ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ


ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Σχετικά με το κάλεσμα της Δημοτικής αρχής προς πολίτες και φορείς του Χαϊδαρίου για συμμετοχή στον εθελοντικό καθαρισμό της πόλης,
καταθέτουμε το σκεπτικό μας:

 Γενικά η άποψή μας είναι ότι ο εθελοντισμός δεν είναι απάντηση στο κενό που αφήνει το κοινωνικό κράτος, α) γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να υποκαταστήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες της οργανωμένης δημόσιας Διοίκησης, άρα δεν είναι αποτελεσματικός. β) Γιατί οι δημόσιες δομές οφείλουν να είναι ανταποδοτικές προς τον πολίτη, ο οποίος φορολογείται και έχει κάθε δικαίωμα να επωφελείται από το κοινωνικό κράτος με την καθαριότητα, τις παροχές υγείας, μετακίνησης, παιδείας κλπ. γ) Ο τρόπος επίλυσης τέτοιων προβλημάτων πρέπει να είναι διεκδικητικός.

 Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, γνωρίζοντας α) την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπηρεσία καθαριότητας β) την προτεραιότητα που έχει δώσει η δημοτική αρχή για την αποκατάσταση του προβλήματος γ) τις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού δ) την επιλογή της προηγούμενης, μνημονιακής,  διοίκησης του Δήμου να απαξιώσει την υπηρεσία καθαριότητας με στόχο, τελικά, την εκποίησή της που είχε ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκουπιδιών σε πολλές περιοχές του Δήμου μας, επιλέγουμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια στο βαθμό που παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο θα κουβεντιάσει τη στρατηγική του για τη μόνιμη λύση του προβλήματος της καθαριότητας και των σκουπιδιών, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόταση που κατατέθηκε από την περιφέρεια.

 Έχουμε σοβαρή ένσταση, όμως, στον τρόπο που χειρίστηκε η Δημοτική αρχή το θέμα. Όταν κάποιος απευθύνει κάλεσμα προς φορείς και πολίτες και έχει πραγματικά ως στόχο την ενεργοποίηση του κόσμου, τότε καλεί τους φορείς σε μια σύσκεψη ή επιλέγει κάποιο τρόπο συνεννόησης μαζί τους ώστε το κάλεσμα να είναι πραγματικά πλατύ, οργανωμένο και να απολαμβάνει της υποστήριξης όλων. Η Δημοτική αρχή αιφνιδίασε, δεν το πέρασε καν από τη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου και η προσπάθεια είχε κενά ακόμα και στο επίπεδο της απλής ενημέρωσης. 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *