΤ κλπ).ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.


...φωτογραφικο ρεπορταζ ...Η κινητοποίηση των καθαριστριών στο Αττικό έληξε αργά το μεσημέρι, με θετική έκβαση.
Ο εργοδότης δεσμεύτηκε για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, Φεβρουαρίου- Μαρτίου ως την Παρασκευή 24/4 καθώς και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων, για όσο διάαστημα η επιχείριση είναι στο έργο του Αττικού.Οι εργαζόμενες επέστρεψαν στις θέσεις τους και το Εργατικό Κέντρο ανέστειλε την απεργία που είχε αναγγείλει για αύριο Τετάρτη.
Μένει να τηρειθούν οι δεσμεύσεις και οι εργαζόμενες ειναι μπροστά σε μια πρώτη μεγάλη νίκη. Τα άλλα προβλήματα στις εργολαβίες παραμένουν, και είναι μπροστά μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΙΝΟ

Επανεκλογή του Θοδωρή Σπηλιόπουλου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ ΟΙ 35 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!