ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


     Δεν χρειαζόταν η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, του Αυγούστου, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών παιδικών χαρών, για να διαπιστώσουμε ότι περισσότερες από τις μισές παιδικές χαρές του Δήμου μας είναι ακατάλληλες. Επανειλημμένα είχαμε τονίσει, σε δημόσιες τοποθετήσεις μας,  το πρόβλημα ασφάλειας. Σήμερα, μετά την αποστολή της εγκυκλίου, οι περισσότερες παιδικές χαρές βρέθηκαν εκτός προδιαγραφών και έκλεισαν.

     Η παράταξή μας υπέβαλλε ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία των παιδικών χαρών του Δήμου Χαϊδαρίου.
     Αναφερθήκαμε στην περίπτωση της πλατείας Λαού (Δ. Σκαμπά), που φιλοξενεί, ιδιαίτερα του μήνες που έχει καλό καιρό, πολλά παιδιά και είναι τόπος συνάντησης για τους γονείς και τους ενήλικες συνοδούς τους. Η παιδική χαρά εκεί έχει κλειδωθεί λόγω ακαταλληλότητας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου. Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, τα μεγαλύτερα πηδάνε την περίφραξη με σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος, ενώ το παιχνίδι με τη μπάλα στο χώρο έξω από την περίφραξη εγκυμονεί επίσης κινδύνους, αφού τα μικρά παιδιά, κυνηγώντας τη μπάλα, βγαίνουν στο δρόμο.
Μεταφέραμε την πρόταση των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Να ανοίξει η παιδική χαρά ακόμα κι αν χρειαστεί να «ξηλωθούν» τα όργανα και να μπει μια ελαφριά περίφραξη, τουλάχιστον στα κατηφορικά σημεία». Δεν είναι μια πρόταση υψηλού κόστους και θα μπορούσε να υλοποιηθεί ακόμα πιο φθηνά με τη συμμετοχή όλων.

     Το Υπουργείο με την εγκύκλιό του θέτει προδιαγραφές ασφαλείας για τη λειτουργία των παιδικών χαρών, το αποτέλεσμα είναι ότι έκλεισαν οι περισσότερες. Εμείς συμφωνούμε να υπάρχουν προδιαγραφές και πιστοποιήσεις για όλα και κυρίως για θέματα ασφάλειας. Η πολιτική της Κυβέρνησης, όμως, που μεταθέτει το πρόβλημα, για μια ακόμα φορά, στους Δήμους χωρίς να εξασφαλίζει τα αντίστοιχα κονδύλια, δεν λύνει το πρόβλημα, απλώς καταργεί τους ελεύθερους χώρους και στην περίπτωσή μας, δημιουργεί και πρόβλημα ασφαλείας. Η πρότασή μας είναι να ελεγχθούν, να προσαρμοστούν και να πιστοποιηθούν όλες οι παιδικές χαρές, μέχρι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση όμως, ας γίνει αποχαρακτηρισμός, απομάκρυνση των οργάνων και να παραδοθεί ο χώρος πάλι στα παιδιά.

     Στα χρόνια της κρίσης ακόμα και το παιχνίδι στις πλατείες, ακόμα και η ανθρώπινη επαφή είναι πια δύσκολα, σχεδόν απαγορευμένα. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια των παιδιών, όμως…..

     Η δυνατότητα για παιχνίδι  να παραμείνει δυνατότητα που ενώνει τις παιδικές παρέες και τα παιδικά όνειρα και όχι μια πραγματικότητα σαν αυτή που βιώνουν οι σημερινές οικογένειες, διαχωρισμού σε αυτούς που έχουν και σε αυτούς που δεν έχουν.
      Αν δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, ας αφήσουμε τα παΐδια με το παιχνίδι να φανταστούν πως είναι....καλύτερος.

     Εκτός, όμως, από την φαντασία των παιδιών υπάρχει και η φαντασία των μεγάλων... Ας μαζευτούμε στην πλατεία, να ανταλλάξουμε απόψεις και να διεκδικήσουμε λύσεις ...για τα όνειρα των παιδιών.

     Αγαπητοί φίλοι, εμείς δεν είμαστε παρατηρητές στα δημοτικά πράγματα, ούτε κάνουμε απλά ιδεολογικές αναλύσεις περιγράφοντας την κατάσταση. Είμαστε «πολίτες σε δράση», και δρούμε  με βάση το πρόγραμμα μας για τα μικρά και μεγάλα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Εμείς, οι «Πολίτες σε δράση», κάναμε την αρχή με την ερώτησή μας στο Δημοτικό συμβούλιο. Τώρα είναι η σειρά όλων όσων ενδιαφέρονται. Και νομίζουμε πως όλοι ενδιαφέρονται.

Δημοτική Παράταξη «Πολίτες σε δράση»

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ : Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΟΙΜΩΔΩΝ :Λειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών"

Σχολιο για την Έκκληση του Δημου : ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σκαραμαγκάς : Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες της δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων.

Συγκοινωνία. Προτάσεις και ενέργειες

Αριστερός δεν σημαίνει αρεστός νο 2 Η Πώς Εννοούμε οι Πολίτες σε δράση τη σχέση των πολιτών με την πόλη

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *